7 Haziran‘da sonucum pozitif çıktı bana böyle bir şey olduğunu söylememişti, şu an merak ettiğim bir şey var, biriyle mesela bir birliktelik yaşasam tek seferde %100 bulaşma ihtimali var mı, ne yapmam gerekiyor vücuttan atılması için bilgilendirme yaparsanız sevinirim
2 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Sağlıklı ve güçlü bir bağışıklık sistemine sahipsen 1-2 yılda atarsın. Sigara vs kullanma. Oral/anal/sürtünme yoluyla filan da bulaşabilir. İlla cinsel birlikteliğe gerek yok. Hiçbir korunma yöntemi de %100 koruma saglamaz. En iyisi bir doktora danışmak. Geçmiş olsun
Her şey olabilir aktif cinsel hayatın varsa ondan öncede olabilir çok uzun meşaketli bir sürecin var siğil oluşımun var mı
siğilim yok maalesef
Çok şükür olmasın
Doktorun ne önerdi peki
Öncelikle geçmiş olsun hpv 16 ve 18 pozitifseniz muhakkak bi kadın doğumcuya görünün. Bulaşma ihtimali nedir bilmiyorum ama kolay bulaşıyo
Cok bulasıcı ve asla geçmiyor diye biliyorum en azından söyle insanlara tedbir alsınlar
hayır geciyor asla ne demek gecmiyor
Her zaman taşıyıcısın bulaştırırsın sisteminde kalır yani seni hasta etmese de
gecmicek mi hic yani
Maalesef kaptıktan sonra taşıyıcı olarak kalırsın
Bunu ciddye al karşındaki adamın bağışıklığı baskılı ya da zayıfsa ölümüne bile sebep olabilirsin kimde ne hastalık var bilemezsin belki geçmişte kanser geçirmiştir vs söylemeden girme ilişkiye
gecıyormus bu arada yasın gencse ben daha 21 yasındayım hep taşıyıcı olarak kalmıyormussun yanlıs bilşyosunuz beyefendi
Geçiyordan kasıt aktif evredir vucut bir kez karşılaştığı mikrobu hastalandıktan sonra kodlar ve saklar ben sağlıkçıyım yaşım da 36 ondan uyardım
karsı tarafa soylemeden yapma ve aşılı olması lazım karsıdakı mutlaka
sende Şu an ne belırtıler var
Krounmasız ilişki yani kondom prezervatif kullanmadan ilişki yaşadıysan... bu bulaşıcı hastalıklardan seni doğum kontrol hapı korumaz. Yani tek sefer bile korunmasız ilişki olduysa evet bulaşır
@gunessizgunes HPV bulaşması için illa cinsel temas olmasına gerek yok. Kondomlar da HPV'den korumuyor. İlişkiye girdiğiniz kişinin yalan söylemediğinden emin olmak, temizliğine ve sık test yaptırıyor olmasına dikkat etmek, sık ve çok partner değiştirmemek dışında yapılabilecek pek bir şey yok. En iyi korunma yolu aşı.
HPV için tabi ki aşı vurulabilir çokta güzel olur ama bulaşıcı hastalıklardan korunmanın en yüksek olduğu yöntem kondom kullanmak. Ayrıca kondom hpv den %60 %70 oranında koruyor. Kendi bildiğiniz her şeyi doğru sanmayın.
Jinekoloğumdan almıştım bilgilerimi ama tabii işsiz KS profesörleri her zaman en iyisini bilir.
hadi ya... sen jinekoloğundan bilgi alıyorsun ama ben o jinekologların yanında staj yapıyorum ve mezun olunca yanyana iş birliği hâlinde o jinekologlarla birlikte çalışacağız. Her duyduğu bilgiyi kulak arkası etmektense, biraz kendin okuyup araştır belki o zaman kayda değer bir şeyler öğrenebilirsin.
He he kesin öyledir. Bu kadar basit bir bilgiden bile mahrum olduğuna göre %100 inandım sana şu an. Seni tutmayayım sen kumdan kaleni yap kenarda 🏖️
He he kesin öyledir. Bu kadar basit bir bilgiden bile mahrum olduğuna göre %100 inandım sana şu an. Seni tutmayayım sen kumdan kaleni yap kenarda.
Senin algılamanda bir sıkıntı mı var norolojiye de gözüktün mü? Yorumumda bulaşıcı hastalıklardan korunmanın en güvenilir ve en yüksek korunma sağlayan yöntemin kondom olduğunu söylemişim.. Sen bana gelmiş hpv için kondom etki etmiyor diyorsun. Tamam diğer bulaşıcı hastalıklar için kondom yüksek koruma sağlasa, hpv için bu koruma oranı %60lara kadar düşse ve en iyi yöntem hpv de aşı olsa bile... hpv aşısına herkesin erişemediğinin ve ülkemizde yüksek meblağlara yapıldığının farkında mısın? ve kişi aşısızsa en azından korumasız ilişkiye girmesin kondom kullansın diyoruz. Tabi ki aşı gibi %100 koruma sağlamıyor ama riski azaltıyor en azından.
Yorumumu okursan benim de bundan farklı bir şey yazmadığımı görürsün. Milleti kondom kullanmamaya teşvik etmiyorum, HPV bulaşını tamamen önlemeyeceğini söylüyorum. Chill your tits.
Nasıl onsan sana bulaştıysa senden de ona bulaşır
Zenciyle olursan yapacak bir şey yok
Tam değerlerini atarmıaın inceleyim ben
nasil yani
Merhaba , değerlerin yni kan değerlerini at yorumlayayım istersen risk değerlendirmeai yaparım sana öneri sunarım a
deneyip gormek lazim 😮🫠 bwahahah
Bulaşır hanımefendi
%100 yok