Yırtık büyüdükce kitlenmeler ayagı boşa atmalar dizde igne batması gibi acılar artar ama küçük yırtıklarda bunların hepsi aynı anda olmaz zamanla hepsi oluşur kasları kuvvetlendirmek geçiçi olarak bir çözüm sunar
Bezmialem hastanesinde Profesör Doktor muayene ücreti 6000 falanmış Doçent Doktor 2-3000 TL arasıymış uzman doktorlar da 1.500 falanmış hangi doktora randevu alayım ben şimdi MR Ücretini de onlar bilmiyorlarmış Doktor kayıt açınca belli oluyormuş
Çok büyük çok önemli bir ameliyat değil atroskopi ameliyatı Sonuçta robot yapıyorlar Uzman Doktor da bu işi haliyle yapabilir Bu kadar büyük meblağlar verilecek bir ameliyat değil
Dinlenme: Dizini zorlayacak hareketlerden kaçın Buz uygulaması: Günde 2-3 kez 15-20 dk Yüksekte tutma: Şişliği azaltır Hafif egzersizler: Dizi zorlamadan açma-kapama hareketleri Dizlik kullanımı: Destek sağlar
Şişlik bazen çok bariz olur, bazen de hafif olduğu için fark etmek zor olabilir. Şunlara bak; Diz kapağının etrafı diğer dizine göre daha dolgun / kabarık görünür Dizini bükerken gerginlik hissi olur Elinle bastırınca yumuşak doluluk hissi gelir (sıvı birikimi gibi) Dizini tam bükmek veya açmak zorlaşır Bazen hafif ısı artışı olur sıcak hissedersin
Sol dizimde kitlenme yok ama bu hafta o dizim hep sıcaklaşıyor sonra kendiliğinden soğuyor şimdi biraz kilom da var benim ondan bacaklarım da hafif tombul o yüzden de anlamıyorum bakınca iş yerinde oturarak çalışıyorum 2 haftadır spora gidiyordum bu hafta dizim yüzünden spora da gidemiyorum
Acile cumartesi gittim yeşil alanda 2 saat bekledim sıram öyle geldi sonra sıram gelince de biz burdan bişey yapamayız anca kas gevşetici iğne yaptırabilirim dedi iğne olup eve döndüm
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Yırtık büyüdükce kitlenmeler ayagı boşa atmalar dizde igne batması gibi acılar artar ama küçük yırtıklarda bunların hepsi aynı anda olmaz zamanla hepsi oluşur kasları kuvvetlendirmek geçiçi olarak bir çözüm sunar
Ayakta hareket ederken sanki kemiğimin içinde bişey oynuyor gibi batma oluyor
Zamanla o içinde ki parca daha da küçülecek bazen ayagını kitleyecek
Ama alışınca yaşanıyor ben 2 sene idare ettim
Ama geçiktirince ister istemez diger dizi de olumsuz etkiliyor tek tarafa Daha fazla agırlık verdigin için
peki nolacak benim halim böyle içerde hareket eden parça ne parçasıdır
Evet şu an sol dizime ağırlık veriyorum yürüyebilmek için
İki dizin arasında kemikler bir birine sürtmesin darbeyi azaltsın diye bir zar var onun yırtılıp parçalanması menisküs yırtığı oluyor
Evet menisküsün ne olduğunu öğrendim internetten baka baka
İçerden yürürken o hareket ettiği için mi acıyor dizim
Evet diz kemikleri bir birine sürttügü için acıyor
E dizimdeki sıvı da mı bitmiş sıvı var sözde acımaması gerekmez mi
Hayır o sıvı onun için degil kasların zayıfsa acı olur
Benim sağ dizim hiç böyle kitlenmezdi genelde hep sol dizimden sorun yaşardım bu sefer tam tersi oldu sağ dizim ilk defa böyle çok acıdı
Tek dizde sorun yaşayanlar genellikle diger dizde de yaşar
Bugün özel hastaneye gidicem randevu alıp
Emar çekilirsin
Öncesinde bir iki tane fiziksel hareket ile kontrol edip teşhis koyarlar sonrası içinde emar ister
Mr en son 1 yıl önce Mayıs ayında falan çekilmişim 1 senede menisküs tamamen yırtılabilir mi
Bu ay spora gittim haftada 3 gün
Bezmialem hastanesinde Profesör Doktor muayene ücreti 6000 falanmış Doçent Doktor 2-3000 TL arasıymış uzman doktorlar da 1.500 falanmış hangi doktora randevu alayım ben şimdi MR Ücretini de onlar bilmiyorlarmış Doktor kayıt açınca belli oluyormuş
Çok büyük çok önemli bir ameliyat değil atroskopi ameliyatı Sonuçta robot yapıyorlar Uzman Doktor da bu işi haliyle yapabilir Bu kadar büyük meblağlar verilecek bir ameliyat değil
Yok bu ameliyat ücreti değil normal muayene ücreti muayene olup doktordan mr isteyecem
Madem İstanbul'dasın Madem özel Doktora gideceksin benim doktoruma gitti İstersen benim hastaneye söyleyeyim o da işini görür
Hangi hastane
Ben her iki dizimlendim yeni sistem ameliyatı oldum aynı Doktor yaptı ve gayet de memnunum
Hangi hastane işte bu
Hastane reklamı yapmayayım doktor ismini vereyim sen bulursun zaten
Uzman Doktor Yusuf Pirinççi
Tamam bakarım teşekkür ederim
Rica ederim
Her zaman buralardayım
Dinlenme: Dizini zorlayacak hareketlerden kaçın
Buz uygulaması: Günde 2-3 kez 15-20 dk
Yüksekte tutma: Şişliği azaltır
Hafif egzersizler: Dizi zorlamadan açma-kapama hareketleri
Dizlik kullanımı: Destek sağlar
Dizlik en son 2 sene önce kullandım sonra doktorlar dizliğe gerek yok dedi diye bırakmıştım
Ve dizimin şiştiğini nasıl anlarım acaba şiştiği için mi kitleniyor niye kitleniyordur
Şişlik bazen çok bariz olur, bazen de hafif olduğu için fark etmek zor olabilir. Şunlara bak;
Diz kapağının etrafı diğer dizine göre daha dolgun / kabarık görünür
Dizini bükerken gerginlik hissi olur
Elinle bastırınca yumuşak doluluk hissi gelir (sıvı birikimi gibi)
Dizini tam bükmek veya açmak zorlaşır
Bazen hafif ısı artışı olur sıcak hissedersin
Sol dizimde kitlenme yok ama bu hafta o dizim hep sıcaklaşıyor sonra kendiliğinden soğuyor şimdi biraz kilom da var benim ondan bacaklarım da hafif tombul o yüzden de anlamıyorum bakınca iş yerinde oturarak çalışıyorum 2 haftadır spora gidiyordum bu hafta dizim yüzünden spora da gidemiyorum
Türkçe yazılışı ile klokozamin kullanman gerek. Diz ve diz içi sıvı problemlerine iyi gelir
burada soracağına doktora gitsen çoktan geçmişti
Randevu bulamıyorum
Acile git o yönlendirir eziyet çekmene gerek yok
Acile cumartesi gittim yeşil alanda 2 saat bekledim sıram öyle geldi sonra sıram gelince de biz burdan bişey yapamayız anca kas gevşetici iğne yaptırabilirim dedi iğne olup eve döndüm
Allah şifa versin
Doktora gitmen lazım.
Evde krem var mı yumsatici
doktora gideceksin mecbursun
Randevu yok ki gideyim
özelden bak başka yerden bak amputasyona kadar gider
Amputasyon ne oluyor
uzuv kaybı
Hemen doktora git
Kas gevşetici al
Kendi kendine geçmez diye biliyorum