bazen 5 yaşındaki kuzenimden çok şüpheleniyorum ama adına falan tepki veriyor, bugün sudan çok garip bir şekilde korkunca yine şüphelendim. Hâlâ adam akıllı konuşamıyor kendi annesi babası dışında ne dediğini anlayan da yok.
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bizim kültürümüzde şu vardır '' Benim çocuğumun bir şey yok, size öyle geliyor'' ama bu cahil toplumların cevabıdır. Bir tanıdığımızın çocuğunun gözleri sürekli kayıyordu ve çocuk yer yüzüne gelmiş en yaramaz çocuktu, yalvardım bunu bi gösterin diye, çok yemek yiyormuşta enerjisini atamıyormuş, gözlerinde de bir şey yokmuş bana öyle geliyormuş. Birgün bir video attılar gruptan çocuğun gözleri ayrılmış engelli gibi bakıyordu, ben size bir şey demiyorum ama siz bunu illaki birgün doktora götürüceksiniz dedim meğer herkes onlara demiş bu göz meselesini, gizliden götürmüşler kimse duymasın diye. Doktor geç kalmışsınız göz tembelliği var ömür boyu gözlük takıcak demiş. Sebebide kafasını bir yere vurmuş ondan oldu demiş doktor. Bu çocuk her gün yüzlerce kez istediği yapılsın diye kafasını yere vuruyor ve annesi babası bunu komik bir şey sanıyor.
Sizin konunuza bağlantılı olsun diye anlattım bunu, o çocukta Allah korusun ama her şey olabilir, erken teşhis ile her yoldan dönülür. Size düşen onu anne-babaya aşılamanız ama işiniz çok zor. Allah yardımcınız olsun.
Bahsettiğiniz şekilde annesi aşırı cahil bir insan ve babasını sürekli manipüle ediyor. İnanın bu siteye çocuk hakkında sorduğum kaçıncı soru bu bahsettiğim çocuk bizzat kuzenim. Başka bir kuzenimle arasında 3 ay var onu bir görseniz ailesi bilgili ve kültürlü, kuzenlerimin ikisi bir araya gelince fark o kadar anlaşılıyor ki. Annem üzüntüden uçuk çıkarıp duruyor durumunu gördükçe. Ailesini kaçıncıya uyarıyoruz en azından konuşması için doktora götürsünler diye, annesinin verdiği tek cevap “benim abim de 5 yaşında konuşmuş.” e m*l karı abinin 5 yaşında konuşmaya başlaması bunu normal yapmıyor ki bu nasıl bir savunma? Durum çok vahim maalesef olan çocuğa oluyor ay pardon bebeğe, bebekten farkı yok çünkü.
O kadar cahil bir toplum yaratılmış ki son 25 senede bunu anladım. Kimse çocuğuna toz kondurmuyor, bilinçli bir ebeveyn olmak çok zor sanırım. Siz bir doktor ile tanışıp durumu anlatsanız, ikna edemediğinizi söyleseniz o doktor acaba bakarmı bir şekilde. Çok zor bir durum bu, o çocuğun günahına giriyorlar ve böyle durumlar çok etkiliyor beni. Allah akıl fikir versin ne diyelim. İnşallah çok çok güzel haberler ile burada paylaşırsınız sonucu.
Düzenli olarak gittikleri bir doktor yok ki herhangi bir bahane ile onları çağırttırayım. Durum gerçekten düşündüğümden daha ciddi ya, çocuk annesi dışında birisine de kendini elletmiyor ama tuhaf bir biçimde. Umarım bir gün dediğiniz gibi güzel haberler ile gelebilirim buraya.
Merhaba, 5 yaşinda ki kuzenin otizimli olabilir bu normal bir şey neden korkuyorsun asil o senden korkuyor buna emin ol bak gelmissin burada ondan bundan korkuyor yazmissin seni ne ilgilendirir ki sen kimsin? onun anne ve babasi var kardesleri var onlar ilgilencek diş kapinin dis mandali sanane ondan? Oda otizimli olmayi istemezdi ama olmussada olmus nolmuş yani sanane bundan? !!
Helal sana, cahillikte master yapmışsın. Tebrik ediyorum ve senş mağaradan çıkmaya davet ediyorum.
@Sagocation Hadi ordan güzel kardeşim bak ,
pzvvsnkkke bak sktr pc
Kafayı yemişsiniz gerçekten. Olay otizmli olması değil, ailesinin bu konu hakkında bilinçli olmaması. Çocuğun 5 yaşında konuşamasa, yaşıtlarıyla iletişim kurmasa, kokuya/sese takıntılı olsa hatta bu sebepten evde veya odada durmasa kriz geçirse sen çıkıp “Haha gürültü sevmiyor ya./Benim abim de 5 yaşında konuşmuş zaten.” gibisinde geçiştirir misin? Otizm erken teşhis edilirse tedaviye/terapiye erkenden başlanılır, özel eğitime ihtiyacı vardır otizmli çocukların. Bu çocukla göz göre göre erkenden özel bir şekilde ilgilenmemek sana normal mi geliyor? Yargıladığım şey otizm değil ailesinin cehaleti. Yani endişe sebebim kuzenimin otizmli olması değil, böyle cahil bir ailede otizmli olması (Eğer otizmliyse.)
Ayrıca siz önce Türkçe öğrenin, yazdıklarınız anlaşılmıyor.
Senimi sattım ki güzel kardeşim diyorsun bana?
Senimi sattım ki o cümleyi ettin bana?