+1 yılBelirli miktarda saç dökülmesi uzmanlar tarafından normal bulunuyor. Saçlar stres, mevsim değişiklikleri gibi nedenlerde zaman zaman daha fazla dökülebiliyor fakat bu geçici oluyor. Uzun süreli yoğun saç dökülmesi yaşıyorsanız, mutlaka doktora başvurmalısınız.
Banyodan sonra saç dökülmesi normal mi?
Eğer çok sıcak su kullanıyorsanız bu da saçlarınızı zayıflatıyor ve dökülmesine yol açıyor olabilir. Saçlarınız için her zaman ılık su kullanmalısınız. Banyodan sonra saç dökülmesi eğer çok yoğun değilse normaldir. Saçlar tarağa gelebilir. Günlük olarak da saçlar dökülmektedir ancak fark edemiyor olabiliriz. Nemli saçları taradığınızda saçlar etrafa dağılmaz ve hepsi tarakta kalır, bu sebeple fazla geliyor olabilir.
Günlük kaç tek saç dökülmesi normaldir?
Uzmanlar her gün 150 ve 200 tel arasındaki saçın dökülmesini normal buluyor. Eğer daha yoğun saç dökülmesi yaşıyorsanız sebebinin araştırılması için doktora gitmenizi öneririm.
Saç dökülmesi sebepleri için buraya bakabilirsiniz: Önlerde oluşan ani saç dökülmesi neden olur?Saç dökülmesini önlemek için nasıl beslenmeli?
Yediklerimizde saçlarımızın sağlığını direkt olarak etkiliyor. Saç dökülmesi yaşıyorsanız; demir, çinko, protein ağırlıklı beslenmelisiniz. Böylelikle saç dökülmenizi kontrol altına alabilirsiniz.
Saç dökülmesi için bemiks, bepanthen ve evigen üçlüsünü kullananlar için buraya bakabilirsiniz: Saç Dökülmesini Önlemek İçin Bepanthen-Evigen-Bemiks (BEB) Uygulaması! 😊😊Saç dökülmesi için şampuan ve saç kremi: Elidor

Saç dökülmesi için şampuan ve saç kremi: Elidor Elidor Saç Dökülmelerine Karşı Etkili Çözüm serisi içinde bulunan serum bakım kremi kafein+keratin içeriyor. Şampuan içeriğinde soya vitamin kompleksi içeren özel formül var. Bu sayede saç dökülmelerini kısa süre içerisinde en aza indiriyor. Saçları derinlemesine besleyerek, koparak dökülmelerin önüne geçiyor. Saç dökülmesi yaşıyorsanız, kullanmanızı öneririm.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıl1) Saç uzmanlarına gitmelisin.
2) Şampuanın sana yaramıyordur.
3) Şampuanın saç tipine uygun değildir.
4) Stres, mast, yetersiz beslenme özellikle b vitaminlerinin eksikliği.
5) Saçını yanlış kurulama yöntemi uyguluyorsun.
6) Tarama yöntemin yanlıştır.
7) Fön, boya vb. şeyler saçların dökülmesine neden olur.05 Yorumla
Soran+1 yılsorun şampuanımdadır diye değiştirdim gene aynı.. stres var yetersiz beslenme de var ama dökülmesin diye nasıl beslenecem ki
- +1 yıl
B vitamini hapları olur ama B12 filan alma serisini al. Hepsini içerenler var mesela.
Beslenme ise günlük, protein, su vb. ihtiyaçlarını karşılamalısın.
Şampuanından olabilir ben 2 haftadır Kerastase kullanıyorum memnunum.
https://sacdoktoru.sachane.com/
Bu linke bak istersen üye olup soru sorabiliyorsun saç uzmanları cevaplıyor daha yardımcı olabilirler fakat saç uzmanlarınla görüşüp kontrol etmeleri daha sağlıklı olur yinede.
Soran+1 yılb12 kullanıyorum doktor vermişti. peki teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim verdiğim linke bak sen genede derdini anlat orada onlar daha iyi şekilde yardımcı olurlar sana. Büyük olasılıkla Kerastase aminexil önerebilirler.
Soran+1 yılyazdım şimdi
Hiç endişelenme gayet normal. İnsan saçı günde ortalama 80-100 tel dökülür. Özellikle de duş esnasında saçını çok ellediğin için kopmuş ama dökülmemiş teller o sırada dökülüyor. Yani tamamen normal.
01 Yorumla
Soran+1 yıltesekkürler
saçını sık yıka yağlanınca daha çok dökülüyo bide şampuan olarak bebe şampuanı kullan.. ben tv de doktor proğramında izlemiştim.. ben bunu kullanıyom artık.. www.akakce.com/.../...an-200-ml-fiyati,273626.html
02 Yorumla
Soran+1 yılpeki teşekkürler
+1 yılSaçınız günde 100 telden fazla dökülüyo ise problem var demektir, fakat fotoğraflarda ben bir problem göremedim. Bir de saçınızı kaç günde bir yıkıyorsunuz?
010 Yorumla
Soran+1 yıl2 3 günde bir. yaa fotograflarda normal gene elıme aldıgım zaman aglayacak gıbı oluyorum resmen
- +1 yıl
Benim de öyle oluyor. Hiç endişelenmeyin, inanın ben bir problem göremedim. 2-3 günde bir yıkıyosunuz saç yıkanmadığı süre içinde de dökülür fakat diğer dökülmemiş/kopmamış saçların arasında kalır, siz saçınızla uğraştıktan sonra/banyodan sonra o günler öncesinden kopmuş saçlarıda görürsünüz ve panik olursunuz. Yani onlar bir anda dökülen saçlar değil :) içiniz rahat etmiyosa bir doktora görünün.
Soran+1 yılsaçım zaten azdı ve ince telliydi. şimdi bir tutam kaldı resmen canımı sıkıyor böyle olması
- +1 yıl
Dipten zaten yeni sağlıklı saçlar HER ZAMAN çıkmaya devam eder, eğer bu konuda endişeniz varsa doktora gidin. Saçınıza ısı uyguluyo iseniz (saç kurutma-maşa-düzleştirici) tamamen kesin, ya da yarıya indirmeye çalışın.
Soran+1 yılkullanmıyorumm canım. kafamda yara var ve ben sürekli kanatıyorum ondan olabilir mi?
- +1 yıl
Onunla bir alakası olduğunu düşünmüyorum, ama dokunmayın yara var ise. Bırakın kendiliğinden iyileşsin. Saçınız için kullandığınız şampuan, saç kremi de önemli. Bir de çok sık saç kremi kullanıyor iseniz o da dökülmeyi tetikler.
Soran+1 yılkrem kullanıyorum ama çok az şekilde sürüyorum
- +1 yıl
Her banyoda tercih etmeyin, haftada 3 kez saçınızı yıkıyor iseniz en fazla 2 yıkamada tercih edin.
Soran+1 yılanladım pekii denicem:) teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
- Saç Bakım konusunda 303 cevap paylaştı.
u +1 yılBende de aynı sorun var ya. Sanırım aşırı sıcak su öyle yıkadığımız için saçımızı çok fazla dökülüyor. O yüzden çok sıcak su ile yıkamak zarar verebilir saç dibine falan. Onun yerine istersen ılık su kullan. Ilık su en azından saça zarar vermiyor. Dökülmesini önlemek için istersen saç bakım yağı kullanabilirsin.
00 Yorumla Aradığınız Sayfa Bulunmamaktadır. Lütfen Kontrol Ederek Tekrar Deneyiniz.
Aradığınız Sayfa Bulunmamaktadır. Lütfen Kontrol Ederek Tekrar Deneyiniz.014 Yorumla
Soran+1 yılyüklemeyi beceremedim galiba
Soran+1 yılşimdi bakarmısın
Soran+1 yılya bana otururken saçımı bir elliyorum avuç dolusu geliyor.. banyo yapmaya da korkar oldum artık
Soran+1 yıldove kullanıyorum. saçımı da 2 günde bir yıkarım kırıldıkça kestirirm ama 5 6 ay sürer yani araları
Soran+1 yılhayır saç kremi kullanıyorum bi. maşa düzleştiri de nadir yaparım özel günlerde bitek
- +1 yıl
her banyoda saç kremi kullanma. mesela bugun kullandın bir daha ki banyoda kullanma bir sonrakinde kullan. saç uçlardan hava alıp köklerden beslenir. şu an dökülmesi için tek sebep mevsimler. çünkü benimde normalden fazla dökülüyor. birde sürekli topluyorsan toplama açık bırak özellikle geceleri uyurken ve mutlaka her gece süt iç bol yoğurt ve beyaz peynir tüket. Demir eksikliğin varsa ondan da dökülür.
Soran+1 yılsüt yoğurt ağzıma sürmüyorum. demir eksıklıgım var ama b12 kullanıyorum. krem sürmeyince de saçım taranmıyor malesef
Soran+1 yıltamam canım teşşekküür ederimm cildiyeye gidecem en kısa zamanda
Aslında saçlarının tamamını görüp o şekilde karar vermemiz daha mantıklı olur gibi bazı saç cinslerine göre değişebiliyor yinede bu kadar dökülmesi normal saçları eğer yine çok dökülüyor diyorsan kuaförde bir bakım yaptırman gerekiyor
11 Yorumla
Soran+1 yılatarım onu da daha sonra
Banyodan sonra saç dökülmesi normal ama abartı olması tabiki normal değil. Çok fazlaysa doktora görünmende fayda var.
03 Yorumla
Soran+1 yıltek banyodan değil günlük de bunun kada dökülüyor saçımı ellediğim an avuc dolusu gelıyor elıme
Soran+1 yıldemir eksikliği vardı ama onun içinde ilaç kullanıyorum
Cansız olanlar taradıkça dökülür, yenileri daha sağlıklıları çıkar. Benim bu resimdekinden daha fazla dökülüyor ama saçlarım belime kadar gür ve parlak :)
03 Yorumla
Soran+1 yılbenim gür değil malesef bir tutam kaldı zaten azdı şimdi daha da az
Soran+1 yılayy en kııymetlilerim :D oturup ağlıcam nerdeyse banyo sonraları. gidecem en kısa zamanda doktora
linkler pert. :) günlük 80 tane saç telinin dökülmesi de normal :)) sıkıntı yapma ;))
07 Yorumla
Soran+1 yıl80 den fazla
Soran+1 yıldediklerinin hiç biri yok :/ teşekkürler
- +1 yıl
şampuanın ya da saç kreminden de kaynaklanıyor olabilir. ben clear'dan başka şampuan kullanınca saçım kar beyazı kepek oluyor. panten'den başka şampuan kullanınca da çok fazla saçım dökülüyor.(günde 50 -55 tel falan) :) sularınız kireçliyse bu da saç dökülmesine sebep olabilir. saç kremi ve besleyici ürünleri pek içim el vermese de bir dene derim. :)
Soran+1 yılşampuanım blendax dı dove kullanmaya basladım ya şampuandandır diye.. bioblas denicem bide
Soran+1 yılteşekkür ederim
Kullandığın ürünlerden ya da onları fazla miktarda kullanmandan dolayı olabilir
00 Yorumlanormall saç fazlalığından dökülüyordurr ya da korkuyosun doktora gıt
03 Yorumla
Soran+1 yılsaçım fazla değildiki zaten. kafamda yara var ondan olabilirmi acaba?
Soran+1 yıltamam tesekkürler
çok normal canım benim senden fazla dökülüyo hem banyoda hemde taradıktan sonra azaldığıda yok hala gür :)
03 Yorumla
Soran+1 yılbenım azaldı ama ya:(
Soran+1 yılkullandıgım sampuan şu an saç dökülmesine karşı
+1 yılsaçın kısa mı uzun mu beline falan geliyorsa bu çok normal hatta çok az dökülmüş
07 Yorumla
Soran+1 yılorta boyda. hayır eskiden böyle değildi birden oldu
- +1 yıl
ha o zaman bilemiyciiim... ya bu mevsimde herkesin dökülüyo hava değişimi diycem ama pek bir hava değişimi de yok orta da benmde dökülüyo
Soran+1 yılbu çoklukta mı dökülüyor senin?
- +1 yıl
hayır benim 2 katı falan
Soran+1 yılsaçın gürmü normalde
- +1 yıl
evet gür ve uzun
Soran+1 yılbir ben böyleyim heralde
+1 yılAynen benimde öyle şu aralar. Cildiyeye gitmiştim, bir şampuan birde haftada bir uygulanan bir kür vermişti o zaman durmuştu sende git bence.
04 Yorumla
Soran+1 yılne verdi isim olarak? işe yaradımmı peki hala dökülüyormu yoksa kesin çözümmü
- +1 yıl
şu an yine dökülmeye başladı ben o şampuanı kullanmıyorum artık o yüzden çok küçük boyu ama o zamanlar gerçekten çok az dökülüyordu. İsmini bilemiyorum çünkü herşeyini attım ama doktor zaten sana hangisini vermesi gerektiğini bilir :)
Soran+1 yılsenin saçın gür ama fotoğrafta gördüğüme göre. benım az ve ince telliydi şimdi bir tutam kaldı
- +1 yıl
Yani ben bile doktora gittiysem seninde gitmen gerekiyo:D
benimki uyanınca da dökülüyor knki dert etme normal
00 Yorumla
+1 yılnormal. ama saçlarında azalma olabilir her seferinde döküle döküle. kontrol altında tut.
04 Yorumla
Soran+1 yılazalma oldu zaten baya
- +1 yıl
azalma olduysa kan tahlili yaptır aç karnına. sonuçlar normal çıkarsa kronik dökülmedir muhtemelen. saçına fön çektirme uzun bir süre boyatma maşa yapma doğal bırak bir müddet. ayrıca bioxcin şampuan kullanırsan iyi olur.
Soran+1 yılgidecem en kısa zamanda hastaneye. teşekkürler :)
- +1 yıl
rica ederim :)
+1 yılher banyodan sonra dökülür saçlar benimde dökülüyor
04 Yorumla
Soran+1 yılbenım normaldede elımı saçıma attıgıma 50 tel falan gelıyor
- +1 yıl
o zaman başka tabi şampuanın iyi değildir ne kullanıyosun
Soran+1 yıldove kullanıyorum
- +1 yıl
iyi aslında bende bir ara kullanıyodum ama doktora git bir sen
Oha mk git iyi bir saç bakım uzamnına danış boyalarıda bırak bence
02 Yorumla
Soran+1 yılboya yok saçımda
bu soru hep karşıma çıkıyo diye yazıyom buraya herhangi fikrim yok
03 Yorumla
Soran+1 yıllink açıldı mı
Soran+1 yılevet
Gizli Üye(30-35)+1 yılnormaldede dökülüyodur ama ıslakken ele daha cabuk gelır :)
00 YorumlaNormal benimde o kadar falan dökulüyor
01 Yorumla
Soran+1 yılçok kafama takmaya başladım
+1 yılnormal benim de böyle
07 Yorumla
Soran+1 yılsaçın azaldımı
- +1 yıl
yok ya daha çok çıkıyo, sabah kalktığımda görmen lazım çok pis kabarıyo falan, her gün düzleştirici kullanıyorum
Soran+1 yılbenim azaldı ya
- +1 yıl
hangi şampuanı kullanıyosun?
Soran+1 yıldove
- +1 yıl
pantene kullanıyorum arada bioblas saç kremi kullandığım oluyodu benim
Soran+1 yılbende bioblas a geçecem şampuanına
Biraz cok gibi geldi bana
01 Yorumla
Soran+1 yılevet :((
Bence biraz fazla gibi
01 Yorumla
Soran+1 yılevet :(
+1 yılbnmde saclarım dokuluyor yontem nedır arkadaslar
00 YorumlaNormal değıl
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılresim gözükmüyor
07 Yorumla
Soran+1 yılgüncelleme?
Cevap sahibi+1 yılyok güncellemedeki de gözükmüyor
Soran+1 yılşimdi
Cevap sahibi+1 yılay yok yine gözükmüyor :) çok dökülüyorsa doktora felan git belki bir eksiklik vardır
Soran+1 yılşimdi :D uyuz oldum bir bakarmısın son güncellemeye
Cevap sahibi+1 yılşimdi oldu :) evet çok dökülüyor düzenli tarıyor musun dediğim gibi eksiklik olabilir kanında
Soran+1 yılb12 kullanıyorum ama hala aynı
lınkler patlak kanks
00 Yorumlanormal bence :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılLösemi
01 Yorumla
Soran+1 yıldefol
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı