REAKTİF HÜCRESEL DEĞİŞİKLİKLER, İNFLAMASYON İLE İLİŞKİLİ yazıyor
HPV ile ne yapacagim?
REAKTİF HÜCRESEL DEĞİŞİKLİKLER, İNFLAMASYON İLE İLİŞKİLİ yazıyor
Merhaba, Mart ayı gibi genital bölgede siğil farkettim ve jinekolojiye gittim devlet hastanesine , smear alındı, LSIL geldi ve bana tedavi ile ilgili bisey söylemediler internetten baktığım kadarıyla ahcc falan aldım iki doz gardasil 9 lu aşı yaptırdım, yaklaşık iki hafta önce tekrar gittim smear alındı sonuç henüz çıkmadı, doktor kondilom yok dedi ve jinekolojik onkolojiye yönlendirdi, o bölüme gittim ve hpv testi yapıldı, sonuçlar tip 16 ve 18 negatif geldi ama hpv genotip pozitif gelmiş onu da anlamadım, doktor sigara içmediğim için iyi bisey dedi uyku düzenine ve beslenmene dikkat et atılır vücuttan dedi ben şimdi ne yapacağımı bilmiyorum yani hpv var ama ileri düzey mi değil yardımcı olur musunuz?
Şu anda HPV ile yaşıyorsunuz ve durumu kontrol altında tutmak için doğru adımları atıyorsunuz. Doktorunuzun önerilerine uyarak ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları benimseyerek, vücudunuzun virüsü zamanla temizleme şansı yüksek. Şu anki durumunuzda, endişelenmek yerine düzenli takiplerinizi sürdürmek ve bağışıklık sisteminizi güçlü tutmak en iyisi.
Gerçekten mi kurtulur muyum yani bol probitoyotik tüketiyorum ek olarak vitaminler alıyorum
Tabiki ya korkma öyle herkesi öldüren kanser yapan bı hastalık değil bu sakin ol en önemli şey sadece psikoloji ve spor yapacaksın aslında olması gerektiği gibi sağlıklı yaşayacaksın o kadar 🙂
Sonuç, smear testinde intraepitelyal lezyon veya malignite (kanser) bulunmadığını gösteriyor, yani rahim ağzında kanserojen hücre değişiklikleri saptanmamış. Ancak, reaktif hücresel değişiklikler ve inflamasyon gözlemlenmiş. Bu, genellikle rahim ağzında bir enfeksiyon veya iltihap nedeniyle meydana gelen değişikliklerdir ve genellikle tedaviyle düzelebilir. Doktorunuz bu sonuçları değerlendirip gerekli adımları belirleyecektir.
Anladım teşekkürler doktor hpv ile ilgili gerekenleri söylemişti sıkıntılı bi durum olursa biz ulaşırız size demisti ben bu sonucu başka bi jinekoloğa göstersem bi problem olmaz degil mi yine de tedavi uygulanır
Yok neden sıkıntı olsun merak etmeyin bişey olmaz
Cevap
5Cevap
Bir süre sonra vücuttan atılır genelde. Panik yapacak bir şey değil. 16 ve 18 riskli onlar değilse korkacak bir şey yok.
Geçmiş olsun. Bu durum çok yaygın diye biliyorum. Çok takıntı yapma.
İlişki mi yaşadın yani ondan mı oldu? Yoksa deri temasından falan mı
Hıı genitalse anladım ilişkidendir
Çok korkulacak bişi degil bağışıklık sistemini güçlü tut ve rahim agzı kanseri olup olmadığını belli aralıklarla kontrol ettir
Mutlu olacaksın.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?