1 ay

Yıllardır emek verdiğim çocukluk arkadaşımın bu tavrına haksız mıyım, siz olsanız ne yapardınız?

Yakın çocukluk arkadaşım. Hüzünlü mutlu her anda birlikte olduğumuz birisidir... Babası kalp krizi riskiyle acile gitti, ben de duyar duymaz hastaneye gittim, yatış verildi derken yoğun bakım süreci, tabii o sıra sürekli WhatsApp'ta aktifiz, 3 kişilik çocukluk arkadaş grubumuz var, ben olayı daha çok sahiplendim, içselleştirdim, yapay zekaya kan tahlilleri atıyorum, çevremdeki doktorlara soruyorum vs vs. Her sabah erken kalkar, kan gazı çıktı mı diye arkadaşıma sorarım, gün içinde devamlı aktifim, tahliller kötüye gitmeye başladı, yoğun bakımın 3. günü gittim ben de sabah erkenden, öğlene kadar durup ardından arkadaşım hava alsın diye kafeye oturduk. Birkaç gün sonra tahliller düzeldi, servise çıkacak, hasta bayrama denk geldi, yine arkadaşımla buluştum yalnız kalmasın diye. Öncesinde Şebnem Ferah konseri vardı, o gelemedi, ben de yeğenimle gittim, para da boşa gitmesin diye onun da parasını veririm dedim, biraz vicdan yaptım, ben gidiyorum acaba gitmesem mi dedim ama baktım babası iyi, gayet iyi, taburcu olacak ama bypass durumu var. İstanbul dönüşü sonrası dinlenmeden Bolu'ya geçtim iş için, 2 gün kaldım, hastalandım, gribim, alerjik. Babası ameliyat olacak, sohbete de pek dahil olamadım ama hâkimim, yine soruyorum stent mi bypass mı dedim, şaka mı yazdı, tavırlı "bypass tabii ki" dedi, ona alındı, ben ne bileyim. Babası ameliyattan çıktı, yoğun bakım süreci de bitti, yarın servise, oradan da taburcu olacak, her şey yolunda. Gruptaki diğer arkadaş da hiç gitmedi ziyarete filan, tez yazıyor, yoğun. Grupta "ben size kırıldım, yanımda istemedim, yoktunuz" dedi, ben de özelden "pes" dedim, şoke oldum dedim yani, verdim veriştirdim, ben de çok kırıldığımı söyledim, ameliyata önlem için gelmedim, hastaydım dememe rağmen "kırıldım" demesi beni yıktı. Ben de "seneler önce babam da pandemide ciğerleri söndü, sen de gelmedin, ben de bunu mu diyeyim" dedim, "her şey karşılıklı mı" dedi. Ben zaten gelmişim 2 kere, bende mi sorun, yoksa bir söz var, kör iyileşince bastonunu atarmış, o meseleyi mi yaşadım, diğer arkadaşım oralı olmadı pek.
Yıllardır emek verdiğim çocukluk arkadaşımın bu tavrına haksız mıyım, siz olsanız ne yapardınız?