Aşk İlişkileri konusunda 420 cevap paylaştı. Öncelik le çok çok geçmiş olsun... Allah yardımcın olsun. Sende insansın ve evlilik ilişki canım cicim demek değildir... Normal insanların bile ne kusurları bin bir türlü huyu var... Ki bu kusur değil senin hastalığın elinde değil bu... Anlatmam gerek bilmeye hakkı Var onun da hayatı söz konusu sonradan öğrenmesin eğer zaten altından kalkamayacak ise gider bu onun hakkı çünkü buna herkes cesaret edemez bunu bilip karar verme hakkı var ona güvenip bu şansı tanıman Gerek... Sonuç umarım güzel olur.. bildir lütfen
93 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim en kısa sürede ona söyleyeceğim. ondan saklamam doğru değil zaten. soyledigim zaman buraya yazacağım 🙏🏻🌸
- +1 yıl
Mükemmel konusmussun 👏👏
En İyi Cevaplar
+1 yılBir kan hastalığım vardı zamanında kime dürüst olduysam terk etti. İnsanlar zoru görünce kaçmak istiyor sakın ona zayıf yönlerinden bahsetme. Ne kadar emin olursan ol, üzerler çok fena. Güçlü ol kendini sev çünkü senden başka birisi daha olmayacak kendini kusurlarınla sevip güçlü bir kadın olursan asıl o zaman erkeklerde diğer insanlarda peşinden ayrılmaz. Doğanın kanunu bu, güçlü olan zayıf olanı her zaman ezer çünkü dünya hassas kalpler için dayanılmaz bir yerdir. Sen güçlü bir kadınsın ve bunu sakın unutma eğer böyle kabullenmez ise seni senin ona ihtiyacın yok asıl o seni kaybeder sadece zaman kaybı olarak gör ve başka birileriyle tanış inan adını bile hatırlamayacağın anı olurda gider. Mesele sensin kimseye kendini ezdirme hep dik dur hayata karşı 🌸başarılar dilerim.
45 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim güçlü olmaya çabalıyorum 🙏🏻🌸
- +1 yıl
Ve unutmaki birine bu hayatta ihtiyacın yok öylede yaşa. Senleyken eğer sırf sen isen nedeni çok sev ama baktın sevmiyo yol ver adamına adamı muamelesi yap. 3 kuruş değer verene 1 kuruş bile vermeki o 3 kuruş 10 katı değerlensin. Maalesef hayat böyle acımasız sende acımıcaksın kimseye
- +1 yıl
Çok geçmiş olsun umarım geçici bir hastalıktır ama öyle olmasa bile bu snein bu hayatta bir yeirn olmadığı anlamına ya da yalnız kalman gerektiği anlamına gelmez. Evet senden kaçıp gidenler ne yazık ki sığ düşünen basit yaşayan ve yeterince cesaretli insanlar değillermiş. ya da gerçek seven değillermiş. Unutma bu hayatta her zaman iyiler var. Her daim de olacak. Burada asıl sorun onlara denk gelebilmek. Rabbim iyiler ile karşılaştırsın.
- +1 yıl
Çok güzel bir yazı.. Ben de şizofreni tehşisi konmuş biriyim ve ne yazık ki çok doğru kimse bizim sorunlarımız ile ilgilenmek istemiyor ben dışlanmamak için sokağa çıkamadığım zamanları hatırlıyorum 37 kiloya düşmüştüm ve herkes bana yoldan geçerken laf atıyordu gülüp geçiyorlardı o kadar kötüydü ki anlatamam. şu an neyse ki daha iyiyim... Ama o zamanları asla unutamam benim kanayan yaram olarak kalacak ve nerede eski halim gibi zor durumdaki birini görsem yardım edeceğim :'))
Sen kendine bu fırsatı vermezsen hiç kimse vermez. Öncelikle yaşadığın şeyi kabul etmelisin. Ve en önemlisi kimse hasta olmak istemez bu hastalık her ne olursa olsun. Sen karşındaki kişiye durumu anlatırken ezilip büzülüp kendini yok sayarak anlatırsan o kişinin ön yargılı yaklaşmasını sağlarsın. Önce sen sahip olduğun şeyi ve kendini kabul etmeli ve çözüm odaklı olmasın. Sevgi iyileştirir. Umarım hayatındaki kişi bunu fark eder. Etmezse bile üzülme. Seninle olucak şanslı kişi o değilmiş. Bence böyle düşün. Sana bu konularda çokça araştırıp yakın gözlemde bulunmuş biri olarak söylüyorum. Kendini sev.
21 Yorumla
Soran+1 yılGüzel yorumun için teşekkür ederim. yasadigim şeyi ben bile yeni yeni hazmederken inanamazken karşımdaki sevdiğim adam kim bilir nasıl şaşıracak çünkü dışarıdan hastalığımi belli etmemeye çalışıyorum zaten çok yol kat ettim iyilestigime inanıyorum onun sevgisi beni dahada çok iyilestiriyor 🙏🏻🌸
Ben evlenirim. Hiç sorun etmem. Önemli olan sevmek, sevince her şeyi atlatabilir insanlar. Şizofreni ömür boyu ilaç kullanılması gereken bir hastalık, ilaçlar aksatılmadığı sürece bir sorun olacağını sanmıyorum. Ayrıca şizofrenlerin saldırgan, çılgın, tehlikeli olduklarına dair safsatalara asla inanmayın. Hastalıktan önce kişinin şiddete eğimli bir yapısı varsa o devam ediyor, eğer kişi zaten uysal ve sakin biri ise hastalık onu etkilemez. Unutmayın onların yerinde siz de olabilirsiniz ve bana göre normal bir insandan daha az tehlikeliler.
33 Yorumla- +1 yıl
Kendini kesmiş işte panik atak da var. Bu panik atak tehlikeli şizofrenlikle birlikteyse gerçekten korkunç. Allah şifa versin. Tez zamanda iyisesir inşallah
Soran+1 yıl🙏🏻🌸
- +1 yıl
Panik atak ciddi bir rahatsızlık değil. Hastalık korku üzerine kurulu ve kişinin aklı dengesi yerindedir. Toplumda görülme oranı ise %60'dır. Şizofreninin toplamda görülme olasılığı ise %1 olup kişi aklını kullanamadığı için kendisine zarar verebilir ben de diyorum ki ilaçları aksatmadan kullanırsa sorun olmaz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
140Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 260,7b cevap paylaştı.
u +1 yılTabi ki benim için tek önemli olan aşk, benim için şizofreni bir hastalık bile değil.
00 Yorumla
+1 yılŞimdi olayı şekil yaklaşmak istiyorum ben hepimiz insanız değil mi hepimizin bazı kusurları hastalıkları aksaklıkları bazı hataları var çünkü hatta hiç kimse dört dörtlük değildir ç demek sevgi demek bir insana o şekilde kabullenmek demektir Ben şöyle İnsanlara çok kızarım baştan ne olduğunu diyorsan o sonradan yarı yolda bırakıyorsun Yani bu çok saçma işte bunu yapana da var Onu da eklemek istedim özellikle şizofreni olabilirsin bu aşk yaşayamayacağın anlamına gelmez yani konu her ne olursa olsun insan oğlu her şeyi hak eder Ha ben şizofreni Biriyle beraber olur muydum Eğer üstesinden gelecek kadar bir şeyleri yapabiliyorsak tabii ki beraber olur Sonuçta o da bir insan onu da bazı şeyleri yaşamaya hakkı var öyle düşünmek gereklidir çünkü kendi kendine insan şu soruyu soruyor aynı konumda Ben de olabilirdim
21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim güzel düşünceniz için 🙏🏻🌸dediğiniz gibi kimse dört dörtlük değil. fakat flört ten evlilikten hep kaçtım taaki 27 yasina gelene kadar artık benimde mutluluğu hak ettiğimi düşündüm güzel bir yuva kurmayı hayal ettim umarım sevdiğim adamda anlayışla karşılayacaktır👍
Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. hmm.. uyuşturucu kullandın mı hiç? anlattığın şeyler halüsinasyonlar vs KAN ve BEYİN
sorunu şeyler uyuşturucu yapıyor butür şeyleri?
Her sene kan ver ve kanın yenilensin. Belkide yediğin içtiğin birşeylere zehirli ya da kimyasal birşeyler karışıyordu o yüzden bu hale geldin? Evinin olduğu yerde suya kimyasal karışıyor olabilir? ya da sürekli yediğin birşey varsa o senin kanını zehirliyor ve bu nedenle beynin arıza geçiriyor olabilir.. Panik atak , aniden gelen sebepsiz ölüm korkusu hastalıdır, bir arkadaşımda bir kaç kere oldu, benim aklıma gelmişti düzenli kan vermesini söyledim düzeldi.. Kan çok önemli bir konu , kanında bir sorun varsa her sene kan verirsen vucut yeni taze kan yapar ve çok sağlıklı olursun.
Buarada düzgün beslen, zebze meyve ye.. ambalajlı marke türünlerini yememeye çalış..
sağlıklı beslen içtğin suya dikkat et?
ALLAH (cc)'tan şifa dile, dua et.. herşey onun emriyle olur
Yeni tanıştığın insana kendinden yavaş yavaş bahset.. aniden bir ŞOK yaşatma
ve kendi kendini karalaMA ! ruhsal sorunlarım vardı şimdi düzeldim demen yeterli..
gereksiz şeylerle görüşştüğün insanın kafasını bulandırMA. Zaten zamanı gelince o sana çok yakısa kendide merak edip öğrenecektir.. senin özellikle zorla anlatmana gerek yok.00 Yorumla
+1 yılBenim erkek kardeşimde de aynı hastalık var, ve 14 yıllık evliler. Şizofren deyince karşıdaki insanın algısı değişebilir, lakin paranoid Şizofreni diğerlerinden çok farklı. İlaçlarını düzenli kullandığın sürece, ve mevsim geçişlerine dikkat etiğin sürece hiç bir problem yaşamazsın. Erkek arkadaşına bunu anlatırken, detaylı anlat. Ve tepkisini ölç.
Her ne karar verirse asla karamsar olma ve kendini bırakma. Kardeşimin eşinden Allah razı olsun asla ve asla onun elini bırakmadı. Umarım senin karşına da öyle biri çıkar.20 Yorumla
+1 yılŞizofreni şüphesi ile gördüğüm tedaviler ve ardından bipolar tanısı ile son bulan hikayemi hatırladım bir an. İnsan kendini çok değersiz hissediyor hiç bir şeyin iyi olacağına inanmıyor birde üzerine sana deli damgası yapıştıran insanlar eklenince hayat daha da çekilmez oluyor. Seni anlayabilecek bir kapasitede olduğunu düşünüyorsan Şizofreninin kontrol edilebilir ve pozitif olunursa daha da iyileşeceğinin bilincinde olan biriyse söyle güzel arkadaşım. Her şey gönlünce olsun umarım güzel haberlerinizi alırız
10 YorumlaMerhaba tatlım yaşadıkların gerçekten zor ben de bipolar bozukluk hastasıyım aynılarını ben de düşünüyorum hayatı sekteye uğratıyor. İster istemez herkes seni damgalıyor hatta sen de damgalıyorsun. Ancak tedavini bırakmadığın sürece bence hayatta hiçbir şey engel değil bu senin seçtiğin bir şey değil. Benim erkek arkadaşım da biliyor hastalığım en başta ben de çok çekinmiştim ne tepki verir diye ancak şimdi hastalık hakkında bilinçli davranıyor birlikte durum analizi bile yapıyoruz. Hayatta doğru insan karşına geldikten sonra her şey güzel olacaktır. Geçmiş olsun.
21 Yorumla
Soran+1 yıl🙏🏻🌸
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBir sakınca görmüyorum bunda samimiyim gerçekten. Şizofreni ya da başka bi ruhsal hastalığı sıkıntı etmem sizler de bizim gibi insansınız sonuçta. Bizim de ne olacağımız belli değil. Ruhsal hastalık da bedensel hastalık gibidir gözümde ki gerçekten de öyle. Kimse durduk yere hasta olmaz. Ruhsal hastalığın tedavisi de sevgidir bence. O yüzden evlenmemeyi mantıksız buluyorum.
110 Yorumla- +1 yıl
İnşallah şizofreni hastası ile evlenirsin.
- +1 yıl
Senin gibi biriyle evlenmektense şizofreniyi tercih ederim😐
- +1 yıl
Seni hece uyurken keser, uzakdan hoş gelir, ama yaşayan bilir.
- +1 yıl
Tanıdığım oldu sıkıntı etme. Ruhsal hastalık aile yaşantısından gelir.
- +1 yıl
Lafu guzaf yapmican o zaman
Soran+1 yılTeşekkür ederim 🤗🙏🏻
Soran+1 yıl@YağızDemirören00 herkeste aynı değil.. ben tedavimi oldum hâlada ilaç kullanmaya devam ediyorum birini kesecek kadarda cani degilim
- +1 yıl
Merak ettim tepkisi nasıl oldu yaa
Soran+1 yılGüzel oldu🙂🙏🏻
- +1 yıl
Çok sevindim yaa😂💜
+1 yılÖncelikle geçmiş olsun demek istiyorum. Bunu sen seçmedin biliyorsun ama maalesef Allah sana vermiş. Şimdi ilaçlarla birçok kişi kontrol altına alabiliyor bu hastalığı. Sevgiline söylememendeki korkunun sebebini anlıyorum. Ama bilmen gerekir ki şizofreni kalıtsal bir hastalık yani senin çocuklarında da olma ihtimali var. Olmayadabilir orası ayrı. Bu saklanabilecek birşey değil. Belki de sana destek olur bilmesi daha iyi olur. Değişirse de yapacak birşey yok bu onun kendi kararı sonuçta herkes bu yükü kaldıramayabilir. Bir de şöyle bir durum var gerçekler bir şekilde ortaya çıkar o zaman onu kandırmış durumuna düşebilirsin.
12 Yorumla
Soran+1 yılEn kısa sürede ona söyleyeceğim bunu ondan saklayamam sonunda biseklde öğrenecek zaten. ileride cocuklarimda olmasından da korkuyorum umarım olmaz🙏🏻🌸
- +1 yıl
Umarım olmaz korkma.
Zor zamanlardan geçmişsin. Geçmiş olsun öncelikle. Yaşadığın olumsuzlukları ancak deneyimleyen biri seni anlayabilir. Sıradan birine derin kesiklerden, intihar eğiliminden ya da konulan teşhisten bahsedersen senden soğumasa ya da korkmasa bile bir durup düşünecektir.
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle şisofreni tedbir alınmazsa tehlikeli olabiliyor ama ben biriylr tanışmıştım şizofreni hastası çok güleryüzlü neşeli birisi arada espiri falan yapıyordu bakın 2 gün ilaç almam hepinizi keserim diye oda hastalığının farkında ve kendiyle barışık birisiydi şizofreni akıl hastalığı olabilir ama insanın zekasında bi problem yok sonuçta ama ona kesinlikle söylemelisin ona iyi yanlarını kötü yanlarını söylemelisin gülü seven dikenine katlanir herkesin bi sorunu var sonucta kimse kusursuz değil buyüzden seni bırakırsa sakın üzülme herkes hakettiği insanlarla beraber olsun
00 YorumlaGeçmiş olsun.
Yanlış anlama sakın sözüm meclisten dışarı geçmişte biri vardı hayatımda bipolardı duygu değişimleri çoktu duygularını çok üst düzeyde yaşardı siniri ile bitti ilişki ben yapamadım ilerisi olmazdı.
Çünkü hastalığının arkasına sığınıp her türlü şeyi yapardı sevgim için ayakta tutmaya çalıştım ama tek taraflı olmuyor maalesef bende bir yerde sabrım tükendi ve bitirdim..
Sende eğer ki karşı tarafa yüklenip ilişkiyi onun yürütmesini istersen olmaz ilerisi.
Ve herşeyi özellikle böyle birşeyi bilmeye hakkı var söylemelisin.00 YorumlaBilen bir doktordan bilgi alırım bu evlilik sağlıklı mı değil mi diye o yüzden net bir kararım yok ama şu an bu hastalığı bildiğim kadarı ile yorum yaparsam böyle biri ile büyük ihtimalle evlenmem çünkü o evlilik pek sağlıklı ilerlemez gibime geliyor, ilerisi için çok sıkıntılar yaşarız, bence sevdiğine söylemen lazım seninde seni kabul edecekse böyle etsin
42 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim doktorum evlenmemin sakıncalı olmadığını ilerledigimi iyiye gittigimi söyledi 🙏🏻
Aşk İlişkileri konusunda 357 cevap paylaştı. Benim şizofreni arkadaşım var bana herkesten zarar geldi bı ondan gelmedi çok iyi bir kız gerçekten bana çok faydası dokundu şu an onun da bı sevdiği var ona taktik falan söylüyorum inş beraber olurlar sevdiği çocuk ta iyi biri yani kısaca şizofreni hastası olman evlenmeni etkilemez
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle geçmiş olsun tedavisi varsa hiç sıkıntı yok ilaçların falan varsa kullanmaya devam et. Seni seven her şekilde sever. Ne demişler gülü seven dikenine katlanır. Bende de takıntı var ya delircem diye korkuyorum bir gün umarım delirmem. Her şeyi düşüne düşüne kafayı yiyorum. Dibine kadar öğrenmem lazım her şeyi. Öğrenmezsem rahatlayamıyorum. Tuhaf bir durum. Hasta olur muyum sence?
12 Yorumla- +1 yıl
Obsesif kompulsiflik muhtemelen hat safada bir psikolojik danışman ya da psikologla gorusmeni oneririm takıntı herkeste vardır genelde ama bazılarında fazla olması ileri reddede fazla zarar verebilir kisiye
- +1 yıl
evet ben de şüpheleniyorum teşekkürler
+1 yılYok be gülüm yaaa senin ki hastalık, her türlü düzelirsin ama insan dedikoducu, fitne, fesat, kıskanç ise hiç düzelmez... Ben erkek olsam seninle olmayı tercih ederim... Şimdi iyi hissediyorsan söyleme bence, insanoğlu gün gelir yüzüne çarpar,"sen delisin, sen hastasın"diye... Ama durumun düzelmeyecek ise onun da bilme hakkı var...
10 YorumlaSevgililik demek sadece el ele tutuşmak, öpüşmek, sarılmak demek değil ki. Senin yaranı sarmak hatta bazen yarana ortak olmaktır. Eğer senin eksiğini ya da yanlışını başına kakıyorsa, yol yakınken onu hayatından çıkararak kendine harika bir iyilik yaparsın. Yok her şeye rağmen yanında duruyorsa, onu hayatının merkezine koymalısın.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖncelikle Çok geçmiş olsun bende şizofreni hastasıyım ogreneli 1 ay anca olmuştur daha yeni benimkisi insanlardan kendini uzaklaştırmaya çalïşıyorum ben ve bendede takıntı vardı çok kafamda kurduğum şeyleri cidden gerçek sanıyodum alanım çizim ve tasarım olduğu için grafik tasarım okuyorum tabi doğal olarak gördüğüm şeyleri hep resmedirim ilk başlar doktorun hata yaptığını sandım bir türlü kabullenemedim en sonunda kalabalık ortamda kendimi kaybedisiye kadar tabi sonra tedavi olmaya karra verdim ama hastanede yaayi reddettim okulum var onun üzerine yoğunlaşıyorum şu an iyileşmissindir umarım seni seven olduğu gibi sever buna inan gerçekten yanında olur bir ilişkin olucagi zaman bu hastalığa sahip olduğunu belirt eğer giderlerse zaten hiçbir zaman yanında olmaz o insan ben evlenirim yardımcı olur hayat dostuma her türlü yardımcı olmaya çalışırım birbirinizden birşey saklamanizda doğru değil açıkça dile getir bunu 👍🏻
02 Yorumla- +1 yıl
Belki de değilsin doktorların çoğu yanlış teşhis koyuyor zaten karşıdaki insan da otomatik olarak kendisi hasta zannediyor bu olaylar çok oluyor öyle bir deney var psikolog teki şizofren hastası takliti yapıyor hastane kabul ediliyor 56 gün boyunca tedavi ediliyor sonra diğer heyeti de sokuyor onlar aynı takliti yapıyor tek anlayanlar deliler olmuş siz hasta değilsiniz siz taklit yapıyorsunuz diye sen başka psikologlara da git bir tanesile takılma ve kafa çok takma değilim de
Cevap sahibi+1 yıl@Anubis_34 eyvallah sağolasın ama bu üçüncü doktorum benim yani üçüncü defa gidiyorum doktora hep aynı şeyler arkadaşlarım gitmemi söylemişti
Öncelikle geçmiş olsun ben olsam söylerdim çünkü bir şekilde öğrenecek zaten eğer ciddi düşünüyorsanız bu zamanda normal İnsan yok ki hepimizin sorunları hastalıkları var eğer seni gerçekten seviyorsa bunu sorun etmemesi gerekir ama düzgünce açıkla adama yanlış anlatırsan korkup kaçabilir.
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim🙏🏻🌸
Herkesin yaşamında ruhsal bunalımların olduğu zamanlar olabilir, şizofreni olmayan insanlar da intihara kalkışıyor bu sorun olmaz. Hastalık konusunda da yani onun anlayışına kalmış bişey, sizi üzmek veya korkutmak istemem ama 30-40 yıllık eşler bile bir tarafta herhangi bir hastalık çıktığında eşinden ayrılabiliyor. Gerçekten seven ne olursa olsun yanınızda durur. Ben şahsen sorun etmezdim kimin ne olacağı belli değil bu hayatta, her şey herkes için.
11 Yorumla
Soran+1 yıl🙏🏻🌸
Birisi seni sen olduğun için sevmeyecekse , sal gitsin hastalığın veya bir rahatsızlığın olduğu için geçmişin için seni sevmeyecek seni bırakacaksa bıraksın , birisini olduğu gibi kabul etmek lazım olmasını istediğin gibi değil.
Sevgi budur, güzel sevmek budur.12 Yorumla
Soran+1 yıl🙏🏻🌸
şu an iyiysen bir sıkıntı olmaz bence geçmişte kalmış hepimizin psikolojik sıkıntısı var doktora gitsek belki bizde deli çıkacağız 🤔
Evleneceğin insan insallah iyi cikar sorun etmez. Yorumlarda evlenirim diyen olmuş ama samimi olduklarını düşünmüyorum bu konuda ne yazıkki sorsan hepsi kusursuz kadın istiyor tiplerine bakmadan 😏01 Yorumla
Soran+1 yılİyi ve anlayışlı fakat hayata pozitif bakan neşeli biri bendeki bu hastalığa nasıl tepki vereceğini bilmiyorum🙏🏻🌸
Allah şifa versin öncelikle.
Siz peki doktorunuza danıştınız mı? Evlilik sorumluluğunu kaldırabilecek durumda mısınız?
Paranoyalar, günlük yaşantıyı zorlaştırır. Mesela bir çocuğun sorumluluğunu alabilecek misiniz? Bu konuda öncelikle kendinizi analiz etmenizi öneririm.
Hastalığınız her ne kadar kontrol altına alınmışsa da çok ciddi bir psikiyatrik rahatsızlık bunu siz de biliyorsunuz, yaşadığınız zorlukları en iyi siz bilebilirsiniz.
Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla içgörü kazanmışsınız, patolojik düşünceleri gerçeğinden ayırt edebiliyorsunuz, tedaviye uyumlusunuz.
Size önerim, karşınızdaki insanın kararından önce kendiniz karar verin, kendinizi analiz edin ve bir uzmana bu konuyu danışın. Sonrasında, kararı karşınızdakine bırakmalı düşüncesine saygı duymalısınız. Sizi siz olduğu için ve her halinizle sevebilecek insanlara denk gelmeniz dileğiyle sevgiler.🌿🌿04 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim doktorum evlilik yapabileceğimi tedavinin iyiye gittiğini söyledi. paranoyalarim neredeyse bitti. ileride cocugum olursa onun sorumluluğunu alabileceğimi inanıyorum.🙏🏻🌸
Soran+1 yılTepkisi güzel oldu🙂🙏🏻uzun uzun yazmıştım fakat sorum kaldırılmış.
- Aşk İlişkileri konusunda 342 cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlara zarar vermiyorsa eğer evlenirdim seviyorsam.. bence söyle ona.. senle devam ettigine göre demekki bir zararın yok ona karşı.. söyle ona saklarsan ikiniz icinde kötü olur.. sorun çıkarmayacak olsa bile sakladığın için sana kızabilir. Ama anlayışla karşılayacağını düşünüyorum.. Ondan birşey saklamaya hakkın yok. ALLAH şifa versin sana da tez zamanda
03 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim ondan saklamam doğru değil biliyorum en kısa sürede anlatacağım. insanlara zarar vermem karıncayi bile incitmem fakat çok stresliysem uzgunsem kendime zarar veriyorum 🙏🏻🌸
- +1 yıl
Tepkisi güzel olmuştur umarım..
Soran+1 yılÖyle oldu🙂🙏🏻
- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılGeçmiş olsun ama bir gece adamı yatakta parça pincik edecek düzeyde diilse evlenilir tabiki ama çok aşırı derecede bir durum varsa ne kendine ne de bir başkasına hayatı zindan etmeye gerek yok bence, yani sonuçta sen kendini daha iyi bilirsin evliliğe uygun olduğunu düşünüyorsan evlen uygun olmadığını düşünüyorsan hiç kalkışma evliliğe, her insanda Ufak tefek arızalar var hiç kimse normal diil bunu da söylemiş olayım
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGeçmiş olsun her şeyden önce sağlığın önemli iyileştiğine eminsen eğer bence aç konuyu eninde sonunda söylemelisin bence soğursa da yapacak bişey yok olabilir böyle şeyler kimse kusursuz değil destek olursa ne güzel olmazsa da yoluna bakarsın bi kere geliyorsun şu hayata zaten başka biri çıkar karşına nasip
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 844 cevap paylaştı.
+1 yılEger o adam senin kollarinda senin yaninda kendini huzurda ve mutlu hisediyorsa soylemelisin cunku eger bunlari hisediyorsa senden vazgecmeyecektir tam aksine yardim etmeye calisir cunku adam seni seviyor.. :)
20 Yorumla
1 yılColonex 100 mg ilaç kullanan biriyle evlendim ama hastalığını benden gizledi sevgiliyken çok güzel seviyordu bütün evlilik şartlarımı kabul etti evlendim onunla ama hayatımı cehenneme çevirdi aşırı halilasyon görüyordu birgün nenesi hasta olunca onlara gittik bakkala gittik eve dönüste beni aldattın diye beni darma duman etti ona dedim bakkalda kamara var gidelim bakalım yok dedi temizlik yapmazdı en ufak şeylerde evi terk ederdi aylarca gelmezdi bana değer vermezdi annesine verirdi anneside narsisit biriydi valla baktım hayatım cehennem olacak boşanma davası açtım
00 Yorumla
+1 yılbüyü bozma cinler psikolojik sorunlar sinir sıkıntı
TCK 158/1-A MADDESİ MEDYUM VE FALCILARLA İLGİLİ OLUP DAVACI OLUNDUĞUNDA EN AZ ÜÇ YIL HAPİS CEZASI VERİLİR.
-CEP TELEFONUNDAN YASİN SURESİNİ KULAKLIKLARI TAKIP YÜKSEK SESLE DİNLEMEMİZ GEREKİR..
-Emniyet müdürlüklerinde istihbarat şubesi vardır. cep telefonu sinyali ile geçmiş verileri görmektedir, dinleyebilmektedir. Savcılık Btk'dan cep telefonu Hts kaydını ( whatsapp gibi) bilirkişi raporu olarak isteyebilmektedir. web sitesi, sosyal medya hesabı, banka hesap hareketleri, tanıklar delil olabilmektedir.
00 Yorumla
+1 yılSütlaç yapıyorsan evleniyorlar örnekleri var 😊😊
Arkadaşlara katılıyorum dostum hepimiz kusurlarla doluyuz. İnsan olmak bu demek zaten.
Ekleyeceğim tek şey söylerken kendine acıyarak ya da ne diyecek diye merak ettiğini hissettirmeden büyük ölçüde atlattığını ifade ederek anlatman. Toplumun cahilane yaklaşımları yüzünden insan ilk duyduğunda bir korkuyor onu rahatlatıcı ifadelerle anlatırsan seni yeterince seviyorsa kalır sevmiyorsa yol alır diye düşünüyorum.
Giderse de bir kayıp değil bu yani.00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 535 cevap paylaştı.
+1 yılBende de duygudurum bozukluğu (Bipolar Bozukluk) var umarım beni olduğum gibi yargılamadan sevecek biri çıkar hayatıma...
Sende çok şanslısın hayat hep güldürsün yüzünü, sevindim senin adına. Hayatta seni seven bir insanın olması, sevgilinin olması ne güzel, benim içinde dua et olur mu umarım benimde hayatımda beni seven biri olur. Sağlıcakla kal ve mutlu günler.00 Yorumla ona bu konuyu mutlaka anlatman lazim, ilerde ortaya ciktiginda hoş bişey olmaya bilir ama o kişinin anlayış göstereceğini düşünüyom, sen kendini iyi hissediyosan ve sağlıklıysan ozaman korkacak bişey yok, yoksa zaten bi ilişkiye girme kimseyle, sen kendini düşün böyle şeylerde ilk.
00 YorumlaDedem de vardı babaannemi hergün döverdi sen beni öldürmek istiyorsun derdi babamlara da küçüklük zamanlarında aynı şeyleri söylermiş ellerinden paralarını alırmış bunlar beni bırakır gider dermiş valla o şizofreni bende de var birileri benim yanımda konuşurken kesin dedikodum yapılıyor diyorum hatta çalıştığım yerdekilere de söyledim %25 psikolojik ruhsal bozukluk raporum var sanki insanlar benim hakkımda konusuyor gibi hissediyorum aslında tabi yok öyle bir şey ne kadar tedavi de olsam banamısın demiyor
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılYaşadıklarınızdan ötürü geçmiş olsun dilerim.
Amma velakin bu tarz bir yaşamı olan kişinin benim hayatımda yeri olamaz vaktiyle olmuştu iyileştim demişti inandık iş nişan boyutuna gelince annemi 10 yaşında ki kız kardeşimi takıntı haline getirmişti ve sonuç ayrılmıştık tekrar aynı riski almak istemem.
Fakat suda bir gerçek evlenmek bir yaşam kurmak sizinde hakkınız herşey gönlünüzce olsun.00 Yorumla Allah gönlüme o sevgiyi , o aşkı verdiyse eğer isterse seri katil olsun yinede evlenirim... Mantığımla degil duygularımla hareket eden biriyim ve son zamanlarda zaten aklımı başımdan alan biri var.. Onu örnek verebilirim bu konuda , şu saatten sonra hakkında ne öğrenirsem öğrenim alirim o kizi nikahıma , basımın tacı da gönlümün sultani da ederim..
00 Yorumla
+1 yılYok arkadaş kadının biri yolda yürürken bana baktın diye beni bıçaklayordu kasaptan et almaya gittim peşimden gelmiş kasabın elinden bıçağı aldı adamın da elini kesti bıçağı sallayınca benim üzerime geldi tam köşeye sıkıştım polis görmüş içeri girdi buna bağırdı elinde bıçağı aldı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHenuz cok baslarindayken neler yasiyordun mesela takintin ne turdendi?
Bana da psikiyatr boyle devam ederse sizofreniye cevirir diye demisti..
Lutfen ilk baslama evresini anlatabilir misin11 Yorumla
Soran+1 yılDmden gönderirseniz cevaplarım 🙏🏻
- Aşk İlişkileri konusunda 677 cevap paylaştı.
+1 yılSonuçta iyileşmişsin söylemesenmi? Çnkü yinede senden soğumasına sebep olbilir. Ama ilerde öğrenirse niye sakladın diye yine çok kötü olur. En iyisi açık açık söyle herşeyin hayırlısı olsn. Seni seven hertürlü sever hem iyi hem kötü günde
12 Yorumla- +1 yıl
Nerden okuycaz? Yüzün gülüyo demek güzel haberlerle geldin 😃😍
- +1 yıl
Rez
Gizli Üye(25-29)+1 yılAltta sorun olmaz yaraya merhem olurum diyenlerin hiçbirinin şizofreni biriyle bir gün bile aynı evde kaldığını sanmıyorum. Teyzem şizofreni hastası ve tamamen kendi yarattığı bir dünyası var bir sürü tedaviye ragmen iyileşme gibi bir durum yok atlık iğnesini vuruluyor her gün ilacını içiyor ve gününün tüm saatini kendiyle konuşarak geçiriyor. Şizofreni biriyle evlenmezdim tabiki.
17 Yorumla
Soran+1 yıl1 yıl hastanede yattım ilaçlarımı düzenli kullanıyorum ignemi oluyorum çok yol kat ettim iyilestigime inanıyorum..
Cevap sahibi+1 yılInşallah çok daha iyi olursun ama bu hastalıkta sen de biliyorsun ki tedavini hiç aksatmaman gerek. Eğer etrafında hastalığını bilenlerden olumlu donutler yapılıyorsa iyilesiyorsun demektir ancak bu süreçte terapistle düzenli bir şekilde gorusmeni öneririm aklındaki soru işaretlerini bir nebze de olsun azaltabilmen için. Burdan gelecek cevaplar seni tatmin etmeyebilir herkesin alacağı kararlar farklılık gösterir cünku
Soran+1 yılHaftada iki kez terapiye gidiyorum. tedavimi aksatmamaya çalışıyorum. haklisin burdaki cevaplar tatmin etmeyebilir ama farklı insanlardan farklı görüşler almak bir nebze olsa da rahatlatıyor.🌸🙏🏻
Cevap sahibi+1 yılAnladım geçmiş olsun o zaman🌺
Cevap sahibi+1 yılMerhaba soruyu guncellemissiniz her şeyi anlattım okumak isteyen varsa okusun demissiniz ama ben ne oldu merak ediyorum anladigim kadarıyla olumlu sonuclanan bir gorusme olmuş bizle de istersen paylaşır misin
Soran+1 yılMaalesef sorum kaldırılmış uzun uzun yazmıştım sizler için 🙂🙏🏻konuştuk herşeyi anlattım beraber ağladık sarıldık bundan sonra mutlu olacaksın ben varım dedi..
Cevap sahibi+1 yılAy çok sevindim🌺 inşallah çok daha iyi olursun ve beraber çok mutlu olursunuz🙏🖤
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim sevdiğim cocukta kanser hastasi. Ama bu onu sevmeme engel degil. 40 yıl birlikte olacağımıza 20 yıl olalım doya doya. Hicbirimizin yarını kesin değil. Belki birlikte oldugun cocuk yarın bi kazada ölebilir. Hastalık gibi konular hicbirimizin secimi degil. Bu hastalıgı da sen secmedin. Ayrıca da atlatmissin. Seni gerçekten seviyorsa yanında olacaktır. Söyledikten sonra her hatanı hastalıga baglayip yüzüne vurursa sen terk edersin.
11 Yorumla
Soran+1 yıl🙏🏻🌸
Sende insansın sen hastasın diye evlenmiycekmisin ayrıca iyileşmişsin tabiki evleniceksin
ben evlenirdim
Erkek arkadaşına durumunu anlat seni seviyorsa sahiplenir seni bağrına basar20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende de şizofreni var, izlenme duygusu bunu 8 yıldır atamıyorum sinir hastası oldum bu yüzden kendi kendime pek çok kez deliriyorum ortalığı yıkıyorum en ufak bi şeye sinirleniyorum. Herkese küfür ediyorum izlendiğimi düşündüğüm için herkese şüpheyle bakıyorum. Çok zor bir hastalık Ailem bile başa çıkamıyor benimle seni çok iyi anlıyorum zor bir durum büyük konuşmiyim ama evlenmezdim kendime tahammülüm yok benim gibi şizofrene neden olsun? Ben tedavi de olmadım.
02 Yorumla
Soran+1 yılBence tedavi olmalısın bende başlarda senin gibiydim herkesi kendimden uzaklastirmistim yalnız kalmak istiyordum sürekli ama iyi bir tedaviyle çok şey başardım sende basarabilirsin🙏🏻🌸
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim 🙏 Şu Pandemi dönemi geçsin vakalar azalsın tedavi olucam. 3 yıl önce kedi aldım o biraz rahatlatti beni onunla az çok huzur buldum yoksa daha kötü ye gidebilirdim diye düşünüyorum.
+1 yılBunu soylemelisin oturup sakin biyerde kahve icerken olabilir. Seninle kaliyorsa o adamin kiymetini bil seni cidden sevmis demektir. Sende onu seviyorsan mutluluklar dilerim 😊👍
31 Yorumla
Soran+1 yıl🌸🙏🏻
Öncelikle çok geçmiş olsun bu yaşadığın şeyleri normal bir insan asla anlamaz ona gidip bunu söylemende onun bi senin hakında düşünmesine neden olabilir ama ben olaya kendi açımdan bakıcak olursam sevgilim bana gelip bunu söylese ona destek olmaya çalışırdım ondan soğumazdım umarım ona bunu söylediğin zaman o da anlayışla karşılayıp sana destek olmaya çalışır
10 YorumlaEvlenmem.
Sen iyileşmişsin ama. Sevdiğin insana hastalığından bahset. İyileştiğini de belirt. Seni hayatında isteyip istememek onun kararına kalmış.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılParanoid şizofreni belirtileri annemde de var. Tedavi olmadığı için çok zor oluyor aynı evde iletişim kurmak. İnsan kendi rahatsızlığını bildiğinde daha az sorun teşkil ediyor. Tedaviye yanıt verdiğin için seni kutlarım, en azından bunu kabul ediyorsun. O bunu bile kabul etmiyor. O yüzden de her gün zorluk çıkıyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanım benim... Benim annem de şizofren. Ve ilaçlarla baya bir yol katettik mesela ve şu hali ile hasta belirtisi eskisi gibi taşımıyor yani belli olmuyor. Sevgi ile iyileşiyor. Eminim sen de çok hassassın. ve mutlu olmayı en çok hakeden hastalık gözümde. Asla insan ayrımı yapmıyorum sadece bu konuda da hassasım. Seni seviyorsa eminim seninle beraber olmak isteyecektir. Umarım Cook mutlu olursun arkadaşım 🌸
00 YorumlaSeviyorsam, bunu birlikte atlatabileceğimize inanır yanında olabilirdim.
Geçmiş olsun.00 Yorumla
+1 yılKimsenin, kimsenin hayatını mahvetmeye hakkı yok. Söylemezsin, evlenince öğrenir o çok iyi dediğin adam sana durmadan "deli, manyak, gel kız çatlak, şş kafadan kontakt" diye seslenir. Sen şimdi söyle, tanı, sonunda incinme çünkü sana kıyamam.
03 Yorumla
Soran+1 yılŞimdi sen İyi birşey mi söyledin yoksa kötüm?👍
- +1 yıl
Senin için iyi, hayvanlar için kötü.
- +1 yıl
niye öyle desin ya
+1 yılİlerde kötü bi şekilde başkasından öğrenme olasılığı olabilir ben her zaman net ve dürüstlükten yanayım. Ne olacaksa olsun dürüst olur açık ol bence o zaten senin sadakatine güvenerek seçimini yapar diyw düşünüyorum. Umarım mutlu olursun😊
02 Yorumla
Soran+1 yılEn kısa sürede söylemeyi düşünüyorum bunu ondan saklamam doğru değil sadece ne tepki verecek ondan korkuyorum🙏🏻🌸
- +1 yıl
Umarım güzel tepki alırsın 😊 kendine güven
+1 yılBen evlenmem ama evlenecek olanda vardır tabii öyle düşünme. Senin iyileştiğini görüyor ise önceki halın ile yargılayıp ayrılmaz zaten.😊
10 Yorumla
+1 yılSogursa sogusun erkek mi yok sen elinden geldigi kadsrini yapmissin hastaligini kontrol altina almayi basarabilmis sin
10 Yorumla
+1 yılBu kötü bir şey değil ki.. Bu senin sınavınmış ve sen onu geçmişsin önemli olan bu. Seni gerçekten seviyorsa asla bırakmaz💕 umarım çok mutlu olursunuz
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim bende böyle olmayı istemezdim ama dediğiniz gibi sinavimisş 🙏🏻🌸
- Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılHadi diyelim sevdik evlendik öyle birisiyle; işin şu boyutu da var; Genetik olarak çocukta da şizofreni olma ihtimali olduğu için (ihtimali çok yükseltiyor) evlenmezdim.
Ailesine, çocuklarına, akrabalarına vb.. sürekli sorun bir yandan da.10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 491 cevap paylaştı.
+1 yılKorkardım gerçekten iyi biri olsa bile atak falan geçirdiği zaman beni boğsa dövse o zaman nolacak hadi beni geçtim çocuğumuz olursa onlara zarar verirse. Valla ben çok korkarım evlenmem
14 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca şu söylemeyenlere ayrı sinir oluyorum resmen karşı tarafın hakkına girmiş oluyorsunuz önce söyleyin ona göre eğer sizi böyle kabul ediyorsa eder etmezse saklamaya hakkınız yok sonuçta eninde sonunda öğrenecek en azından sizin ağzınızdan öğrensin
Soran+1 yılKesinlikle çevreme başkalarına zarar vermem verirsem kendime veririm bu kadar önyargıli olmanız üzdü beni.
- +1 yıl
Ya özür dilerim önyargılı olmak istemezdim ama bu şizofrenlerin bilindik özelliği sizde olup olmadığını nerden bileceğim ki
Soran+1 yılHaklısın fakat hepsinde olacak diye birşey yok ben tam tersi sinirlendigim zaman kendime zarar veririm karşıdaki insana zarar vermemek için oradan uzaklaşırim🙏🏻👍
+1 yılYa büyük konişmiyim
benim başımada gelebilir allah vergisi kınamıyorum tabikide
ama çok zor bir hastalık ve genetik bir hastalık ilerde çocuğumdada olabilme riski var bunu göze alamazdımya
allah afetsin ama evlenmezdim00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 903 cevap paylaştı. Bir zamanlar bipolar bozukluğu olan bir kızla birlikteydim. İyi gidiyor gibiydi ama sonra terketmeye karar verdi. Sonra ben başkasıyla birlikteyken bana dönmek istedi ve daha pek çok şey... Bu tip ilişkiler her zaman zor olur.
00 Yorumlaevlenmezdim bi arkadaşımdada vadı böyle bişey 4defa bana bıçak çekti eyer güçsüz bi insan olsam şimdi ölmüştüm onu bi şekilde idare ediyorum ailesini ondan koruyorum zaten ama eşim öyle olsun istemem
01 Yorumla
Soran+1 yılTedavi olmuyor sanırım..
Aşk İlişkileri konusunda 318 cevap paylaştı. Boyle çok takıntılı kafasinda çok kuran hep şüpheci kuşkucu olan guven eksikliği yaşayan biriyle birlikteliğim oldu ve yapamadim olmuyor kesinlikle kimsede yapamaz kolay kolay
02 Yorumla
Soran+1 yılTedavi oluyormuydu?
+1 yılerkeklere sormuşsun ama olsun belki yardımcı olur öncelikle ilaçlarını düzenli kullanırsan hiç bir sorun yaşamazsın psikiyatriste illa deli olanlar gitmez türkiye öyle bir yer oldu ki psikiyatriste gidene de psikiyatriste de öcü gibi bakıyorlar konuştuğun kişi iyi bir insansa zaten sorun yaratmaz eğer sorun olursa onun karakterini anlamış olursun umarım sorun olmaz ama olursada takma kafana daha iyilerine layıksın
05 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim sadece erkeklere değil herkese sordum 🤗🙏🏻
- +1 yıl
rica ederim biraz daha erkeklere hitap ediyordu o yüzden öyle düşündüm inşaallah hakkında hayırlısı olur
- +1 yıl
umarım güzel bir tepki alırsın güncellemeni bekliycem
- +1 yıl
Nerden okuycaz
Soran+1 yılMaalesef sorum kaldırılmış fakat tepkisi güzel oldu 🙏🏻🙂
- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılEğer kişi kendini hasta olduğunu kabul ediyorsa zaten tedaviye yanıt vermiş demektir. Düşmez kalkmaz bir Allah gönlüm kaydıktan sonra neden olmasın önemli olan anlaşabilmek :)
01 Yorumla
Soran+1 yıl🙏🏻🌸
- Devamını Gör (203)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler