Dışarı çıkınca heyecan, stres hepsi bir oluyor, konuşacak duruma giriyorum, nasıl yeneceğim
15 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bu OKB denen şey 3,5 yılımı yedi ama kurtuldum 4 yıl önce. Tedavine devam et düzenli bir şekilde. Ama bilmen gereken şey şu vesevese akıl sağlığı yerinde her insana gelecek. Gelen vesveseyi kötü düşünceleri veya kendindenmiş gibi sandığın o düşünceleri kurcalama asla. Vesvesenin, gelen kötü düşüncenin veya kendindenmiş gibi sandığın düşüncenini seninle hiçbir ilgisi yok. Bunu ne zaman kabul edersen o zaman düzelirsin.
Haklısın teşekkür ederim geçmiş olsun ama panik atağı atlatamiyorum vesvese bitti de
Tm çok teşekkür ederim
İyi günler bende düşünsel okb hastasıyım 4. buçuk aydır ilaç kullanıyorum bu süre içinde doz arttı ek ilaç yazıldı herşwyden korkuyorum beynim susmuyor beni deli etmeye çalışıyor doktorum iyiye gittiğimi söylüyor ama bu düşünceler ve korkum bitmiyor dört buçuk ay erken bir süremi siz hamgi ilaçları kullandınız
Benim OKB daha doğrusu saplantım dini konulardı. Ama çok şiddetliydi çünkü kurtulamıyordum saplantıdan obsesyondan. Benim Normal artık rahstlamaya başlamam 2,5-3 yıl sürdü. Son 3,5yıl dolunca tamamen kurtuldum. çünkü ilaçların da biraz etkisi ile mantıklı düşünmeye çalışıp saplantı haline getirmemeye, vesvese ve düşüncelerin herkesin aklına geldiğini kabul edip normal hayatıma odaklanma ile kurtuldum 3,5 yılın son 6-7 ayında.
Cok uzun sürmüş cok geçmiş olsun peki bu ilaçları ömür boyu kullanmak mı gerekiyor gerçi iyi olalımda varsın ömür boyu kullanalım peki bu süre içinde ilaç değişikliğine gittinmi hiç benim okbm iç ses tarafından yönetilmek sürekli yalan yanlış kötü zararlı şeyleri yapmamı emrediyor iç sesim bir gün onu dinleyeceğim diye ödüm kopuyor
Cevap
2Cevap
Terapi görmek iyi gelecektir ya
Anksiyete olabilir sizde
Bir spor iki malum olay tek ilacı bunlardır
Seninki sosyal fobiye bağlı
Ne olacak peki
Yani maruz kalma terapisi al bence , bende de 11 aydır panik bozukluk var teshis aldim , 20 yaşındayım , eskiden senin gibi utangactim sosyal ortamlara giremiyordum elim ayağım birbirine girerdi, 18 yaşına kadar , ve maruz bıraktım kendimi, yani profesyonel destek almadan sosyallesmeue calistim, dershaneye vs gittim, bi erkek bana aşık oldu öyle öyle aştım, bu sene de panik atak teşhisi aldim ama başka hersey yolunda şükür
Geçmiş olsun canım
Sosyalleş.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?