Ne olduğunu anlamadım ama çok acıyor, arpacık olanlar böyle olmuş muydu gözünüz?

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ne olduğunu anlamadım ama çok acıyor, arpacık olanlar böyle olmuş muydu gözünüz?

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
Evet bu arpacık keşke bu seviyeye gelene kadar bekletmeseydin
Sana bu şişliği indirecek hızlı bi tavsiye vereyim
Evde sallama çay varsa bi tane sıcak suda beklet biraz sonra dayanabildiğin sıcaklığa kadar çay torbasını gözünün üstüne koy şişliği ve iltihabı dağıtır
Yeni oldu ama
Olsun dediğimi yap da daha fazla büyümesin
Şişiyor evet. Poşet çayı kaynar suya koy, sonra poşeti çıkart hafif yakacak şekilde gözüne baskı uygula.
Yaptım az önce umarım işe yarar
Dalinle yıka ılık suyla günde iki üç kere ılık su ve dalin şampuana sert davran ma ovarak tatlı tatlı. Makyaj pamuğu kullan
Dokunamıyorum ki çok acıyor
Biliyorum ama yağ dokuyu dalin ilıksu çözüyor. İrin olmadan yap.
Geçmiş olsun.
Daha çok sinire strese bağlı gibi.
Ben de çok sinirlenince oluyor bazen.
Ama yine de bi doktora görünmekte fayda var.
Göz kapağım ağrıyor stresten böyle olur mu ki
Evet.
Benim de ağrıyor.
Doktora git doktora 😅
Aman arpacıksa boşuna gitmeyeyim hiç uğraşamam
şu an gözümde var olan ve 13 yıldır geçmeyen ve doktorun ameliyat dediği iğrenç rahatsızlık. Doktora git hemen. Eğer geçmezse kist e dönüşüyor. Benimki şu an kist. Soracağın bişey varsa sor
Şişiyor mu böyle
Bu gördüğün şu an sendeki şişlik varya başlangıç seviyesi..
Hemen acilen yapman gerekeni söylüyorum.
Sıcak bir çay hergün göz kapağının üstüne hafif hafif masaj yap. Bunun sebebi göz kapağı bezlerinin içindeki damarların tıkanık olması ve o bölgede şişkinlik yaratması..
Sıcak su veya çayla temiz elle masaj yap o bölgeye. Eğer bu şekilde yaparsan 1hafta da geçer.
Dokunamıyorum ki çok ağrıyor
Benimki bundan daha büyük şişti 2 ay dışarı çıkamadım ve göz kapağım düştü. Açılmıyordu göz kapağım. Ama benimki neredeyse misket büyüklüğünde şişmişti. Eğer sıcak suyla günde 3 kez 5 10 dk masaj yaparsan geçer.. Eğer geçmezse kist e dönüşüyor ve göz kapağını ters çevirip kesiyorlar orayı.. Çok kötü bir ameliyatı var o yüzden ben ameliyat olmadım şu an hala şişlik var gözümde ama göz kapağım açıldı sadece dışarıdan belli olmuyor ama içinde şişlik var hala. İyi durumda şu an gözüm. Ben aylarca çayla masaj yaptım stresten oluyor bu ya da gözüne sürekli kirli ellerle dokunursan oluyor.. Seninki de büyük ihtimalle kalitesiz bir göz makyajı ürünü kullandığından olmuştur ya da stresten
Havuza girdim sonra böyle oldu
Yapayım şu sıcak kompresi madem
Ağrıması yavaş yavaş geçecek zaten seninki hemen göz kapağının en alt kısmında çıkmış. Buradan daha kolay geçer... Senin gözün benimkine göre çok daha iyi..
Gözünü kapat ve ellerini önce güzel bir sabunla ardından gözünün o bölgesine köpükle temizle. Sabunla yani. Göz kapağın kirlenmiş ve içinde irin birikmiş.. Boşaltması için göz kapağının temizlenerek kılcal damarların rahatlaması lazım.. Çözüm sıcak su veya çay.
Bu günden itibaren hemen dediğimi yaparsan 1 haftada hiç bir şey kalmaz. Çayı içtinya, dibinde kalanın hepsini içme gözüne hafif hafif sür, çay a parmağınla dokun sür gözüne.. 5 dk sabah, 5 dk öğlen, 5 10 dk akşam... Zaten seninki uçta duruyor. Kolayca geçer. . 1hafta veya 10 gün boyunca hiç makyaj yapma. Ve hergün sabunla gözünü.. Su ve temizlik şart
Hmm o zaman havuzdan iltihap kapmış olabilir.. Birde ellerle çok fazla göze dokunuyoruz. Doktorlar elleriniz kirli olduğunda göze dokunmayın en hassas yer diyor. Havuza bir yığın kişi giriyor. Mikrop kapmış olmalı. Seni doktora gitmeden kısa sürede iyileştirecek şey çay dır.. Yap bir çay hem iç hemde dibinde kalanı gözüne sür.. Sıcak su kompres.
Senin gözün benimkine oranla çok iyi durumda ama ben doktora gitmeni öneririm. Göz damlası verir sana.
Eğer gitmeden geçsin diyorsan hergün gözünü sabunla yani göz kapağının üst kısmını sabunlayıp yıka mikroplar arınsın ve günde 3 kez sıcak su masaj
İlla çay olması şart mı peki normal sıcak su koysam olur mu
Olur tabi sıcak su çok iyi olur.. Önemli olan sıcak olması. Ama çok alevalev bir sıcak su olmasın. Retinaya zarar vermeden yap. Kızgın bir sıcaklık değil. Papatya çayı ıhlamur vs de olur.. Sadece sıcak su da olur.
Doktor diyor ki o bölgede biriken mikroplar damarı geçici olarak tıkıyor ve irin birikiyor.. Sıcak su o bölgede rahatlama yapıp kanalı açıyor.. Yani senin tek ihtiyacın gözünü sabunlamak ve sıcak suyu sık sık oraya temas ettirmek. 1 hafta uğraşırsın geçer.
İnşallah sağ ol
Rica ederim. Benimki stresten oldu sanırım. Stresten de oluyormuş bu arpacık. Stres yapma olur mu. Seninki uçta zaten kolayca geçer. Böyle İç kısmına yakın çıkanlarda 1 haftada geçiyormuş. Kafana takma ama hergün sabunlamayı ve sıcak suyu sakın unutma.. Başka bir şeyi unut ama sıcak suyla kompres yapmayı unutma. Baştan gardını alman lazım.. Ben başta kaçırdım o yüzden büyüdü geçer merak etme. Allah sağlık versin inşallah.
Sarmısagi kes arpacigin üstüne sür biraz yakar ama büyümesini önler
Gözümün içine mi sürcem
Arpacıgin üstüne
Şişiyor geçmiş olsun bir krem bir de damla veriyorlar onları kullanınca geçiyor.
Teşekkürler
Geçmiş olsun. Sanırım göz böyle olunca sarımsak sürüyorlardı
Teşekkürler
Sarmisagi ikiye böl orabin uzerine sabah ogle aksam sur yarina geçer
Teşekkürler
Şişer benim babamında her sene gözü böyle oluyor kapanıyor
Şişer.. çay tilfi ve arada buz koy iyi gelir
Buz iyi değil dedi eczanedekiler
İlginç ben o şekilde kullanmıştım.. herkese farklı ise bilemiyorum tabi sen onları dinle yine..
Şişer sarımsak sür iyi gelir
Teşekkürler
Rica ederim
Ahahash çok güldüm affedersin
Komik ama doğru
Puahahahs çok tatlı olmuşsun
🤣
Bunun en hüzel çözümü çaydır. Haberin olsun
Arpacık mı bu peki şiştikçe şişiyo da
Her ne olursa olsun durum belliki iltihabik
Fatih Ürek'e dönmüşsün
O iyi kalır Şu an
Tam olarak boyle siser gecmis olsun
Damlası var eczaneye git önce aile hekimine git.
Çokda dadduk dudakları varmış 🤣🤣
Bem bu kızı metrobüste gördüm
@Bay_Nutella gözünden mi tanıdın 😁
Gez göz arpacık
Şişer sarımsak sür
Geçmiş olsun
Teşekkürler
Şişer
Sürekli şişmeye devam ediyor çok çirkin oldum
Güzelliğinin kıymetini bilirsin geçtiğinde
Gelmiş olsun Günaydın ağrıyor mu çok
Ağrıyor valla