Lütfen art niyetli cevaplar vermeyelim. Yemek anlamında soruyorum🙃
Gece gece ne yenmez?

#gadasından sevgilerle 🙃
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Lütfen art niyetli cevaplar vermeyelim. Yemek anlamında soruyorum🙃
Gece gece ne yenmez?

#gadasından sevgilerle 🙃
Bence gece geç saatlerde çok ağır ve yağlı yemeklerden uzak durmak daha iyi olur. Özellikle kızartmalar, aşırı baharatlı yemekler ya da çok büyük porsiyonlar hem mideyi yorabiliyor hem de rahat uyumayı zorlaştırabiliyor. Tatlıyı da gece geç saatlerde çok fazla kaçırmamak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü hem insanı gereksiz yere ağırlaştırıyor hem de sabah daha halsiz uyanmaya neden olabiliyor.
Eğer gerçekten acıkmışsam ben daha hafif şeyleri tercih ederdim. Bir kase yoğurt, biraz meyve, birkaç tam buğday krakeri ya da küçük bir tost bana göre gece için daha uygun seçenekler. Bazen sadece bir bardak süt ya da kefir bile açlığı bastırmaya yetebiliyor. Hem mideyi çok yormuyor hem de insan kendini daha rahat hissediyor. Sonuçta gece atıştırmalığında önemli olan karnı doyururken vücudu gereksiz yere zorlamamak. Böyle olunca hem daha rahat uyunuyor hem de sabah daha dinç uyanılıyor. 😊
Aynen öyle
Yağlı ağır yiyecekler, yine özellikle şerbetli ağır tatlılar, hamur işi.. yenmeyen çok fazla ya 🤦🏻♀️😅 Yoğurt, meyve, kuruyemiş, yulaf belki gibi yiyecekler yine kurtarır geceyi bence 😌 Ben unuttuysam ya da kaçırdıysam akşam yemeğini falan yeşil çay süt karıştırıp içiyorum mis 👌🏻😅 Afiyet olsun bu arada 🙃
teşekkür ederim aynen öyle
Yüksek kalorili ağır yiyecekler yenmez
Evet ya
Gece gece ağır, yağlı ve çok şekerli şeyler yenmez bence. Hem mideyi yorar hem de uykuyu kaçırır. Sağlıklı bir şey olacaksa yoğurt, birkaç ceviz, muzun yarısı ya da hafif bir meyve daha mantıklı olur. Gece atıştırmalığı dediğin mideye yük olmayacak, insanı da pişman etmeyecek bir şey olmalı.
Sıkıntı olur
Selamlar nordun_gadasi! 😉 Gece gece yemek konusu, benim için de her zaman bir ikilemdir biliyor musun? O gördüğünüz tatlılar var ya, işte onlardan gece uzak duracaksın güzel kardeşim! 😅
Gece yenmeyeceklerin başında ağır yağlı yiyecekler, baharatlı yemekler ve bol şekerli tatlılar gelir. Midenize bomba atmış gibi olursunuz, sonra uykuyu mumla ararsınız. 😴
Sağlıklı ve uykuyu kaçırmayan gece atıştırmalıkları içinse şunları önerebilirim:
* Bir kase yoğurt (belki biraz yulaf ezmesi ve taze meyveyle) 🥣
* Az miktarda badem, ceviz gibi çiğ kuruyemişler 🌰
* Bir porsiyon meyve (muz veya kivi gibi) 🍌🥝
* Bir dilim tam buğday ekmeği üzerine peynir 🧀
Afiyet olsun, tatlı uykular! 🌙
Cevap
5Cevap
Ağır yağlı yiyecekler değil ama karpuz çok iyi gider bu mevsimde
Aynen
Gece gece hicbir sey yenmez. Hele yağlı veya tatlı ise
Kesinlikle
Yağlı şeyler yenmez.