Depresyon bütün sinir sistemini etkiler. Hormon dengesini bile bozar. Kortizol salgısı artar. Saydıklarım ve fazlası, zaman içnde gelişebilir. Ama tedaviyle kontrol altına alınabilir. Daha çok gençsin
Bunu kesin olarak söylemek mümkün değil ama, senede bir veya iki krz kan tahlili yaptırarak değerlerine baktırabilirsin. Ayrıca psikiyatrik tedavine ve ilaçlarına devam et bence.
Sorun burada , buda bir hastalık çünkü. Diğer başka bir hastalık olacak diye kaygılanman da bundan. Irsi bir hastalığa da yakalanabilirsin ailende olan bir hastalık yani , ama sen buna yorarsin
Ana Sayfa > Sağlık > Sorular > Bir kişi hangi ruhsal hastalığa kapılıp ve bu uzun süre devam edersem bedensel olarak ciddi bir hastalığa yakalanır sizce yaşı 19 ?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Baş ağrısı, stres, tansiyon, kalp sorunları olabilir.
Hangisi yüksek ihtimalle olur sizce
tam olarak hangi teşgisi koydular sana?
Majör depresyon sosyal fobi
Peki bu saydığın hastalıklar hangi ruhsal hastalıkta olur tedavi edilmezse
Depresyon bütün sinir sistemini etkiler. Hormon dengesini bile bozar. Kortizol salgısı artar. Saydıklarım ve fazlası, zaman içnde gelişebilir. Ama tedaviyle kontrol altına alınabilir. Daha çok gençsin
Yeterli tedaviyi almaz durumu daha berbat olursa bu kişinin kaç yaşında bu ciddi hastalıklara yakalanır
Bunu kesin olarak söylemek mümkün değil ama, senede bir veya iki krz kan tahlili yaptırarak değerlerine baktırabilirsin. Ayrıca psikiyatrik tedavine ve ilaçlarına devam et bence.
İlaç kullanıyorum da bir boka yaramıyor aynıyım ben uzun bir süreden sonra muhtemelen o hastalıklara yakalanacağım
Böyle düşünmen bile depresyondan aslında... Doktoruna ilaçların işe yaramadığını söyle bence.
Söyledim saçma şeyler söyledi durumunun ne kadar ciddi olduğunu anlamadı b
başka doktordan randevu al bence
Aldım o çok iyi bir doktor su onuda ailem değiştirdi 😭😭
istersen beni takip edebilirsin. müsait oldukça vaktim oldukça bu konularda sana yazabilirim
bir şey daha sorabilir miyim bir kişi gece olduğunda aynanın karşısına geçip sürekli aynaya baksa bunu uzun süre devam ettirse ne olur
Aynaya bakman bence bir sorun değil😊
Şizofreni olmazmiyim
Bu yüzden değil
Peki beni ne şizofreni yapar eğer yaparsam
şizofrwninin çeşitleri var. mesela sen sanki paranoid şizofreni gibisin. herşeyden korkutorsun, herşeyden şüpheleniyorsun. bunu yapma mesela
Nereden anladın? Paranoid şizofreni gibi olduğumu
Herşeyden değil hayattan korkuyorum
bütün yazışmalardan belli maalesef
Herşeyden mi korkuyorum?
Ama şizofreni olanlar ses duyar hayal görür bende o yok?
Ama sürekli içimde konuşuyorum negatif
şizofreni olanlar ses duyar hayal götür diye kesin nir şey yok. Paranoyaklara paranoid şizofrwn denir mesela.
Tedavi görüyor musun?
Hayır
Sorun burada , buda bir hastalık çünkü. Diğer başka bir hastalık olacak diye kaygılanman da bundan. Irsi bir hastalığa da yakalanabilirsin ailende olan bir hastalık yani , ama sen buna yorarsin
Bence evet doğru
Ne doğru anlamadım hangi bedensel ciddi hastalığa yakalanır yüksek ihtimalle?
Mesela kalp rahatsızlıkları, yüksek tansiyon hatta felç bile olabilir.
Peki bu saydığın hastalıklar hangi ruhsal hastalıkta olur tedavi edilmezse?