Duş ve banyo sıklığına dikkat ederim. Alerjik bünyem var, ondan mıdır bilinmez. 🤷 Nasıl rahatlatırım bu kaşıntıyı? Banyodan 3-4 saat sonra bile kaşınıyorum 🧐
2 ay
Duş ve banyo sıklığına dikkat ederim. Alerjik bünyem var, ondan mıdır bilinmez. 🤷 Nasıl rahatlatırım bu kaşıntıyı? Banyodan 3-4 saat sonra bile kaşınıyorum 🧐
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Egzama olmuş
Dermatolojiye görün
Benim anam yıllardır kasıyor artık alışkanlık yaptı vazgeçemiyor
Benim annemde de vardı. Hem saç hem vücut kaşıntısı. Doktora götürdük meğer klasik zeytinyağlı sabundan oluyormuş ph yüksek diye. Bırakınca geçti.
Hangi sabun türü yani
Defne sabunu ve zeytinyağlı ev yapımı sabun. Yöresel olarak yapılıyor burada.
Hee
Bende markette falan olan sandım
Valla kadın ilaç sürüyor ama hep kafasını kaşığı için bitmiyor
😐 üzücü ya. Aynı annem de öyle
Azaldı kaşıntı Allah tan.
Her gün elini çek demekten lal oldum
Görünce kriz geçiriyorum uyurken bile eli kafasında kalıyor 🤣
Baya fenaymis ya... Acaba psikolojik mi? Bazen hiç bilmediğimiz/unuttuğumuz şeyler etki bırakıyor...
Zaten bir ton hastalığı var
Şeker tansiyon, kolesterol, Triod, guatir, beyinde damar tıkanıklığı, var oğlu var
Vücut zaten sağlıklı değil, her şey mümkün
🥲 Allah şifa versin annenize. Hep iyi olsunlar inşallah.
Teşekkürler alakanız için
Ayağınıza taş değmesin
Keyifli geceler
Sizin de alakaniza teşekkürler 🥰 iyi geceler
Yüksek ihtimal ile alerji ile ilgili bir durum kullandığın sabun şampuan ve duj Jeli içerisindeki maddeleri kontrol etmek lazım
Bı inceleyeyim. Duş jeli zaten hiç kullanmadım. Dalin sabun önermişti doktor vücut için. Dua sonrası uroderm isimli dermatolojik krem kullanıyorum rahatlatıyor. Demek ki saç için de bı düzenleme gerekecek hayatima
Evet mümkün olabiliyor şampuan ve sabun içeriği hassas ciltler ve saç derisi için çok önemli bir faktör
Teşekkür ederim
Yediğin içtiğin dahi yapar. Alerjin olabilir çok şeker tüketimide yapar.
Şeker tüketimim pek yok. Çaya kahveye şeker atmam. Kahvaltıda şekerli şeyler çok nadir
Doktora git kan testi yaptır.
Alerji testi mi diyosunuz
Evet
Her yerde yapmıyorlar bir arastirayim
Evet araştır. Doktora danış burdan anca varsayımlar olur. En iyisi tıbbi destektir.
Teşekkür ederim haklısınjz
Rica ederim
Şampuandan kaynaklıdır. Bazıları kaşıntı yapıyor yara yapıyor kaşıdıkça
Uzun süredir kullanıyorum son zamanlarda arttı 🤷
Hmm ya bende senin gibiydim sonra kadın şampuanı kullanmaya başladım baş edemeyince 😅 ve geçti 😅 markasını öğrenebilir miyim kullandığının
DP kullanıyordum şimdi bioblas
Tekrar değiştirmek istersen, gliss şampuanı kullan... ben onu kullanıyorum çok güzel memnunum.
Gliss bana hiç iyi gelmedi. Parfümü çok fazla... Saç derim yaniyor onu kullaninca
O halde cildiye uzmanına danışın derim. Özel şampuan reçetesi yazar, eczane hazılar onu kullanırsınız.
🥲 aynen öyle olacak gbi. Zaten bahar geliyor burnum bile kaşınıyor 🥲
Alerjik durum varsa o halde çok ciddi durum bana kalırsa aksatmayın doktora gidiniz. Daha çok ciddileşmeden durum hemen önlem almış olursunuz.
Evet haklısınız. Bakayım bı randevu bulabilirim umarım.
Tabi tabi bakın. Umarım bulursunuz. Ev hanımı iseniz biraz en azından temizlik işlerini erteleyin doktora gidene kadar. Alerjik durumlar tehlikeli neyin tetikleyici belli olmuyor bazen. Evliyseniz ve çocuğunuz varsa hassas olmalarını rica edin ki size iş çıkarmasınlar 😇
Temizlik malzemeleri olarak pek kimyasal kullanmamaya çalışıyorum ama dikkat edicem bu dediğinize. Bence de çok etkiliyor.
O halde konuştuk anlaştık 😎 sağlıklı yaşam dilerim 😇
Teşekkür ederim 🥰 iyi geceler
Rica ederim 😊 uykum yok ya can sıkıntısından patlıyorum 😅 ama iyi geceler size de 😎🖐🏻
Sade soda ile yıka canım her duş oncesi
Ciddi misin? Etki alanı ne oluyor🧐
Ciddiyim yoksa niye yazayım canım .. sade soda hem saç köklerini hem saç yaglanmasini arindiriyir rahatlık sağlıyor bir süre yap anlayacaksin
Tamam deneyeyim. Asiti kaçmış olacak değil mi? Çabuk yaglanmiyor saçlarım, kaşıntıya iyi gelir umarım 🥰
Hayır canım sodayı açacaksın bekletmeden yikayacaksin saçını güzelce asiti olacak ki köklerine faydası olsun biraz beklersin ondan sonra dusunu alırsın
Hmm anladım teşekkürler 🥰
Rica ederim denemeni tavsiye ederim 🙂
Deneyince yazacağım 🥰
tamam canım
Banyodan sonra devam etmesi normal değil
Evet 🥲
Doktora bi görün istersen
Evet gitmem gerek.