Son zamanlarda yemek yedikten sonra yutkunurken sanki daha çok zorlandığımı fark ettim. Aslında normal zamanlarda yavaş yemek yiyen de biriyim. Bu bir sağlık sorunu mu acaba?
Ağız dağıtılırken geride kalmışsın en küçüğü sana kalmış:))
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 sa
Dilini üst damağına bastır bu işlemi ara sıra tekrarla bende yemek yerken bazen zorlanıyordum şimdi tek atıyorum resmen sadece burunda sorun var nefes alırken zorluyor bazen tıkanıp
Hayır ama yakınlaşma zamanda kulak ameliyatı oldum. Aslında birkaç ay önceydi. Ama son günlerde biraz iç tarafı sızlıyor, doktora görüneceğim zaten. Alakası var mı acaba ikisinin
Kulak, boğaz, yutak ve dil arkasındaki bölgeler birbirine çok yakın sinir ağlarını paylaşır. Özellikle Glossofare चॉकलेटngeal sinir (9. kafa çifti) ve Vagus siniri (10. kafa çifti) hem yutkunma refleksini kontrol eder hem de kulağın iç kısmının duyusunu alır. Kulak bölgesindeki bir hassasiyet, sızı veya iyileşme dokusunun gerilmesi, yutkunma esnasında boğazda bir takılma veya zorlanma hissi yaratabilir. Tam tersi, boğazdaki hafif bir tahriş veya kasılma da kulağa yansıyan ağrı (sızlama) olarak vurabilir.
Hayır ameliyat olalı 9 ay oldu. Son bir iki aydır bu yutkunma sorununu yaşıyorum ama kulağım son 1 haftadır filan sızlıyor. Çok büyük bi ameliyat geçirdim zaten. Doktor 1 sene geçse bile tam iyileşme olmaz demişti o yüzden her ay düzenli kontrole gitmemi söylemişti. O yüzden korktum bende
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Ağız dağıtılırken geride kalmışsın en küçüğü sana kalmış:))
Dilini üst damağına bastır bu işlemi ara sıra tekrarla bende yemek yerken bazen zorlanıyordum şimdi tek atıyorum resmen sadece burunda sorun var nefes alırken zorluyor bazen tıkanıp
Bunu bilmiyordum teşekkür ederim
Rica ederim geçmiş olsun birde nadir damak tarafında taş gibi şeyler oluşabiliyormuş ama oda rötgende filan belli olurdu
Yok çok şükür öyle bir şeyim yok
Yani sanırım :))
Olmasın izlerken içim gitmişti rasgele denk gelmişti
Ay Allah kimseyi sağlığı ile sınamasın inşallah
Amin
Yorum için teşekkür ederim
Rica ederim
Görursem daha net yorum yapabilirim
Gırtlağımı nasıl göreceksiniz
Fotoğraf atabilirsin
Gırtlak?
Yazsana bana
Geçicidir bence sana öyle geliyordur
Son zamanlarda böyle zorlanıyorum. Mesela ağzıma küçük bi lokma alıyorum ve yemek borusuna gidince otomatikman bi zorlanma hissediyorum hemen
var mı şişlik bogazinda
Hayır ama yakınlaşma zamanda kulak ameliyatı oldum. Aslında birkaç ay önceydi. Ama son günlerde biraz iç tarafı sızlıyor, doktora görüneceğim zaten. Alakası var mı acaba ikisinin
Yakın*
Kulak, boğaz, yutak ve dil arkasındaki bölgeler birbirine çok yakın sinir ağlarını paylaşır. Özellikle Glossofare चॉकलेटngeal sinir (9. kafa çifti) ve Vagus siniri (10. kafa çifti) hem yutkunma refleksini kontrol eder hem de kulağın iç kısmının duyusunu alır.
Kulak bölgesindeki bir hassasiyet, sızı veya iyileşme dokusunun gerilmesi, yutkunma esnasında boğazda bir takılma veya zorlanma hissi yaratabilir.
Tam tersi, boğazdaki hafif bir tahriş veya kasılma da kulağa yansıyan ağrı (sızlama) olarak vurabilir.
Senn için araştırdm bunları bulabildm
Hmmm , teşekkür ederim. İnşallah doktora gidince de soracağım bunu
Çok geçmiş olsun 🙏🏻 yardımcı olabileceğim başka bişey varsa sölersin
Allah razı olsun teşekkür ederim
Teşekkür ederim tekrardan
Sendende
Ne demek herzaman
İyi akşamlar dilerim
İyi gecelerin olsun
Teşekkür ederim 🙏🏻
Rica ederim 🙏🏻
✍🏻✅
Bu ne demek anlamadım maalesef
Kalem yaz yeşil onay ekle demekti
Daha doğrusu istersen yani böyle açık konuşmalarda uyarı geliyormuş bende böyle yazim dedim
Ok
Açık konuşma derken anlamadım
Ekle yaz demek gibi
Ha anladım
İyi bakalım
?
Burdan bi abazan açabilir kocaman yapar
Ne anlamadım
Yok bişey kardeşim
Gerçekten anlamadım
İlginç bir soru
Bana da tuhaf geliyor gerçekten
Dalga geçmiyorum hiç. böyşe düşünmemiştim çünkü her insanın gırtlağı ona yetecek kadar yaratılır ama sağlık yönünden bir sorun olabilir
Yok estağfurullah. Bana da ilginç geliyor
Yaş kaç
Ben yakın zamanda kulak ameliyatı oldum acaba alakalı olabilir mi
Evet olabilir şişlik olabilir
23
Ameliyattan sonramı fark ettin
Hayır ameliyat olalı 9 ay oldu. Son bir iki aydır bu yutkunma sorununu yaşıyorum ama kulağım son 1 haftadır filan sızlıyor. Çok büyük bi ameliyat geçirdim zaten. Doktor 1 sene geçse bile tam iyileşme olmaz demişti o yüzden her ay düzenli kontrole gitmemi söylemişti. O yüzden korktum bende
Bence doktora git
İnşallah yakın zamanda gideceğim randevu bulmak zor sadecs. Biraz mağduriyet yaşıyorum ama halledeceğim İnşallah
Ne ameliyatı
Kolesteatom
Geçmiş olsun
Teşekkür ederim, iyi akşamlar dilerim
İyi geceler
Uyuyorsun sandım
Ağzın küçük denekki