6 aydır günde toplam 900 mg lityum kullanıyorum 1 ya da 1,5 hafta önce azaltmadan aniden bıraktım psikiyatriye söylemeden tekrar başlamam gerekiyor ne yapacağım aranızda psikiyatri vs var mı?
6 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 6 aydır günde toplam 900 mg lityum kullanıyorum 1 ya da 1,5 hafta önce azaltmadan aniden bıraktım psikiyatriye söylemeden tekrar başlamam gerekiyor ne yapacağım aranızda psikiyatri vs var mı?
Lityum gibi psikiyatrik ilaçları aniden bırakmak ve sonra kendi kendine tekrar başlamak ciddi sağlık riskleri taşıyabilir. Bu tür ilaçlar kan düzeyleriyle takip edilir, böbrek ve tiroid üzerinde etkileri vardır ve yeniden başlanması mutlaka doktor kontrolünde yapılmalıdır.
Cevap
3Cevap
Ben de lityum kullanıyor um. 900 mg bende. 2 gün önce başladım yeni yeni. Sen ilk defa lityumu kullanınca ne oldu. Bana biraz bilgi verirmisin.
Tekrar başlarsan çok kötü yan etkileri olabilir.
Psikiyatri desteği lazım, ilacın etkisi eskisi kadar olmaz artık.
psikiyatri randevuma 1 ay var o süre içinde kimseye bu durumdan bahsedemem kendi kendime başlarsam da bir sorun çıkmasından korkuyorum
Maalesef aynı şekilde bırakıp başlayan arkadaş oldu, hem ilaç etkisi azaldı hem uzun süre kullanmadığı için kötüleşti...
peki nasıl daha iyi oldu?
Doz artırıldı ve düzenli olarak 3 yıldan fazladır kullanıyor.
anladım teşekkür ederim
Bipolar mısın
şu an bir tanım yok
burada herkes psikiyatrist
Ufak dozlarla
elimdeki en ufak doz 300 mg
Dikkat et yahu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?