Psikoz, kişinin gerçeklik algısının bozulduğu, gerçek ile gerçek olmayanı ayırt etmekte zorlandığı, halüsinasyon (varsanı) ve sanrılarla (hezeyan) seyreden ciddi bir ruhsal durumdur. Şizofreniye benzer.
2 ay
Psikoz, kişinin gerçeklik algısının bozulduğu, gerçek ile gerçek olmayanı ayırt etmekte zorlandığı, halüsinasyon (varsanı) ve sanrılarla (hezeyan) seyreden ciddi bir ruhsal durumdur. Şizofreniye benzer.
İlk bakışta cevabım hayır olur.
Şu zamanda kişiye uygun eş bulmak çok zor, o kişiyi bulsaydım ve deseydim evet benim aradığım kişi o, o zaman evlenirdim diye düşünüyorum.
Haklısınız ama sevgi zor beğensenizde bu zamanda zor kimse sevemiyor
Anlıyorum.
Cevap
9Cevap
Bence her hastalığın bir tedavisi vardır lakin bu tedaviye cevap verecek iradeye sahip olunmalı yoksa neden evlenmeyesin ki seninle birileri
Tedavisi var ve oluyorsa kız
Yani tedavi zaten oluyorum ve tedaviye cevap veriyorum hemde iyi şekilde
Çok haklısınız bende bunun farkındayım zaten soruyuda öylesine sordum maksat soru olsun
Haklısınız umudu kaybetmemek gerekiyor doğru ama benim aklıma bişey geldi benim abimde bekar bende bekarım bu gidişle oda evlenmez bence acaba evlatlık alamazmıyız ortaklaşa bakamazmıyız kaç kişi bana sana aşığız dedi ama maalesef aşık değillermiş amaçları başkaydı bence
Hayır evlatlık vermiyorlar o işler öyle olmaz olmuyor da hani umudu kaybetmiyorduk 😃 şimdiden pes ettin bi sakin ol ya bak bazen birsey olmuyorsa mutlak bir sebebi vardır belki doğru insan seni bekliyordur belki de o doğru insan gelecektir neden umutsuzluk gibi negatif bir düşünceye giriyorsun ki bi evlenemeyen sanki sensin evet hayatına giren insanlar doğru olmayabilir ama her insan bir değil ki bak hayat öyle suprizlere açık ki bir gün hiç anlayamazsın bir bakmışsın o insan yanında..
Belki dediğin olur kimbilir hayat işte neyin olacağı belli olmaz 31 yaşındayım ne olacak göreceğim ama kırka yavaş yavaş yaklaşıyorum
Emin ol ki 31 yaşına gelene kadar kötü zamanlarında oldu iyi zamanlarında oldu gerek mutlu oldun gerek üzüldün gerek hersey için tecrübe sahibi oldun belki gülüşlerini kaybettin yeri geldi tekrar kazanmak için çabaladın ve kazandın bence yaşa bu kadsr takılma sadece hayatı yaşamaya anı paylaşmaya bak çünkü ne zaman nerde ne şekilde hayatımızı kaybedecegimizi bilmiyoruz bunun için tadını çıkar
Çok doğru en iyisi dediğin gibi yapmak kim nediyor diye düşünmemek😊
Bak hayatı kim ne diyor ne diyecek diye yaşamayı bırakmadığın sürece özgürlüğünü de kısıtlamış olursun unutma senden başka yok senden bir tane daha yok ve birileri birsey diyecek diye de kendi degerlerinden asla vazgeçmemelisin bu hayata 10 kere gelmiyoruz bu yüzden aldığın her nefeste gülümse emin ol ki sana yakışan da budur tebessüm etmek peygamber mirasıdır
Teşekkür ederim her şey için birazdan çay yaparım şimdi gülümsedim🙂
Yok başka bir Arzum gerçekten iyi bir motivasyon aldım.🙃🙂
Afiyet olsun😊
Ben kahve içtim dün ya 🙂🙂
Evet doğru iyileşebiliyor ilaçla🙂
Evet gayet iyi konuştun😃
Yarın randevum var psikoyatriye gideceğim☺️
Var hesabım bişey soracağım sence benim gibi birine görücü usulümü uygun yoksa severek evlilikmi?
Şimdi şu şekilde gorucu usulü olur hoşlanırsın evlenirsin ona ayak uydurayım tanıyayım derken zaman geçer ve bu zaman da mutlu olma şansın da olur mutsuz olma şansın da olur diğer tarafa geçersek eğer sevgi birleştirir ama bir yandan da tamamen tanimis olamayabilirsin kısacası %50 /50 diyebilirim bazı şeyler de kader devreye girer diye düşünüyorum
Anlıyorum evet doğru dedikleriniz
Evet gittin ilaç raporunu yeniledim bişey diyeceğim evlimisiniz sizle konuşuyorum ya yenge kızar belki
Yok iyi olduğumu görünce bişey demedi enerjim iyiydi
Bunun sebebi nedir peki genetik mi çocuklukta yaşadığı bir travma mı
Genetik
Senden önce Kimde var peki annende var mı ya da ninende var mı Madem genetik senden önce kimde var
Babamda var amcamda var başka akrabalarda var annem bazen halisinasyon görür ama onda pek var denilemez
Bunun sebebi nedir Peki doktorlar bunu nasıl Açıklıyor bunu bir açıklaması olmadı
Nasıl açıklasınki hastasın diyor bana sadece ilacını ömür boyu kullanacaksın diyor.
Doktorların ilaç vermekten başka bildikleri bir xikim yok zaten
Malesefki dediğiniz gibi
Açık söylemek gerekirse hayır. Hayatımı bile isteye cehenneme çevirmem
Evlenmem başımı belaya sokar
Ya ilaçla düzeliyorsa
Kendisi kontrol edebiliyorsa düzenli alan biriyse
Pardon ben farklı anladım
yani mümkün bir şey diyemem şimdiden
Evlenirdim.
Tedavi nedir
İlaç tedavisi
Alıyor musun peki idare edebiliyormu seni
Beni çok iyi yapıyor tüm hastalık gidiyor 3 mg sadece ilacın dozu sadece tek bir tane ilaç kullanıyorum
Geçmiş olsun ben sevsem kabul ederdim bunlar çok önemli detaylar değil
Anlıyorum ama kimse kolay kolay sevmiyor seveni bulmak zor bu zamanda sevgi yok neredeyse
Bu zaman da her şey güç ve zor.
Evet çok doğru malesefki öyle dediğin gibi
Umarım umduğunu bulur vr ulaşırsın
Bulamazsamda boşvereceğim bulamam gibide geliyor bu yaşıma kadar kaç kişiye denk geldim bana seni seviyoruz dediler ama yalan olduğunu sonradan anladım hep diyordum ki belki olur bu kişiyle mutlu olurum ama sonuç boş erkeklerin çoğu aşığım diye yalan söylüyor
Erkeklerden aşk ve sevgi beklemek mantıklı değil mantıklı bir evlilik doğru sonuçlara odaklanır arkadaş edine bilir sohbet edenbilirsin.
Ben sınırladım arkadaşları sadece bir kaç abla var onlarla sohbet ediyorum oda yalnız hissetmemek için eskiden konuştuğum vardı erkek olarak ama oda yanlış kişi olduğu için ilişkimi kestim abla dediğim kişiler bu kişi kötü biri dedi bende uzaklaştım
Hayatını kendin yönlendir kararlsrı sen ver mantıklı olan bu.
Doğru ama o ablalar haklıydı bende fark ettim o kişinin huyunun kötü olduğunu bana büyü bozuyorum diyordu ve daha başka şeyler de var
Böyle saçma işlerle uğraşan biriyle işin olmasın zaten.
Evet doğru işim olmamalı normal biri olursa insan konuşur tabi
Normal insan da bulmak bu zor zaman da herkes bir şeyden yararlanmaya çalışır
Evet bak oda doğru bence hayırlısı ya
Bulunur merak etme
Bakalım görürüz🙂
Mutlaka.
Evlenmem
Evlenmezdım
yok olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?