Şu an 19'um. 14-15 yaşında çok yoğundu, kekeme takılma artık eskisi kadar yok ama yine de takılıyorum, ağzımdan lafı çıkaramıyorum, kekeliyorum, moralimi bozuyor. Bizim sülalede yatkınlık var, genetik yani. Nasıl çözerim bunu?
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Şu an 19'um. 14-15 yaşında çok yoğundu, kekeme takılma artık eskisi kadar yok ama yine de takılıyorum, ağzımdan lafı çıkaramıyorum, kekeliyorum, moralimi bozuyor. Bizim sülalede yatkınlık var, genetik yani. Nasıl çözerim bunu?
Kitap oku bende de vardı. 15 yaşıma kadar kekeliyordum kitap okuyarak düzelttim. Kaldı ki sesli bile okumuyordum ama sen sesli oku daha iyi oluyor. Kitabı da geç mesela gelen yorumu yazdığın soruyu bile sesli oku gördüğün her şeyi oku
Tamam sağol abi
Cevap
1Cevap
Eğitimler oluyor bunun için. Babam özel rehabilitasyon merkezlerinde bunun eğitimini veriyordu öğretmen iken. Sonuç alanlar da oluyordu.
Okuma alıştırmaları yapılıyor ve heyecanı kontrol ediliyor. Bazen neden böyle olduğu üzerine de konuşuluyor o kişilerle. Çünkü kekemelik veya hiç konuşamamak travma sonucunda da oluyor.
Anladım sağol
Dil ve konuşma terapistleri var aslinda hiç başvurdun mu
Hayır düşünmedim değil
Ben kekeme değilim de heyecanlanınca falan kekeliyormuşum bunu da yeni öğrendim arkadaşlarım söyledi xxjdjdxjxjxjxnxxnz
İlginç
Bende de oluyor ama kekelemiyorum ben takılıyorum
İnş geçer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?