OKB tanısı konuldu bir sene önce uzun yıllar zaten uğraşıyordum ilaç kullanmak veya psikiyatriye gitmek istemedim psikoloğa gittiğimde psikiyatriye yönlendirdi ve ilaç yazdı bir iki ay kadar kullandım ve bıraktım (iki kutu yazmıştı bitti tekrar gel demişti) ve çok kullanmak da istemedim biraz bulantım halsizlik ve beyin sisi yapıyordu ondan sonra biraz daha geçmişti şu an tekrar başladı ilaç kullanmak istemiyorum yaşayan çözüm bulan var mı
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Cane eğer çok ağır değilse kullanma hasar bırakmasın
Son zamanlarda arttı ya
Ne tür konularda sorun yaşıyorsun temizlik vb. Gibi
Bende sayma şeklinde oluyor mesela ışığı kapattım mi üç kere say 5 kere say 7 kere say 13 kere say stresli zamanlarına göre bu sayilarca kontrol etmem gerekiyor ama o stres hiç geçmiyor
Bak sorularıma cevap verebilirsen belki bir yol buluruz
Işığı kapatmazsan ne olur
Uyuyamam odaklanamam kafam sürekli orada oluyor bu sonuçlarını bilmememden kaynaklı bir şey değil nasıl tarif edeyim size icinizde yaşayan bir kurt var ama o kurttan kurtulamiyorsunuz dediklerini yaparak sadece hafifletebiliyirusnuz
Kendine sor bu soruyu kapatmazsan ne olur yangın mi çıkar birimi rahatsız olur kapatmayinca biri mi kızar
Sorduğumda fatura çok gelebilir ailem kizabilir belki yangına kadar bile gidebilir
Yangın çıkarsa ne olur aile kizarsa ne olur
Buna cevap bul
Doktor ile ne konuştun sana bu tanıyı koydu
Takintilarimi anlattim
Doktora bunu danısmalısın san ayardımcı olacaktır
Doktor ilaca yonlendiriyor derslerime yogunlasamiyirum ilaç beyin sisi yapıyor nasıl desem dusunmemi engelliyor gibi
Hayır daha iyi düşünmeni sağlar aslında.
Bunu doktora anlattınmı
Yok açıkcasi psikologum çok yardımcı olmadığı için gitmemeyi tercih ettim ama şimdi pişmanlık yaşıyorum
Başka birine gitmeyi dene istersen
Saglıgından önemli değil hicbisey biliyorsun
Biliyorum ama direkt ilaca yonlendiriyorlar psikologlar ayrı ne yapmam gerekiyor bilmiyorum böyle de yaşayamıyorum
Bunu en iyi onlardan ogrenebilirsin sanırım hangi ilacı kullanıyorsun ki
Peki teşekkür ederim. İlacı net hatırlamıyorum bir yıl geçmiştir üzerinden aslında ise de yaramıştı çok azalmıştı ama yan etkileri problemdi şimdi tekrar nüksetti
İlaca alışma süresinde yapabiliyor yan etkileri
İki kutu bitirdim aslnda alisma sürecini çoktan asmisimdir diye dusunmustum
ben de öyle düşündüm işte aslında en doğrusunu doktor bilir ben de psikyatrilik durumlarım var da üşengeçlik de var bende işte ilaçsız psikoterapiyle geçiyosa öyle yapcam :D
Peki teşekkür ederim size de sifa dilerim 🌸
Rica ederim.
İzzet Güllü dinle
Kullanma ya boş ver sıkıntı hep
Okb nedir açılımı?
Obsesif kompulsif bozukluk
Hmmm konuşmak ister misin
kullanma