Büyük ihtimalle bu soruya kimse cevap vermeyecek ama yine de sormak istedim.
Konu biraz da sağlıkla ilgili. Benim günlük hayatımdaki bazı durumlar dikkatimi çekti. Bunun da tıbbi geçmişimle bir alakası olduğu düşünmüyor değilim.
Bildiğiniz gibi normal ve sağlıklı bir insan idrarını en fazla 4-5 saat tutabilir ama nedense bu durum bende 10-12 saate hatta bu zamanın çoğunu uykuda geçirirsem 15 saate kadar çıkıyor. İdrar hissi gelip sıkışmaya başladığım zaman ne oluyorsa birden o his kayboluyor ve saatlerdir tutmama rağmen sanki hiç tuvaletim yokmuş gibi hissediyorum. Dediğim de 1-2 saat değil, uzun süreler. Bir de tuvalete gidip yapınca bütün idrarı boşaltsam da hâlâ içeride idrar varmış gibi hissediyorum.
Şu an size durumumla alakası olduğunu düşündüğüm, tıbbi geçmişimle ilgisi olan birkaç bilgiyi vereceğim:
- Ben bebekken (1 yaşında) artık nedense, nükleer tıp alanında, çok ileri düzey bir tetkik olan sintigrafi yapılmış. Yani damar yolundan radyoaktif madde veriliyor ve gama kameralarla ışınlar toplanarak böbrekler ve mesanenin durumu detaylı olarak incelenmiş. Ama küçücük bebeğe ne olmuş da pahalı bir işlem olan ve radyasyon gerektiren bir ileri tetkike ihtiyaç duyulmuş? Bilmiyorum. Ama boş yere istemiş olamazlar çünkü gerçekten ileri düzey bir tetkik, ayrıca bir bebeğe nükleer tıp kullanılması için önemli bir gerekçenin olması gerektiğini düşünüyorum.
- Eski kayıtlara bakınca küçükken birkaç kez karın ultrasonu çekilmiş. Bu da isteğe göre çekilecek bir şey değil.
- Ayrıca ben 10 yaşına kadar geceleri uyurken idrarımı kontrol edemezdim ve neredeyse her gece altıma yapardım. Sırf bu nedenle 6 yaşında iki kez doktor muayenesine, 1 kez de karın ultrasonuna girdim. Son ultrasonun raporu hâlâ duruyor ama bir sorun yok, raporda her şey normal. Ayrıca bu durumum için ilaç da verildi. Ama düzenli kullanmama rağmen hiçbir işe yaramadı.
Şu an bunları düşününce, bence birbiriyle bağlantısı olabilir. Ben bu yazıyı yazmaya çok emek verdim. Umarım siz de kısa, geçiştirme cümleleri yerine benim gibi emek vererek, açıklayarak ve fikirlerinizi, önerilerinizi benimle paylaşırsınız. Umarım bu soru doğru kişilerin karşısına çıkar. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer