31 yaşındaki birinde otizm olabilir mi sizce? ↗
Bu iki linki okuyup yorum yapabilir misiniz
Çocukken 4 5 yaşlarında konuşmuşum şu an 32 yaşındayım ama bende çocukluktan beri bi farklılık var bunu çözemiyorum. Ya otizm ya dehb var. Bunu nasıl anlarım. Devlet hastanesi ilgilenmiyor
Ben 2 yaşında konuşmaya başlamışım geç de yürüdüm bizimkiler der hep ama 2 yaşa kadar normal kabul edilir cocuktan çocuğa değişir ama 4 5 yaşlarında konuşmaya başlamak baya geç yani ailenin üzerinde durması gerekirdi testi Rehabilitasyon Merkezlerine gidip sorabilirsin bildiğim kadarıyla onlar ilgileniyor
Yetişkinlikte zormuş tanı ama ben çok şüphe ediyorum
dogrudur
Geç konuşmaya başlayan her çocuk otizmli değildir. Otizm zaten Dehb ile karıştırılıyor. Sana tavsiyem internetten otizm spektrum testi çözüp psikiyatra gitmen. Çıkan semptomları söylemen. Ve sana tekrar test yapılmasını talep etmen gerekiyor. Bilinçli gidersen ilgileniyorlar. Sadece bir psikiyatra gitme. Olanak varsa bir kaç farklı psikiyatra da gidebilirsin.
Bende ikisi arasındaym ya otizm ya dehb. Bana antidepresan verip gönderiyorlar. Aşağıda iki tane link paylaşımı yaptım onları okuyup yorum yapabilir misiniz
Az çok bilgim var. Sizce linklerde ki bilgilere göre bnde var mı
Görüntüden anlaşılıyorsa dm den atabilirm
Takip attım yazın
Otizmin farklı nuansları var, bazen okb ile bipe karışrırılıyor. Kardeşim de otizmli mesela, 31 yasında ama zihnen 5 yasında bir çocuk gibi. Daha hafif seyreden otizm belirtileri de var ve ne yazık ki devlet hastahanesi bu durum ile ilgilenmiyor.
Nasıl davranıyor mesela en büyük belirtileri nedir. Okul okudu mu, konuşuyor mu, vs çalışabiliyor mu? Okb ile bipe karışıyor dediniz. Bipe nedir?
Okb ile bile***
5 yasındaki zihin beseri iliskileri, egitim hayatı yürutebilir mi? Gec konuşmanız sebep değil otizm icin ayrıca
Bende var mı yok mu sizce
Yazı tura ile anlasılacak bir durum degil ki bu
Linkteki yazıları okudunuz mu? Kardeşinize kıyas yapın aynı mıyız kardeşin farklı mi benden
Arkadasım izah ettim en basından ama anlamak istemiyorsun sanırım. 5 yasındaki birinin zeka düzeyi diyorum kaldı ki universite okumuşsun. Hâlâ kiyas yapmami beklemen enteresan değil mi?
Yani ben değilim 😂😂
Cevap
0Cevap
Otizmin tek bir belirtisi yok başka sorun var mı çocukta
Ben kendimden şüphe ediyorum yaşım 32
Nasıl yani kendinizden neden şüphe ediyorsunuz
Belirtleriniz neler şüphelendiğiniz
Link paylaştm üste onları okur musunuz ayrıntılı kendimde dikkat ettiğim şeyleri yazdım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?