Doktor otizmden şüphelendi, testler yapılacak. O zamana kadar sormak istedim, bilgisi olan vardır diye. Otizm olmayıp geç konuşan çocuk olur mu, kesin otizm midir?
30 gü
Doktor otizmden şüphelendi, testler yapılacak. O zamana kadar sormak istedim, bilgisi olan vardır diye. Otizm olmayıp geç konuşan çocuk olur mu, kesin otizm midir?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Sanmıyorum otizm değildir normal konuşmayabilir geç konuşan çok çocuga şahit oldum
Hiç kelimesi yok muydu şahit oldugunuzun
Kuzenim 3 4 yaşında konuşmuş teyzem anlatyo
O yaşa kadar hiç kelimesi yokmus mu ama? Yani anne baba falan gibi? Benim çocuğum anne bile demiyir
Normal bence yokmuş kelimesi vs ayrıca 25 aylık büyük değil
Ama soylenenide anlamıyor mesela yapmıyor diyelim dolabı aç dedim açmaz
İşitme duyusu var mı
Evet
Tahliller çıksın inşallah her şey normaldir ama sonuç ne olursa olsun üzülme özel çocukalr daha zeki ve hayata artık daha adapte olabiliyorlar
Otizimse eğer konuşabilir mi
Otizimliler konuşuyor sende şahit olmuşsundur çevrende
Ama çok eğitim lazimmis
Herkese çok eğitim lazım tek onlara değil kafanda büyütme
25 ay kelimesine tilt oldum 2.5 yaşında demek zor mu kocaman olmuş
Kocaman olmuş işte ama konuşmuyor :(
Akraba evliliğiyse muhtemel otizm
Değil
Daha konuşabilir vakti var üzmeyin kendinizi bir uzmana gidin
Hiç kelimesi yok ama
Benim kuzenimin kızı da konuşmuyor dokuz aylıkken baba diyordu şu an hiç konuşmuyor onun da 24 ayı geçti televizyon ve telefon izlemekten oluyormuş duyduğuma göre
Doktora goturmediniz mi
konuşur daha erken demiş bu yüzden üzmeyin kendinizi televizyondan ve ekrandan uzak tutun
Denileni de yapmıyor ama anlamıyor örneğin dolabı aç desem acmaz
Siz hiç gitmediniz mi doktora kulaklarında problem olabilir mi
Götürdüm isitmede sorun yok
Anladım inşallah en yakın zamanda konuşur mutlu olursunuz
İnşallah amin
Olabilir neden olmasın
Ama hiç kelimesi yok
Kesin hüküm vermek zor tabi bu zamanla görülecek bir şey kimi konuşur kimi konuşmaz kardeşimin çocuğu da konuşmuyordu güvercin yumurtası sürdüler dil altına bide dili yapışık mıydı neydi biraz ondan dolayıydı sanırım konuşmaya başladı
Bide bu babanın ilgisizliğinden dolayı da olabilir muhtemelen sorun bundan kaynaklıdır
Ama anlamiyo da pek biseyden denileni yapmiyo bu normal mi peki
Telefon bağımlılığından da olabilir 2-3 aylıktan itibaren böyleyse normal
duyma testine soksaydın
Götürdüm sorun yok onda
iyi o zaman yakında konuşur
4 yaşında konuşan çocuk gördüm
4 yaşına kadar hiç kelimesi yok muydu
Yoktu komşunun çocuğu onu konuşturan da geveze başka çocuk arkadaşı oldu
Benim çocuğum anne bile demedi henüz
Olabilir canını sıkma dua et ve bu konuda kişisel gelişim kitaplari oku çocuklara hizli konuşma ögretmekle alakali
Ama anlamiyo da pek mesela denileni yapmiyo
Yapması için erken değil mi sence
Doktor anlaması lazım dedi mesela dolabı aç desem acmaz
Allah göstermesin de otizmli olsa bile otizmli olup da hayatini idame ettirecek seviyeye gelen bireyler var aileleri sayesinde bence umudunu yitirme öyle bir şey olsun istemem ama velevki oluverdi dünyada cennetini yapmaya bak
Otizmli olsa konuşma ihtimali var mı? Ya hiç konusamassa :(
Sira dışı el hareketleri var mı kendi etrafında dönüyor mu nesneleri sira ile diziyor mu nesnesleri döndürüyor mu dönen şeylere ilgi duyuyor mu ayak ucunda yürüyüyor mu tekarlayan kafa vurma hareketi var mı sürekli doldur bosalt oyunları oynuyor mu bunlar çocuklarda olan belirtileri
Hiçbiri yok sadece konuşmuyor komut almiyor
Ne güzel bunlar belirtileri yoksa boşuna dert ediyorsundur
Ama işte konusmasa bile komut alması gerekmez mi
Yahu öyle bir ayet mi var sinir gelio inceden zaman diye bir şey var emek diye bir şey var hani daha çok ilgilenmen lazım belkide
Dua eder misiniz kizima
Allah onu sana hayırlı bir evlad etsin inşallah senide ona bağışlasın
Amin çok sagolun
İnşallah normaldir
25 aylık ne la
Geç konuşma olabilir
uzmanlari bilir