Bu içerik bir iş birliğine aittir.

Bu içerik bir iş birliğine aittir.
Selam.
Diş sağlığı benim için en önemli şeylerden biridir. İnsanlarda ilk dikkat ettiğim şey bile diyebilirim :) Hem hassas diş etine sahip olan hem de çok fazla kahve tüketen birisi olarak dişlerim haliyle daha da hassas hale gelmişti. Şimdi size bu sorunuma ilaç gibi gelen diş macunundan bahsedeceğim.

Uzun süredir dişlerimi hem bembeyaz yapacak hem de diş hassasiyetime iyi gelecek bir diş macunu arıyordum. Fakat aynı durumdan muzdarip olanlar beni anlayacaktır, bu ikisini aynı anda bulmak pek kolay olmuyor :) Signal White Now Sensitive White-Correct ve Activrelief teknolojisi ve yenilikçi formülüyle beklediğim tüm özellikleri taşıyormuş meğer, iyi ki de kullanmaya başlamışım ♥

Anında 3 kat beyazlık hayal değilmiş meğer! Dişleri o kadar beyazlatıyor ki herkes hangi diş macununu kullandığımı sormaya başladı. :) Bir fırçalamadan sonra bile emin olun farkı anlayacaksınız. Fırçalamadan öncesi ve sonrası ile arasında 3 ton fark yaratıyor. Her gün birkaç kupa kahve içmeme rağmen dişlerimi bembeyaz yaptı. Anında beyazlık* etkisi benim favorim bu üründe.
*Anında beyazlık etkisi optik ve geçicidir. 58 kişi üzerinde yapılan klinik çalışmalara göre anında beyazlık etkisi olmayan diş macununa kıyasla.

Yeni Signal White Now Sensitive iki özelliği de bulunduran ilk diş macunu! Hem dişleri bembeyaz yapıyor hem de hassasiyete karşı koruma sağlıyor. Signal White Now Sensitive diş hassasiyeti konusunda beni çok rahatlattı. Kullanmaya başladığımdan beri diş hassasiyetine sebep olabilecek yiyecek ve içeceklerden hiç kaçmıyorum, çünkü bir kurtarıcım var :) Üstelik ağzımın içinde okyanus varmış hissi veriyor:)

Hem dişleri bembeyaz yapıyor hem de hassasiyete karşı koruma sağlıyor. Henüz denemediyseniz tavsiye ederim, sonuç mükemmel 🤩
En iyi diş beyazlatan diş macunu:
1-) Signal White Now Anında Beyazlık Diş Macunu:

-Benden tam puan aldı diyebilirim. . :)
-Diş lekelerini gideren formülü sayesinde lekeler hızla yok oldu.
-Özel blue light teknolojisi ile dişleri tek fırçalamada bembeyaz yapıyor.
-Diş macunu fiyatı ise 30 lira ama indirimde 19 lira
2-) Signal White Now Touch Beyazlık Kalemi:

- Çay, kahve, sigara gibi dişe leke bırakan zararlı şeylerin zararını en aza indirmeye çalışır.
-Tek sürüşte hızlı bir şekilde beyazlık verir.
-Hamileler kullanamaz.
-Diş etlerine değmemeli.
-Dişler kuruyken sürülmeli.
3-) Sensodyne 7/24 Koruma Beyazlatıcı Diş Macunu:

-Beyazlatıcı, lekeleri çıkararak dişleri beyazlatır.
-Hassas dişlerin neden olduğu diş ağrılarını azaltır.
-Ferah nefes sağlar.
-Çürüğe karşı korur.
-Fiyatı da 45 tl
4-) İpana 3D White Luxe Hızlı Beyazlandırıcı Diş Macunu:

- Günde 2 kez kullanım ile dişleri hızlı bir şekilde beyazlatır.
-6x teknolojisi kullandığı için dişleri hem hızlı beyazlatır hem zarar vermez.
- 24 saat boyunca diş lekelerinin oluşmasını engeller.
-Fiyatı da 55 tl
Bana kalırsa 2019'un en iyi diş beyazlatan diş macunları bunlar. :)
ipana 3d white dün Carrefour'dan aldım indirimdeydi ve 17 TL ödedim, normal fiyatının 55 TL olduğunu sanmıyorum.
Diş macunu olarak Signal White Now diyorum. Harbiden white now şaka filan değil, çok etkili oluyor diş beyazlatma konusunda.
Ayrıca muzu da lapa haline getirip macun olarak kullanabilirsin o da işe yarar bir diş beyazlatma yöntemdir, hem de doğal olması açısından faydasını görürsün. Karbonat gibi diş minesine de zarar vermediği için çok sağlıklı bir yöntem. Muz yedikten sonra kabuğunu da dişlerine sürterek beyazlatma sağlayabilirsin.
Signal White Now ve Colgate Optik Beyaz işe yarıyor. Limon karbonat bir kere denedim işe yaramadı. Diş etlerine zararlı olduğu için tekrar tekrar denemedim. Çilek karbonat karışımı denemeyi düşünüyorum ama ondan da pek umutlu değilim. En iyisi doktora gidip hallettirmek ama diş macunlarından da destek alabilirsin sararma sorunun çok değilse.
Önce dişlerini iyi bir macun ve fırça ile fırçala, ben Signal White Now kullanıyorum. Fırçayı temizledikten sonra üzerine ufak aspirinleri bilirsin, onun kadar da karbonat koy bir de öyle fırçala tamamdır. Veya limon kabuğunu rendeledikten sonra karbonatla karıştır ara sıra bir de öyle fırçala çok etkili oluyor. Diş macunu hariç kullandığın bu doğal yöntemlerin sürekli uygulanması zararlı olabilir çünkü diş mineni çizerek zarar verebilir. Bunları ara sıra uygulayacağın kurtarıcı yöntemler olarak düşün.
Benim dişlerim aşırı kahve içtiğimden sararıyor ve ben de yukarıda yazdıklarımı uyguluyorum.
Cevap
157Cevap
Signal kullanıyorum ve şu an için iyi gibi ama yine de beslenmeyle birlikte kullanılmalı sadece diş beyazlatmak için sonuç vermeyebilir
Diş macunu falan hikaye tek çözüm MUZ diyorum ben (tecrübeyle sabittir) :)
Diş beyazlatmada muzu nasıl kullacaksınız?
Öncelikle dişlerinize muz uygulamadan önce diş fırçası ve macunu ile dişlerinizi fırçalamalısınız ya da muz bakımından sonra fırçalayabilirsiniz. Olgun bir muzda potasyum miktarı daha fazla olduğu için, dişlerinize kullanacağınız muzun olgun olmasına dikkat etmelisiniz. Olgun bir muzu soyup, bir parça kopararak 2 dakika boyunca dişlerinize fırçalar gibi sürtün. Böylelikle, muzun içeriğinde bolca bulunan potasyum, mağnezyum, manganez gibi vitaminler, diş hücrelerinize ulaşıp, dişlerinizin zaman geçtikçe beyazlaşmasını sağlayacaktır. Bu işlemi günde bir defa olmak üzere gece yatmadan önce uygulamalısınız. Ancak günde iki defa uygulamak, istediğiniz sonucu daha hızlı almanıza yardımcı olacaktır. Eğer vaktiniz var ise günde iki kez uygulayabilirsiniz. Dişlerinizin üzerindeki lekeler yok oluncaya kadar uygulamaya devam etmelisiniz. Bir süre sonra sağlıkla parlayan bembeyaz dişlere kavuşacaksınız. Muzdan bahsetmişken, muz kabuğundan bahsetmemek olmaz. Muz kabukları da muzun taşıdığı vitamin ve minarelleri taşıdığından, kabukları parçalayarak çiçeklerinize gübre olarak kullanabilirsiniz. Kullanıp sonucu da siz görün… :))
Helal olsun vallahi :)
EİG için teşekkür ederim (:
Onemli degil
Çilekli diş beyazlatma tarifi
Bu basit beyazlatıcıyı yapmak için iki malzeme gerekli: Çilek ve karbonat.
Çilek, kanamayı durdurucu bir etki yaparak yüzeydeki zorlanmaları ortadan kaldıran ve plak oluşumunu engelleyen malik asit (beyaz, kristal yapılı, katı organik asit) içerir. Karbonattaki sodyum bikarbonat, köpürmeyi sağlayarak diş yüzeylerindeki lekeleri çıkarır.
Dişlerinizi çilek ve karbonat karışımı ile birkaç dakika fırçalayın, ardından ağızınızı durulayın ve diş macunu ile fırçalayın. Dişlerin arasına kaçabilecek çilek tohumlarını da diş ipiyle temizleyin.
Çok sık kullanıldığında diş minesine zarar verebilecek bu yöntemi ayda bir ya da iki kere olacak şekilde uygulayın. Eğer herhangi bir endişeniz varsa, hangi diş beyazlatma yönteminin sizin için en iyisi olduğunu belirlemek için diş hekiminize mutlaka danışın.
Ev tipi diş beyazlatma
Diş doktorunuzun size özel hazırladığı şeffaf plakların içine beyazlatıcı jelleri sıkıp dişlerinizin üzerine takarak evde uyguladığınız bir yöntemdir bu. Konsantrasyonuna bağlı olarak günlük uygulama süresi değişir. Toplam uygulama süresi yaklaşık 7–10 gündür. Ev tipi beyazlatıcı jel diş etine nüfuz etmediğinden, oldukça güvenli bir yöntemdir.
Beyazlatıcı diş macunları
Beyazlatıcı diş macunları, dişlerdeki lekeleri çıkarmak üzere hafif aşındırıcı bir madde içerirler. Bazı diş macunları ise daha fazla leke çıkaran parlatıcı maddelere sahiptir. Beyazlatıcı bir diş macunu kullanmadan önce, ürünün size uygun olup olmadığı konusunda diş hekiminize danışın.
ben 2 yıldır signal white now kullanıyorum oldukça memnunum. Ancak sadece diş macunu ile olmuyor bu iş. Sigara içmiyceksin. Yediklerinden sonra diş fırçalaman gerek. Düzenli olarak günde 3 kez fırçalamalısın. Dışarda biraz zor diş fırçalamak hani erkek için ama sizin çantalarınız var çanta kullansam ben kesinlikle taşırdım :)))
Diş denildiği gibi beyazlama işi pek macunla alakalı değil.. bazı arkadaşlar 2 senedir aynı diş macunu kullanıyorlarmış ... bu kesinlikle yanlış uzmandan bizzat duydum diş macunu markasını her defasında değiştirin diyordu mesela colgate kullandın bitti sonra signal al o bitince paradontax al oda bitince ws. baska diş macunu al nedenine gelince uzmanın dediği şu : dişteki bakteriler belli süre sonra o diş macununa karşı bagışıklık kazanıyo sonra istediğiniz kadar diş fırçalayın 4 4 lük fayda sağlamıyo ama sık sık marka değiştirirseniz bakteriler bagışıklık kazanamıyo ... bi̇lgi̇ni̇ze...
Diş doktoruna gidip, uzman kontrolündeki beyazlatma, sayabileceklerimiz arasında en doğru yöntemdir.
Fakat gidilmiyor ise;
Öncelikle dişlerin düzenli bir şekilde fırçalanması gerekir.
Özellikle kahve, çay gibi tüketimlerden sonra, fırçalanmasa bile çalkalanması gerekir.
İnternette beyazlatma ile ilgili satılan ürünlerin bir çoğu yararlı olmayıp , para tuzaklarıdır. Elbette işe yarar ürünlerde var fakat analizini iyi yapmak gerekir.
Dişinizde, karbonat, tuz v. s ile ilgili sunulan yöntemleri gerçekleştirmeyiniz. Diş yüzeyine zarar verir ve doğal beyazlığı zamanla öldürür.
Sevgiler.
Teşekkür ederim.
Aslında firmaların ve sitelerin, bu tip bilinçsizce yazılan bilgileri kontrol etmeli yazan ve yayınlayan
kişileri uyarmalı. İnsanları yanlış yönlendiriyorlar.
Yayınlayan kişi olsa bi nebze cahillik derim ama bir sitesinin bu tip yazıları
kontrol etmesi gerek ve bu sitenin ne derece kontrol atında tutulup tutulmadığını kanıtlıyor :D
Bu haber Türkiye'deki kokuşmuş habercilik anlayışının en adi örneklerinden biri maalesef.
Facebook'a girip sık paylaşılan aslı astarı belli olmayan paylaşımları doğruluğunu araştırmadan vermek ne zamandan beri habercilik oldu merak ediyorum doğrusu.
Haberde bahsedilen renkler otomatik kesme makinesinin doğru yerden tüpleri ayırması için kullanılmakta ve tüpün içeriğindeki kimyevi maddeyle uzaktan yakından alakası yok. keşke haber yaptığını sananlar en azından face'de gezerken rastladıkları paylaşımın altındaki yorumları okuma zahmetinde bulunsalardı!
1. Sorduğun marka Sensodyn dir.
2. Dişlerin beyaz olmayabilir, rengi sarı ise dişlerin beyazlamaz.
3. Diş beyazlatma için karbonatla fırçalamak önerilir.
Diş beyazlığı genetiktir. Bazen kemik yapısı gereği ne yaparsan yap diş rengin bembeyaz olmaz. Düzgünlüğü de öyle. Diş beyazlatmak için tıbbi müdahaleler de var ama en güzeli iyi bir diş macunu yanında doğal yöntemlerle takviye yapmak.
Beyazlatmak için bir çay bardağı suya bir çay kaşığı karbonat ve bir iki damla da limon suyu sıkıp fırçala. Bunu her gün tekrarla birkaç güne farkını görürsün.
Dişini fırçaladıktan sonra biraz fırçana karbonat ekleyip fazla bastırmadan ovalayabılırısn ön kısmını,diş macunu olarak sensodyne ı kesınlıkle önermıyorum,tartarı hiç gecırmedıgı gıbı bir de çok pahalı.Bir ara eczaneden bitkim diye bir macun almıştım,hem bitkiseldi hemde inanılmaz derecede iyiydi,bulabilirsen onu tavsiye ederim.
kesınlıkle amway markasının glıster dıs macunu sensd. fılan yanında fıss:) cevız agacının yapraklarını ıyıce yıka dıslerını yukarı asagı sekılde ıyıce surt boyle dıs etlerın kıpkırmızı olana kadar 21 dk. filan devam et sonra yıka ıyıce bak gör halını.tarafımca denenmıstır:D
1 DK. OLCAK yanlıs yazmısım:D
home bleaching kullanabilirsin. dişlerini 10 tona kadar açar. diş hekimine gitmen gerekir. ağzının ölçüsünü alır, sana uygun ağız plağı verir, onun içine bir jel koyup 2 saat boyunca takarsın.
bunun sonunda dişlerin 10 tona kadar açılır ve hemen hemen 2-4 yıl arası bu beyazlıkta kalır.
Sağlıksız bir şeymiş. Şöyle söyleyim nasıl yeni bir atlet alırsın kirlenir yıkamak yetmez çamaşır suyuyla yıkarsın daha beyaz olur ama asıl beyazlığı gider başka bir beyaz olur bu da öyle dişin asıl beyazlığı rengi gider başka bir beyaz olur kimyası bozulur yani diye duydum
hayır, değil. işportacıdan beyazlatma seti alınırsa elbette sağlıksız olur:) ama diş hekimi kontrolünde yapılanlar hayır değil, bu işlemde hidrojen peroksit kullanılır,
birkaç gün süren bir işlemdir, aynı işlemin tek ya da iki seansta yapılanına da office bleaching denir, bu yöntem diş hekimi tarafından yapılır, beyazlatılması istenen dişlere hidrojen peroksit sürülür ve hidrojen peroksitin diş minesi tarafından emilmesini sağlayacak bir ışın verilir. bu, daha hızlı ve etkili sonuç verir.
Teşekkür ederim bilgiler için iyi oldu öğrenmek . Fazla bilgim yoktu kulaktan dolmaydı belirttiğim gibi
benim için farketmiyor herhangi bir diş macunuylada fırçalasam beyaz oluyor.hatta geçmişte bir anımda var.okul dönemlerinde bir kız güldükçe dişlerim gözlerine çarpmış ve beyaz dişli diye bir mektup yazmıştı.
diş macunu dişleri beyazlatmaz . diş kemik yapısı beyazda değil sarıya yonelık bir rengı vardır.
orta butce ıcın sensodyne tercih edin .
dıger eczane ya da aktarlardakı beyazlatma ıcın toz macun kür hıcbır ıse yaramaz bosuna .
diş beyazlatmak ıcın diş doktorunuza müracaat edebilirsiniz sadece.
Market raflarındaki macunlar fazla kimyasal içerdiği için tercih etmiyorum. Sağlıklı olması beyaz olmasından önde gelir. Dış beyazlığı içinse doğal yöntemler tercih ediyorum. Çok fazla var, çilek ya da muzla ovmak. Karbonat sirke ikilisi, süt tozu bile beyazlamaya yardımcı..
kayınvalidem sigara içiyo dişlerinin arasında sarı lekeler vardı kadın pamuğa beyazlasın diye çamaşır suyu koymuş beyazlamamış kürdanla arasına porçöz sürmüş ıslak bezle silmş iyice yıkamış çıkmış bembeyaz kızdım bişi olsa diye hiç bişi olmadı diyo kafayı yemiş
cesarete bakk :D
Dis macunu çözüm değil düzenli ve doğru fircalamak önemli. Yemekten. sonra 5 dakika icimde kesin fircalaman lazım dişlerini 2 dakika yı geçmeyecek falan filan püf noktalari öğren yeter sana
sensodni kullan sabah kalkiyorsun kahvalti yapmadan once dislerini yumsak uclu bir fircayla ovel yuvarlAk sekilde fircaliyorsun sonra kahvalti yapiyorsun ve ewden cikmadan tekrar fircaliyorsun ewden cikmicaksan gece yemekten sonra fircala sonra iki gun bile gecmicek goruceksin
Bİr dişçiye git fırça bir alet var donuyor ve dişlerini temizliyor
bir 5 dakka temizlettir ve diyorki hangi aromadan hoşlanırsın diyor bişi sürüyor o sürdügün tükürüyorsun bida makineyi çalıştırıyo dişlerin bembeyaz oluyor. ve hiç unutmaman gerek o işlemden sonra dişlerini hergün fırçalamalısın günde 3 kere sabah ogle akşam :D iyi günler
O zedeliyomuş
O zedeliyomuş
Yok hayır oyle bişi oldugunu duymamıştım yakınıp yaptırdı ve çok memnun ama oyle diyorsan madem kendin bilirsin :)
Bilmiyoeum ya doğal napablrm
Şu hani çaylar varya bardağa bandırıyon çıkarıyorsun ondan 1 paket al sonra 1 tane çıkar içinden çay tabağına dök sonrada çayın üstüne 1 çay bardağı tarçın 1 çay kaşığı karbonat bunları ekledikten sonra çay kaşığı ile onları bir güzel karıştır ve dişfırçasını al oraya bandır tabi bu çayın hepsini dokme ondanda 2 çay kaşıgı dok çaydan sonra dedğim gibi onları karıştır iyice bandır diş fırçasını sususuz dişlerini fırçala 2 haftada sonuç göreceksin ;)
bir cay kasigi karbonata yarim limon sıkıp karıstırıp dislerini surekli onunla fircalayacaksin, ama duzenli fircala. 3-4 haftada etkisini gorursun, gormezsen bir seferlik disciye gidip temizletsen iyi olur sonrasinda yine duzenli fircalamaya devam edersin
çok zararlı o
Dişlerinizi öncelikle macunla güzelce fırçalayınız.
Sonra 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı limon suyu, birkaç damla da zeytinyağını karıştırıp dişlerinize uygulayın. Eminim ki pişman olmayacaksınız. :)
coğu arkadaş bu yöntemi uyguluyor sanırım.. Teşekkür ederim..
Isırgan otu ıle dıs etlerınızı ıyıce ovalayın bırazda ellerınızın uzerıne ve sonrada bırazcık suratınıza XD budurumda her yerınız kızarıp moraracagı ıcın dıslerınız bembeyaz acıga cıkacaktır..
Karbonata bir kaç damla limon sık. Köpürdüğünde dişlerini bunla fırçala ( fakat asla diş macunu yerine kullanma). Bunun yanı sıra dişleriene çilek ov az çok fayda ediyor gibi. Colgate optik beyazda kullanırsan güçlenir bu işin.
çok teşekkürler
herhangi dandik macunla bile duzenli fırcaladıktan sonra karbonat + limon karısımı uygularsan beyaz oluyor.yıllardır bu yontemi uyguluyorum, dislerimde hic curuk-eksik yok.takma diye yutturduklarım bile var :)
Her markayı kullanıyorum ayda bir değiştiriyorum sebebini kimya hocamız söylemişti vücut kimyasına alışınca etkisini kaybeder diye ekstra olarak karbon ile limon da kullanıyorum tabi ne kadar doğru bilemem ama beyazladığını düşünüyorum
Çoğu yöntem dişlere zarar veriyor, direk diş hekimine başvurarak beyazlatmak daha sağlıklı diye düşünüyorum. Önerdikleri diş macunuyla da koruma sağlayabilirsin. Düzenli fırçalamayla diş rengini korumak mümkün, benim kullandığım ipana.
yöntem 1 https:// www. youtube. com/ watch? v=6PI9toZwvlo
yöntem 2 https:// www. youtube. com/ watch? v=phnRgU2sjRM
aradaki, boşlukları sil puandan dolayı link veremiyorum ya da youtube aç / dan sonrasını kopyalayıp yapıştır
Sensodyne kullanıyorum ben lakin hangisi beyazlatmaya yardımcı olur bilemiyorum. Karbonat içerenler dişleri beyazlatır bir nebze. Fakat fazla diş macunu kullanmak dişleri sarartır çünkü diş macunu flor içeriyor ve flor dişleri sarartır.
dişlerini düzenli fırçalıyorsan aslında o diş rengin senin kemik rengin olduğu için öyledir ekstra beyazlatmak için bir takım yöntemler var ama beyazlatıcı ne kadar işe yarar emin değilim.
Tesekkür ederim yinede
misvak kullan .. ya da karbonatla fırçala dişlerini . ya da yada diş fırçanın kıllarını çileğe batır onunla dişlerini fırçala. ya da limon kabuğu rendele onunla fırçala :)
Ben cifin üstüne beyazlatıcı tanımıyorum fayanslari bile bembeyaz yapıyor cifle fırçalıyorum fırça olarakta tuvalet fırçası 😂 biraz Gülelim yorumu olsun 😅
R. o. c. s diş macunu denemenizi taksiye ederim.
Florid, sodyum florid, sodyum sulfat, sulfat, paraben içermeyen diş macunudur. Kırmızı ve siyah kutulu olan beyazlatıcı ve parıldatıcı özelliği vardır.
Tavsiyem kırmızı kutulu olan
Not: yalnız siyah çizgili olduklarını gördüm kimyasal olabilir.
dişmacunu (iyi ve pahalı olanından) diş beyazlatıcı eczanede satılıyor. diş macunu ile uğrasacaksın gercekten beyazlıyo duzenlı kullanırsan dişlerini firçalamassan ağzında kokar?
Bir dis hekimi adayi olarak söylüyorum korkmana hic gerek yok ki diş beyazlatma da sana acı verecek bir durumda yok.Bir diş hekimine git korkunu paylaş konuş sonrasında beyaz dislerinle yoluna devam et :)
:D bir yenebilsem o korkumu
eski dişçiler çok çektirdi bana para kazanmanız önemli değilde eskilerde tek düşünce paraydı insan değildi o yüzden bir antipati oluştu bende
diş ipi kullan dişlerini fırçaladıktan sonra,tam temizlik yapmış olursun
limon sür vb diyenlere de inanma,o dişin doğal yapısını zedeliyormuş asitiyle
signalin beyazlatıcı sistem gibi bişeyi vardı. kahve çay sigara ile zaten yapı olarak sarımtırak olan dişlerimi daha sa sarartıyorum. düzenli olarak bu macunla fırçaladığımda gerçekten faydası oluyor
diş macunlarının altında şerit vardır bu uluslararası bir standarttır ve konulmak zorundadır..şerit siyahsa kimyasaldır ağzınıza sürmeyin, şerit maviyse( colgate,signal,ipana gibi diş m. mavidir) yarı kimyasaldır ,yeşil olanlar doğaldır .tavsiyem yeşil olandan alın ..sağlık ağızda başlar çünkü
Aslında firmaların ve sitelerin, bu tip bilinçsizce yazılan bilgileri kontrol etmeli yazan ve yayınlayan
kişileri uyarmalı. İnsanları yanlış yönlendiriyorlar.
Yayınlayan kişi olsa bi nebze cahillik derim ama bir sitesinin bu tip yazıları
kontrol etmesi gerek ve bu sitenin ne derece kontrol atında tutulup tutulmadığını kanıtlıyor :D
Haberde bahsedilen renkler otomatik kesme makinesinin doğru yerden tüpleri ayırması için kullanılmakta
ve tüpün içeriğindeki kimyevi maddeyle uzaktan yakından alakası yok. keşke haber yaptığını sananlar en azından face'de
gezerken rastladıkları paylaşımın altındaki yorumu okuma zahmetinde bulunsalardı!
gerizekalı ben haberci değilim kimsenin üstünden de prim yapmam..alternatif tıp alanında sağlıkçıyım..aldığımız eğitimlerde bunu öğrendik ben buraya olması gereki yazdım uygulayan uygular umrumda da olmaz..ok git biraz oku bilinçlen öyle gel mal
ben sana haber mi yapıyorsun dedim haberlerden öğrendiklerini millete anlatıyor millet inanmayın diyorum... bende elektronik mezunuyum ayrıca üniversitede grafik okuyorum bişiler biliyorum ki bende yorum yapıyorum... elektronik sistemlerde o tüplerin dibindeki şeridi gördüğü anda sistem duruyor ve o noktadan kesip birleştirme yapıyor dolum sırasındaysa dışarıda kalan o şerit parçasını görüyor ve tüpü durdurup içine krem diş macunu vs basıp yenisine geçiyor o şeritler olmadan cihaz o tüpü göremez
ne iş yaptığın hangi okuldan mezun olduğun beni bağlamaz elektronikle sağlığı bir mi tutuyosun sen ...ben aldığım eğitimlerden dolayı söyledim onu facede okuduğum için değil .. boşuna denmemiş hiç bilenle bilmeyen bir olur mu diye.
Alakası yok. Şehir efsanesidir. O şeritler fabrikada üretim ve kesme cihazları için lazer işaretleyicisidir. Bir nevi ilkel ve basit barkod gibi iş görür. Onlara göre kesim ve dolum yapılır. Bilginiz hatalı, doğrusunu öğrenelim öğretelim.
Yoo arkadas hakli aslinda turk milletine ozgu bu herseyi biliyoruzya atlamis ordan yok bilgisayarciymista cart curt kimyasallik ve dogallik seridi ve o dogrudur tum bunyada gecerli ve mecburi ;)
Nightcat ne dokunmus be arkadas yorum ustune yorum atmisin tamam sizin koyde oyle oluyo :D muhemdis sasirmasin diye isaret koyuyoo hahahahhaa
karbonat tuz karıştır içine birkaç damla maden suyu. bu karışımla dişlerini fırçala denedim güzel oldu.ama genelde sadece karbonatla fırçalıyorum
bilmiyorum bir sorun yok gibi.dişetlerine pek değdirmiyorum zaten
benimki de öyle canım dişlerimizin doğal rengi. Diş doktoruna gidip rengini belli bir ücrtle beyazlatabiliyorsun. ileride yaptırmayı düşünüyorum
kardes düzenli olarak fırcalıyorsan beyazlamıyorsa o senin kemik rengin malsef oyle yaşamya devam edeceksin ama signal white now diye bir macun var bir dene bakalım karbnat falan deneme diş minesini yıpratıyor
Eyvalla...
rica ederim
Limon kabugu rendele ve limon kabuguyla gunde bir kere frcalarmis gibi yap
karbonat 2 damla zeytin yağı yarım limon 10 numara beyazlık doğal yöntem
Kimi insanlar ne kadar fırçalarsa fırçalasın, hangi markayı kullanırsa kullansın dişleri beyazlamıyor. allahtan onlardan değilim he
böyle bir diş macunu yok. dişlerini beyazlatmak için diş doktorlarının uyguladığı anında sonuç veren macunlar var. onları terchi et
Signal white now güzel birde experdent var experdenti kullandığımda direk farkını görüyorum bembeyaz oluyor dişlerim. O da çok güzel bir macun
Karbonat + limon veya cilek gibi sitrik asit icerenler.. evet beyazlattigi dogru ancak karbonat dis minesini ciziyor ve zamanla daha cok sararma gozleniyor..
tatlım biraz karbonatla birazcık limonu karıştır onunla fırçala dişlerini bembeeyaz olur :) ama bunu sürekli yapma ayda 1 felan :)
Işe yarar mı ki
kesin yarar :)
sen kalteli marka kullan ve sabıral günde 3 defa bastırmadan ama abstırmadan!!! yap yoksa pilakları kaldırırsın sonra sarı olur full by
Gunde 3 kere fircala ve Dis ipi kullan Karbonat felan beyazlata bilir ama ayni zamanda disede zarar verir tavsiye etmem
tesekkrlerr
Cilek, elma... bir de karbonat etkilidir. Bunlarla ugrasmak istemiyorsan eczaneden iwhite satin alabilirsin
bir arkadaşım söğüt ağacının kabuğunu önermişti gerçekten işe yarıyor. Ağaçtan ufak bir dal al ve kabuğunu soy. Sonra kabuğunu dişlerine sür.
ilginçmiş
burdan izle.
#Kız at gibiymiş ha
Çok teşekkür ederim ;)
Dis ipini ihmal etme kahve yi azalt cayi cok acik ic ipana 3 boyutlu beyazlik kullan birde cilek ve beyaz peynir cok iyi beyazlatmaya
Sensodyne eczanelerde satılıyor. Markanın bir kaç çeşiti var, beyazlatıcı olanını alırsan farkı göreceksin.. Ben gerçekten beğendim yalnız diğer macunlara göre biraz pahalı 13 TL civarında
En guzeli karbonatla dis fircalamak bem beyaz oluyor
ben de Sensodyne biraz pahalı ama verdiğin paraya değiyor marktten aldığın 2 liralık colgateler ipana lar bir işe yaramaz
Hangi si ama
Diş rengin genetik olabilir o yuzden beyaz görünmüyordur
Bilmiyorum :d
Artık bilmiş oldun :)
Evet, teşekkür ederiimm
Ben Sensodyne kullaniyorum cokta memnunum tavsiye ederm. d
Teşekkür ederim :d
eski bir yöntemdir ama toz karbonat ile temizlemeyi dene
denedim ama oda ağrı yapıyor dişte
ucuz olmasın ya önemli değil önemli olan ağrısı olmasın dişçi olmasın :D
Bazi insanlarin dis rengi kremsidir ne yaparsan yap daha fazlasi olmaz dogal yontemlerle. Dis macunu olarak da sensodyne der baskada bisi demem hakkaten kalite...
Tamam teşekkür ederiiimm
Retricadandır jgdjgs aslında diş yapım güzel bir de rengi beyaz olsa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar