Ferritin'im 16, vermeye korkuyorum. Daha önce verdim, 1 hafta baygın gezdim
24 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Vermiyorum uzun zamandır
Niye
Asla
Niye
Niye la niye
Veriyorum
Bi duyum aldım satıyorlar mış onun için de sakınıyorum
Evet o bana da deniyor benim niyetim o değil onu yapıyorlarsa kendi günahları bireysel isim biliyorsan öyle vermek daha iyi kesim olduğu belli oluyor
Kızılay 'kan satışını' yalanladı: 2021’deki 'kan ürünleri hizmet sunum geliri' ise 1,25 milyar lira
Kızılay kan bağışı (arşiv)
© Anadolu
By euronews
Yayınlanma Tarihi 01/03/2023 - 14:36 GMT+1
Google'da Euronews'ü takip edin
Kızılay’ın paylaştığı bağımsız denetçi raporunda kurumun hasılatı içinde “kan ürünleri hizmete sunum gelirleri” de yer alıyor. Buna göre Türk Kızılay Derneği ve Bağlı Ortaklıklarının 2021 yılındaki hasılatı 8 milyar 33 milyon 795 bin lira oldu.
Deprem sonrası deposundaki çadırları AHBAP derneğine sattığı ortaya çıkmasıyla eleştirilerin odağı haline gelen Kızılay, bu kez de kan ürünlerinin dağıtımıyla gündemde.
Türk Kızılay “hastanelere kan satıldığı” iddialarını yalanladı. Ancak Kızılay, hastanelerin kan veya kan bileşeni için maliyeti teşkilata ödediğini, ardından bu ödemeye Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) fatura ettiğini açıkladı. Kızılay’ın internet sitesinde yayımladığı belgelere göre, kurum 2021 yılında “kan ürünleri hizmet sunumu”ndan 1 milyar 126 milyon lira gelir elde etti. Bu gelir toplam hasılatın yüzde 14’ünü oluşturuyor.
Kızılay’ın kan satışı yaptığı haberleri üzerine kurumdan açıklama geldi. Kızılay, hastanelerin kuruma maliyet için ödeme yaptığını ancak bunun devlet tarafından karşılandığını bildirdi. Açıklama şöyle: “Hastaneler, talep ettikleri her kan veya kan bileşeni için Sağlık Uygulama Tebliğinde (SUT) belirlenen tedarik süreci maliyeti (çalışanlar, laboratuvar, kan torbaları, soğuk zincir) ay sonunda Kızılaya ödemekte, ardından ise bu ödemeye kendi giderlerini de ekleyerek Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) fatura etmektedir. Dolayısıyla tüm sürecin maliyetini devletimiz karşılamaktadır.”
Açıklamaya göre haberlerde sözü edilen faturalandırma yöntemleri tamamen hastanelerin tüzel kişiliklerinin özelliklerinden ve hizmet alım esaslarının ayrıntılarından oluşuyor.
benim de düşük ondan vermiyorum
Kaç
9
Çok düşük ilaç al