Skolyoz başlangıcı var bende, daha 21 yaşındayım. İlerlemeden durması için ne yapabilirim
12 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Skolyoz başlangıcı var bende, daha 21 yaşındayım. İlerlemeden durması için ne yapabilirim
21 yaşında olmanız tek başına skolyozun ilerleyeceği ya da duracağı anlamına gelmez. Burada önemli olan eğriliğin derecesi, omurganızın yapısı ve büyüme gelişiminizin tamamlanıp tamamlanmadığıdır.
En sık yapılan hatalardan biri de internetten bulunan egzersizleri uygulamaktır. Maalesef skolyozda herkese uygun tek bir egzersiz listesi yoktur. Çünkü her eğrilik farklıdır ve bir kişiye fayda sağlayan egzersiz, başka bir kişi için uygun olmayabilir.
Bu nedenle öncelikle detaylı bir değerlendirme yapılması gerekir. Eğriliğinizin yönü, derecesi ve omurganızın hareket kapasitesi incelendikten sonra size özel bir egzersiz programı oluşturulmalıdır. Düzenli uygulanan kişiye özel egzersizler, doğru duruş alışkanlıkları ve düzenli takip sayesinde birçok kişide eğriliğin kontrol altında tutulmasına ve şikâyetlerin azalmasına yardımcı olabiliyor.
Bu yüzden tavsiyem, internetten hazır egzersiz listeleri aramak yerine önce doğru bir değerlendirme yaptırmanız ve size özel planlanan egzersizleri düzenli olarak uygulamanızdır. Bu yaklaşım hem daha güvenli hem de çok daha etkili olacaktır.
Cevap
4Cevap
benim yok. spor yapın
barf, KS en iyi
Hekiminin ne dedi peki minnoş
Yuzme egzersizi en iyi gelen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?