Sivilcelerim yüzünden Roaccutane kullanmak istemiyorum. Ne yapacağım?

Aslında önceden hiç sivilcem yoktu, daha 1 sene önce bebek gibi pürüssüz bir cildim vardı. Bu Mart 2020'de eve kapanmamızla birlikte yüzümde ilk defa özellikle yanaklarımda sivilceler çıkmaya başladı. Burnumda siyah noktalar oluşmaya başladı. Önemsemedim. Eve kapandığımız o günlerde can sıkıntısından kendimi Fifa'ya gömmüştüm. Fifa oynarken kola cips vesaire şeylerde yiyordum. Hala fazla sivilceler yoktu yüzümde önemsemedim geçer dedim. Lakin kötüleşmeye başladı onlar bir güzel şişti. Özel hastaneye randevu alıp gittim. Sivilcelerin böyle giderse yüzünde iz bırakacak Roaccutane yazmamamız lazım dedi. Ama bu ilacın yan etkileri o kadar kötü ki. Kullanmak istemiyorum açıkçası. Depresif, üzgün biri değilim ama çabuk üzülebilen biriyim. Bu ilacın intihara, depresyona sürüklediğini, egzama yaptığını, kollarda kızarıklar, burun kanaması ve karaciğeri çok zorladığını öğrendim. O yüzden kullanmak istemiyorum kan tahlili de istedi. 180 boyum 95 kiloya yakın kilom var. Doktor sen iri yapılısın dozajı yüksek olacak falan dedi. Roaccutane'siz başka bir yolu yok mu bu sivilceleri geçirmenin? Eskisi gibi olsun istiyorum yüzümün...
Sivilcelerim yüzünden Roaccutane kullanmak istemiyorum. Ne yapacağım?