Güncellemeler
2 gü
Selaaaaaaam
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İkinci evre karaciğer yağlanmam varmış, ultrasonda fark etti doktorum, bunun için bilinçli bir öneri kilo dışında?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
Karaciğer yağlanmasının birincil sebepleri eğer hormonal bir sebep yok ise ( pcos ve cushing sendromu gibi ) alkol olmak ile birlikte çok az bilinen ama en az alkol kadar karaciğer yağlanma sebebi olan şey fruktozdur. Özellikle fruktoz şurubu içeren işlenmiş ürünler ve yoğun meyve tüketimi buna sebep olur. Fruktoz diğer şekerlerden farklı olarak 5 karbonludur ve insulin ile çakışıp dokularda yağlanma yapmak yerine karaciğerde yoğun bir yük olur ve belirli enzimler ile karaciğerde yağ olarak depo edilir
Şeker inanılmaz tüketen biriyim
O halde ciddi manada azaltacaksın
Benim 1. evre, doktor reçetesiz 30 tablet enginar içeren kapsül verdi, aktar arkadaşım detaylı bakıyor, senin kullandığın çok pahalı. başka ne yapabiliriz ona bakalım dedi henüz dönüş yapmadı
Bana herhangi bir tablet vermedi. İsmi var mı?
Evet “ Nates 5Hepa Gold “ kutu üzerinde pembe çiçek var kutu bir kısmı yeşil
Teşekkür ederim
Geçmiş olsun
Alkolü bıraktım, düzenli besleniyorum, spor yapıyorum ve kilo vermeye çalışıyorum bir yıldır.
Kilodan ziyade ekstralarının kattığı bir değişim var mı baktırdın mı tekrar?
Baktırmadım ama baktıracağım
Çok sık alkol kullanıyorsun bunu azaltabilirsin mesela
Alkol önceden kullanıyordum o da ara sıra ayda bir iki kez şarap o yani.
Alkol tetikler abur cuburlar düzensiz beslenme hareketsizlik
Konu ile alakasız olucak ama çok hoş görünüyorsun maşallah 🧿
Teşekkür ederim ❤️
Kaşlar sadece tek sorun
Ben kaşlarımı sadece aldırıyorum canım ama fön çektirince kuaför boyadı, mutlaka koyulaştırma gereği duyuyorlar. Ben yaptırmayı düşünmedim hiç. Normalde kaşlarım belli olmaz pek, ben de sadece alırım o kadar. Önerin var mı
Microblading çok güzel olur senin kaşlarını ama doğru bir yerde yaptırman gerek işinde profesyonel olan bir uzmanda ben Makedonyada yaşıyorum burada olsaydın yardımcı olurdum ama Türkiyede de eminim iyi yerler vardır
Bu arada geçmiş olsun 💐
kilo vermek dışında ne çaren var ki? siroz mu olmak istiyorsun?
Aslında karaciğer yağlanması kilosu olmayan insanlarda da oluyor soruyu böyle sormuş site.
beslenme alışkanlıklarını değiştirmen gerek
bol su iç yürüyüş yap yağlı yemem ekmek yeme karbonhidrat azalt sebze ağırlıklı olsun beslenmen
Alkolü azaltabilirsin mümkünse bırakabilirsin
Karaciğer dostu olan kürler denemelisin yoğun bir şekilde maydonoz limon samısak kürleri gibi bence
geçmiş olsun , seni diyetisyene yönlendirmedimi
Hayır, karaciğer enzimlerinde bir problem yok alt ast değerlerinde turp gibisin dedi gönderdi.
kendin git ya da kendi kendinin diyetisyeni ol
Diyet yapamıyorum yaaa 😭😭😭
Abur cubur ve çerez yeme
Enginar sirkesi dene sabah aç karna
Geçmiş olsun ablacım
Diyetisyen vereceği diye listesi ve spor
İçme
bizde yok basak
Sporr