Temre, ciltte meydan gelen bir durum ve benim bacağımda var ve kaşıntı oluşturuyor. Acaba sizde böyle bir durum meydana geldi mi, geldiyse de temre nasıl geçer biliyor musunuz?temre
Temre nedir; temre hastalığı temriye adıyla da bilinmektedir. Temre hastalığı bir çeşit deri hastalığıdır. Sıklıkla çocuklarda görülmekte birlikte yetişkinlerde de görülebilmektedir. Temre hastalığında cilt üzerinde kırmızı kabarcıklar meydana gelir. Bu kırmızı kabarcıklar vücuda yayılır.
Temre neden olur?
temre neden olur
Temre hastalığı cildin tahriş olması nedeniyle ortaya çıkan bir sorundur. Temre neden olur sorusunun bir diğer cevabı da hijyenik olmayan toplu kullanım alanları ile temas edilmesidir. Otobüste, okulda, halka açık alanlarda temas ettiğiniz yerlerden bakterilerin cildinize ulaşması sonucunda temre hastalığı başlayabilir. Bu nedenle hijyeninize son derece önem göstermeli ve cilt sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Bunun haricinde temre hastalığının nedenleri olarak şunlar sıralanabilir:
Kozmetik ürünlerin cilde uygun olmaması
Kalitesiz ürünlerin tercih edilmesi
Cildin doğru şekilde temizlenmemesi
Cildin tahriş olması
Bazı maddelerin alerjik reaksiyona neden olması
Temre nasıl ve ne kadar sürede geçer?
temre nasıl geçer
Temre bir cilt hastalığıdır. Temre nasıl geçer diyenleri duyar gibiyim. Tedavi olmak için mutlaka bir dermatoloğa gitmek gereklidir. Doktorun uygun gördüğü tedavi uygulanarak hastalıktan kurtulmak mümkün olur. Evde doğal yöntemler uygulamak hastalığın daha fazla ilerlemesine veya cildin daha çok tahriş olmasına neden olabilir. Bu nedenle evde herhangi bir uygulama yapmamanızı öneririm.
Temre hastalığını önlemek için neler yapılmalı?
Temre hastalığına yakalanmamak için bazı unsurlara dikkat edebilirsiniz. Böylece cilt sağlığınızı koruyabilirsiniz. Temre hastalığından korunmak için dikkat edilmesi gerekenler;
Cildinizin temizliğine özen gösterin.
Cilt yapınıza uygun ürünler kullanın. Cildinizde olumsuz bir reaksiyona neden olan ürünleri kullanmayı bırakın.
Kimyasal ürünler ile çok fazla temasta bulunmayın.
Temizlik yaparken deterjanlar ile temasınızı minimuma indirin.
Cildin tahriş olmaması için cildinizi düzenli olarak nemlendirin.
Bu adımlara dikkat ederek cildinizde temre hastalığının oluşumunu önleyebilirsiniz. Cilt temizliğine dikkat etmek her konu için son derece önemli. Cilt sağlığınız için de gerekli özeni göstermenizi tavsiye ederim.
basima geldigi var bi kac defa benim elimde olmustu ilk once . ayni sekilde kasinti vardi bende de. Ama temre hem erkegi hem disisi olur. Erkek olan baska yerlere sicrama yapmaz disi olan sicrama yapar bundan anliyabilirsin eger vucunda baska bir yere sicradiysa diyelim ki yuzunde var diyorsun eline sicrama yaptiysa demek ki disisi.
Bunun tek nedeni temre cizen birisini bulman. Ve o kisinin yanina cizdirmeye giderken de bir kac arpa tanesi goturmen gerek, cunku arpayla ciziyorlar. Korkma oyle buyuk bir sizim degil. Hem okuyup hemde hafif hareketlerle cizim yapiyor ama acimiyor gercekten hafif gidiklanma olabilir sadece. Bi kac defa da okundugu zaman tukurulur okunan kisi tarafindan. Bu temre cizimi 3 defa yapilir : Carsamba , Cumartesi ve Carsamba . Illa carsambadan baslaman sart degil ama ya carsambadan baslicaksin ya da cumartesiden ve sadece bu gunler de cizilebilir , baska gunlerde cizdirsen de fayda etmez bosuna cizdirmis olursun. Dedigim gibi eger erkek temre ise erkek bir adama cizdirme yapabilirsin , tabi cizmesini degil sadece onun ayri dualari da var oyle sokaktan her gecene cizdiremezsin bu isi bilen birisi yapmasi gerekir, ayni sekilde eger disisi ise kadin cizmelidir, Erkek temren varsa eger kadin cizse de iyilesmez , ama disisini erkek cizerse iyilesir , fakat erkeginkini kadin cizemez !
NOT : Bu anlattigim sana garip gelebilir , belki de tukurunce biraz deyince tiksinmis olabilirsin ama baska caresi yoktur , inan bana zamaninda bende neler neler denemedim hicbirsey fayda etmedi... Eczanelerde bu tur ilac bulamazsin , sana vericekleri ilac baska bir derde olabilir ve temre icin olmadigi icin zarar gorebilirsin, bunun tek caresi temre cizen birisiyle tedavi olman , dedigim gibi 6-7 arpa tanesi yeterlidir ilk tedavi icin. Ve bu tedavi de 3 defa tekrarlanir . Eczaneye gitsende doktor buna fayda etmez .
11
10 Yorumla
Soran
+1 yıl
hımm teşekkürr ederm bunu denkmkte fayda var hem bndeki terme erkek olanı yani sıçrama yapmayn cnsten sadece bacakta olan bii durum umarm en kısa zamnda çözüm bulunr zaten öyle bii kaşıntsı var ki daynması zor..
buarada nette temra duasını buldum ve Bir iğneyi tükrüğünle ıslatıp, temrenin etrafında yedi (7) defa döndürürsün. Her döndürdüğünde bir (1) defa şu duayı okursun. Allah'ın izniyle temre geçermiş..
rica ederim, insallah Alllah sifasini verir, kasintisi cok kotu bilirim, basina gelen bilir ancak gelmeyen saka sanar ama gercekten cok kotu bir kasinti. Hmm igneye guvenme o is igneyle olmaz kazayla bir de batirirsin olmaz, al arpa tanesi bi kac adet her arpayla tanesiyle iste hem oku hemde 7 defa o duayi oku. Bunu bugun yapinca , cumartesi gunu de tekrarlamayi unutma, cunku 3 gun yapilir bu carsamba cumartesi gunleri !
Ya arkadaşlar benim de genital bölgemin hemen yanında çıkmış biraz da büyümüş Travazol deri kremini önerdiler bana ama yan etkileri var birazda o yüzden sürmek istemiyorum krem hakkında bilginiz var mı ya da kremler işe yarar mı sadece dua mı geçirir bunu
Temre nasıl olur anlatayım. Temre hastalığı bende çıktı çünkü. Temre hastalığının iki çeşidi var: erkek ve dişi olarak ifade ediliyor. Erkek çeşidi kuru oluyor, dişi çeşidi ise sulu oluyor ve suyu nereye bulaşırsa orada türüyor.
Temre hastalığını 1 senedir çekiyorum. Başta ne olduğunu bilmiyordum, doktorlara gittim, çeşitli hastalıklar söylediler ve en son egzama dediler. Vücudumda yaklaşık şu an 16 tane falan temre var. Doktorlar bir sürü kortizonlu haplar, iğneler, antibiyotikler, kaşıntı hapları, alerji hapları anlayacağınız tonlarca ilaç verdiler ama hiçbiri fayda etmedi.
Temre nasıl geçer?
Temre sadece duayla geçiyor arkadaşlar ama herkesin okumasıyla da geçmiyor, bu konuda alim kişilerin yanına gitmeniz gerek. "Kınayla geçer" dediler bana hatta bir abla kınaya okudu, içine limon tuzu ve bir paket sigara kırdı, "çarşambadan çarşambaya sür" dedi ve ölüm ani gibi gerçekten çok acı verdi. 4 hafta denedim, iyice büyüdüler hatta dağıldılar, daha kötü oldular.
Sonrasında Şeyda'ya gittim, eşi okudu. Bu arada okuyan kişinin kuran okuması ve namaz kılması gerekiyormuş. Yaraların etrafını keçeli kalemle yuvarlak içine aldı, içini boyadı, akşamına kınaya okudu verdi ve kaşıntımı hiçbir şey kesmezken o abladan Allah razı olsun kalemle çizip okuduğu esnada kaşıntım kesildi. Akşamına kınayı vurdum, dünden beri zerre kaşıntım yok.
Kimisinde ilk yazmada geçiyormuş kimisinde ise ikinci haftada, yaranın durumuna göre değişiyor. Ben rahatladım bu sayede.
Ben temre hastalığını öğrenene kadar aylar geçti, bilgi vermek istedim. Bu durumlarda herkes doktor kesiliyor. Limon tuzu ve sigara kına içinde canı çok yakıyor, denemeyin derim. Tavsiyem şu; gerçekten alimlerin, hocaların yanına gidin, her "okuyorum, üflüyorum" diyene gitmeyin, daha da kötü olabiliyor.
Ya arkadaşlar benim de genital bölgemin hemen yanında çıkmış biraz da büyümüş Travazol deri kremini önerdiler bana ama yan etkileri var birazda o yüzden sürmek istemiyorum ama ne bileyim yani bu kremden kullanan varsa söyleye bilir mi?
Bende iki kere çıktı ve okuttursrak veya doktorlarla geçmiyor. bu temre için bir sülale var niğdenin çanakçı köyünde. orada bir aileden kişiler yüzüne dua edip tükürüyor sonra temre otunu, evlerinden külü, kişi ots tekrar tükürüyor ve sana bunları veriyor. Evde otu iyice ufalayıp karışıma biraz da kına ekliyorsun ve bu karışıma su ekleyip çökmesini bekliyorsun. Oluşan suyu süzüp sık sık temrelerin üzerine kulak çubuğu ile sürdüğünde hemen kuruyup iyileşmeye başlıyor. Gerçekten başka hiçbir şekilde geçmedi ve bu yerden iki kere fayda gördüm. Tanıdıklar da aynı şekilde
benim annanem el almış 50 kuruşa yorgan iğnesiyle çizik yapıp okuyup üzerine üfleyen bil bilge. tükenmez kalemle de oluyormuş. ama 50 kuruş vermezsen geçmiyor der. bunu deneyimleyip yaşamış hastaları var. canım işte<3
Temre için Şifa ocakları olur okunup Üflenir üzerine tükürülür bazıları hafif tükürsede Biraz tiksindirici olabilir ama işe yarıyor niyet önemli dua okurken daire çizerler öyle içine tükürürler Gidilecek kimse yoksa kendin Ya da anne baba eş yapabilir Benim Elimde ve yüzümde çıkmıştı ablam Ayrı ayrı İkisinide Okudu üfledi üzerine hafif şekilde tütütütü diye tükürür gibi yapmıştı ve geçmişte şifa Allah’tan
Ya lütfen temreye ne iyi geliyor? 7,8 senedir muzdaribim artık boynuma yayıldı. Yüzüme yayılacak diye korkuyorum. Kremler, haplar kullanmadığım şey kalmadı. Ankara ve İstanbul’da bir sürü cildiyeciye gittim. Çözümü varsa lütfen paylaşır mısınız?
En İyi Cevaplar