Dün akşam ettim ve şu an saç derim kaşınıyor.. Kaşıyınca da saçım aşırı yağlanıyor vb kafamda sivilce çıkıyor.. Ellememek çok zor çünkü kaşınıyor. Yağ bakımı denedim sivilce yaptı (dax, hindistan cevizi, zeytinyağı) bu defa da karbonatla yıkadım geçmedi, sirkeli suyla yıkandım yine geçmedi.. Sizce neden? Egzama gibi kabuk kabuk da bir şey yok sadece çok oynayınca beyaz beyaz bir şey geliyor, bit zaten yok o kadar sirkeli su ile yıkanmaya olsaydı da kalmazdı herhalde. Anlamadım sizce neden yaşayan var mı? Saçım kuru ama dipler yağlanıyor ama kaşınıyor falan çıldırcam orta yolu yok, ACİL ÖNERİ, NEDENİ SÖYLEME YA DA TAKTİK BEKLİYORUM.
Banyo ettiğim gün içinde saçım neden kaşınmaya başlıyor?
Banyo yaptıktan sonra saç kaşıntısı yaşamanın birçok farklı sebebi olabilir. Bunun sebebi bir hastalık da olabilir, hafif alerjiler de1. Cilt kaşıntısı deyince akla ilk gelen hastalık Akuajenik pruritus’tur1. Ayrıca, saç diplerinin yağsız kuru kalmasından dolayı sürekli kaşınabilir2. Bu durumda hint yağı ya da mecitefendi saç bakım yağı kullanmayı deneyebilirsiniz2. Eğer bu öneriler işe yaramazsa, bir dermatologa danışmanızda fayda var. Saç kaşıntısının altında yatan nedeni bulmak için doktorunuz size bazı testler yapabilir ve uygun tedaviyi önerebilir.
Şöyle bir durum var ki.. Temizlik takıntısıyla uğraştım yıllar önce ve tek bir alışkanlık kaldı.. Karbonat ve sirkeli suyla illa haftada bir yıkanırım. Elma sirkesiyle yıkanıyordum ama artık daha iyi temizleyici diye beyaz sirkeye döndüm.. O akar buna rağmen yaşıyor mudur?
Tamam bakacağım olmadı yüzümde kullanırım yüzümde kızarıklık falan da oluyor çok sağ olasın bu arada akarın ne olduğunu söylediğin ve krem önerisi yaptığın için 🩷🌸
Evet hassas baya beyaz ten problemleri kafama kadar kuruyorum ya da birden yağlanıyor, sebze bile kesemiyorum elim egzama oluyor ama bir o kadar temizliğe düşkünüm haşur huşur yılanmak istiyorum da cildiye ise bir şampuanlama yeter diyor.. verdikleri şampuanlar küçücük ve kazık yapıyor saçı bilemedim ya
Yıllar önce temizlik takıntısıyla uğraştım ve o zamandan kalma haftada bir karbonatla ve sirkeli suyla yıkanmadan temiz hissetmiyorum. O kurutuyor vb bundan kaşınıyor, egzama yapmış olabilir mi?