29 gü

Bu kadar kayıp ve umutsuzluktan sonra psikoloğa gitmeli miyim, gerçekten işe yarar mı?

Benliğim ve o eski ben yok. Ben her sene bir şey yaşadım. Bundan 3 sene önce çok sevdiğim babaannemi kaybettim. Düz düşünmeyin. Onu ben bakıyordum. İçtiği suyu, her şeyi ben hallediyordum. Onu çok seviyordum. Kaybettim, içimden bir parça koptu, 3-4 ay kendime gelemedim. Ondan sonraki sene ailede bir suç atıldı, mahkemeye çıktık, babama 10 yıl hapis istendi, girecek diye çok korktum, babamı kaybedeceğim, hapse girecek diye. Ve en büyük yıkımım. Geçen sene aşık olduğum kıza açıldım, sonra en son ben bozup onu da kaybettim ellerimle. Bu sene hiçbir umudum, hiçbir şeyim yok gibi. Hayattan zevkim kalmadı. Sevdiğim kız vardı, ellerimle yıktım kaygı ve gergin hallerimle. Soğuttum kendimden. Her şeyimi kaybettim, aşkı, birine aidiyeti, umudumu. Ne yapayım, kendime zarar vermem ama psikoloğa da çıkmak istemiyorum. Konuşup düzelmez

Bu kadar kayıp ve umutsuzluktan sonra psikoloğa gitmeli miyim, gerçekten işe yarar mı?