12 gü

Esimin agir agiz kokusunu kirici olmadan nasil soyleyip evliligimi kurtarabilirim?

Kızlar lütfen dalga geçmeyin çünkü gerçekten çaresiz kaldım ve ne yapacağımı bilmiyorum.

Eşimle 6 yıllık evliyiz. Eşimi seviyorum, aramızda ciddi bir problem yok ama son 1 yıldır çözemediğimiz bir konu yüzünden evliliğimiz etkilenmeye başladı.

Eşimin ağız kokusu var. Ama normal bir ağız kokusundan bahsetmiyorum. Bunu yazarken bile utanıyorum. Kendisine kaç kere söyledim, diş hekimine gitmesini istedim, gargara aldım, farklı diş macunları aldım. Bir süre dikkat ediyor sonra yine aynı hale dönüyor. Artık öyle bir noktaya geldi ki aynı odada uzun süre oturmakta zorlanıyorum. Geçen gün yatak odasının camını açtım. Eşim işteydi. Odaya girince yine o kokuyu aldım. Bir an gerçekten psikolojik olduğunu düşündüm ama yastığa yaklaşınca kokunun oraya sindiğini fark ettim. Çok kötü hissettim. Bir insanın yastığının, battaniyesinin hatta kullandığı çalışma sandalyesinin bile nefes kokusunu alabileceğimi hiç düşünmezdim. En son geçen hafta tartıştık. Kendisine artık bir doktora görünmesi gerektiğini söyledim. O da benim abarttığımı söyledi. Tartışma büyüyünce sinirle “bir süre annende kal istersen” dedim. Açıkçası bunu söylerken gerçekten gideceğini düşünmemiştim. Ama valizini topladı ve annesine gitti. Şu an 10 gündür annesinde kalıyor ve benimle doğru düzgün konuşmuyor. Kayınvalidem de benim onu evden kovduğumu düşünüyor. Kızlar gerçekten kötü hissediyorum çünkü eşimi kırmak istemedim. Ama bir yandan da bu durum artık günlük hayatımı etkilemeye başlamıştı. Aynı odada otururken rahatsız olmak istemiyorum. Siz olsanız ne yapardınız? Bu konuyu kırmadan nasıl çözebilirim? Gerçekten tavsiyeye ihtiyacım var.

Esimin agir agiz kokusunu kirici olmadan nasil soyleyip evliligimi kurtarabilirim?