Kafada durduk yere çözülmez onu atabileceğin bir şeyle uğraşmalısın kaliteli insanlarla vakit geçirmelisin kaliteden kasıt güzel ahlak
Sonra maneviyat namazı hakkıyla kılan birinin dert tasası azalır
Birde koşu yapsan endorfin hormonu salınımı çok olduğu için kafan rahat olur
Soğuk duş alsanda aynı şekilde
Duygu ve düşünce defteri tutmak mesela uzun vadede seni sıkan şeyleri farkettirir ve çözüm bulursun yazılmayan şey unutulur farkında olduğun şeyi yönetebilirsin.
Kısacası alışkanlıklarla alakalı
1
4 Yorumla
Soran
2 ay
Ayyy harikasın namaz🙇🙏 diyen ilk kişi kutlarım Rabbim kalbine göre versin
Amin cümlemize : ) İnsan arapça söylediklerini içinden türkçe geçirip kıldığında bambaşka bir huzur ve haz oluyor idrak ederek anda kalarak kılıyorsun çok güzel bir his
Tüm sorunlar ne sadece kafada biter ne de sadece antidepresanla çözülür. Ruhsal zorluklar hem düşünceler, duygular ve yaşam alışkanlıklarıyla hem de beynin biyolojik yapısıyla ilgilidir. Bu yüzden çoğu zaman en etkili yaklaşım, psikolojik destek ile gerekirse ilaç tedavisinin birlikte değerlendirilmesidir. Düşünce kalıplarını değiştirmek, duygularla baş etmeyi öğrenmek ve hayat düzenini iyileştirmek önemli bir adımdır; ancak bazı durumlarda beyin kimyasındaki dengesizlikler de rol oynar ve bu noktada antidepresanlar belirtileri hafifletmeye yardımcı olabilir. Bu bir irade meselesi değildir; insan bazen tek başına toparlayamayacağı bir süreçten geçebilir. En doğru yol, kişinin yaşadığı durumun şiddetine göre bir uzmandan destek alarak kendine uygun yöntemi belirlemesidir.
1
7 Yorumla
Soran
2 ay
Yaaa elinde kitap mı var bu ne bilgili bir yorum efsoooo 🤗🤗
Antidepresanlar farklı kişilerde aynı sorun olsa bile farklı sonuçlar verebiliyor. Bünye fark edebiliyor yani.
Ayrıca psikoterapide, danışmanla uyum, danışmanın bilgi birikimi ve ilgisi, işin %70'ini oluşturur. İlaç tavsiyesinden önce sorunun anlaşılması gerekir neticede.
Ve psikolojik sorunlar sadece kafayla alakalı değildir. Belki adamda şeker var, belki lityum eksikliği var, belki bir alerjisi var, B12 düşük belki... Gerekli tahliller yapılmalı. Vatandaş spor ve beslenme destekli bir hayat düzenine yöneltilebilmeli.
Seratonin büyük oranda barsaktan salınır. Adam kötü besleniyor belki. Belki tek ihtiyacı vitamin takviyesi...
Yani bu iş ezbere olmaz. Adam size hap yazıp yolluyorsa gitmeyin.
Kafada bitmesinin mantıklı bir sebebi var doğru olan o ilaçlarla olacak bir şey değil
Neden narkoz verilir beyin uyuşturulması için beyin uyuşturulunca uykuya dalıyorsun
Uykuda acı hissetmiyorsun ya da bir iğne yapıp kolu dişi ağzı uyuşturuyorsun uyuçturulan yerde acı hissetmiyorsun çünkü o yapılan uyuşturucu beynini kandırıyor diyor ki bak acı yok beyinde acı sinyali oluşturmuyor
Gerçekten her şey beyinde bitiyor Tüm vücut kalp sinir sistemleri kol bacak hepsini yöneten beyin
Beyni kandırmak kolay değil çünkü beyin şeytan gibidir de çok kolay kandırır hayata dünyaya gösterime..
Beyni kandırmak kolay olsaydı insanlar değişmezdi
Beyin = Akıl
Boşuna şeytanın aklına gelmez lafı söylenmiyor mecazi anlamda gerçeklik payı gerçekten akıl şeytan işi iyiye bile çalışsa beyin aklı kandırır..
Şu an elin kesilse acı hissedersin ama beynini kandırınca acı hissetmezsin bu teori değil gerçek insanlar öldükten sonra beyni çalışmaya devam ediyor bedeni hemen iflas etmiyor topraktaki bakteriler canlı hücreleri beden sistemini yiyerek beden yok oluyor kemikler kalıyor..
Bildiğin bakteriler etleri yiyor
Yoksa toprak altında hiçbir beden sonsuza dek çürümeden duramaz
Mumyalarsan eko sisteme zarar verirsin yaşam fonksiyonları olmaz
Bakteriler o ölü nedenleri yiyerek diğer canlılar hayat buluyor bitkiler misal...
Böcekler kuşlar oradan hayvanlara vesaire yaşam döngüsü
Eğer beyin olmasaydı tam tersi olsaydı En ufak bir şeyde acı hisseder ve her zaman acı hisseder acılara alışamazdık
Beyin bunu sağlıyor seni daha fazla kandıramıyor o acılar üst üste gelince sen beyne hükmetmiş oluyorsun bir nevi
Benim köpeğim lucy ölünce bedeni yumuşaktı kafası esnekti düşüyordu devamlı 1 2 saat sonra taş gibi oldu bedeni kucağıma alınca düz duruyor sanki kemikleri taş oldu hiçbir yer yumuşak değil sonra kendi ellerimle tırnaklarımla kazdığım toprağa gömdüm acısı zor tabii
Sonra araştırmaya başladım bir köpeğin bedeni öldükten sonra neden taş gibi olur diye çünkü duygusal anlamda taş gibi olup toprağa koymak çok ağır koyuyor insana canlıyken ki hali öldükten sonra taş gibi olması insana koyuyor
Araştırdım işte öyle yapay zekaya sordum
Bana öldükten sonra kemiklerin taze kaldığını ve 1 2 saat sonra bilmem ne sebepten taş gibi olur sertleşir kafası düz kalır
Öyle öyle bilgi edindim
Gerçekten ölenlerin bedenleri çürüyor ama hemen değil aşamaları varmış
Yapay zekaya sorunca şok oluyorsun bilmediğimiz o kadar çok şey var ki eko sistem hakkında
İnsan bedeni çok uzun sürermiş çürümesi hayvan bedeni insandan az börtü böceklerin kelebeklerin çok kısa.. Toprakta gözle görünmeyen bakteriler var gerçekten insan gözüyle görünmüyor
Köpeğimi canlı görüp duygusal anlamda sonra bedeni taş gibi olması gerçekten insana koyuyor
İntihara meyilli olanlarda ciddi seratonin ve diğer hormonların eksik olduğu görülmüş.. ne kadar eksik olursa bu hormonlar... bireyler daha şiddetli yollara başvurmuş olduğunu bir yazıda okumuştum... Ne kadar doğru bilemiyorum...
Eğer bir bireyin vücudundaki hormonlar dengeliyse... Dediğin gibi herşeyi kafada bitirebilir ancak... Değilse bazen psikiyatrist ilaç tedavisi uygun görebilir...
Psikologa 1 seansta olsa gidilebilir o durumun vehametine göre psikiyatri ye yönlendirebilir... Bazen durumlar istediğimiz gibi olmuyor ve destek alabilmemiz hem bizim hemde çevremizdeki insanlar için önemlidir...
Özetle kendini aşırı mutsuz hissediyorsa insan bir uzmandan yardım alması iyidir... Ha gündelik sıkıntıları falan vardır bunlar kafada çözülür şeyler...
Antidepresan bir seffaf örtüdur sorunu ortadan kaldırmaz sadece üstünü örter yuzlesmedikce kendinle barismadikca affermedikce hayatın her olasılığına hazır olmadıkça en ufak esintide o örtü açılır.. önemli olan kendini tanımak anlamak ve gelistirmektir.. hayatın kontrolünün sende olmadığını degistiremiyecegin şeyler için uzulmemen gerektigini anladığında hayatın tüm gelişlerine kapıyı açtığında ve korkmadan yasadiginda seni üzecek pek bir şey kalmıyor :))
genelde her konuda çok fikri olan ama hiçbir bilgisi olmayan insanların kurduğu cümledir. çoğunlukla bilimi değil de duyguları ya da batıl inançları tercih ederler. ve inanır mısınız kafada başlar
Hayat bi sudur iç iç kudur ne ilacı delir tam olsun deli olunca seviliyosun diğer türlü depresiflikten kurtuluşunda yok ayrıca bir çok iey ile de ancak böyle yüzleşiyo insan bi dönem kullandım hayatım zaten berbattı iyice berbat hale getirdi
Herşeyin başlangıcı kafa aslında! İnsan kendi kendisinin doktoru olmadığı sürece ne ağrı kesiciler ne de antidepresyon ilaçları fayda etmiyor \0/
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
2 ay
Antiridepresanla bitmeyeceği kesin. İlaçlar sadece benim kafamı değiştirir. Etraftakilerin düşüncelerini bakış açısını, davranışını değiştiştirmiyor . O yüzden hasta olana değil hasta edenede tedavi uygulanırsa belki o zman çözüm olur.
Hepsi duruma bağlı. Kafada çözebildiğin şeyler var: düşünceyi değiştirmek, alışkanlık, bakış açısı. Ama bazen de beyin kimyası bozuluyor, o zaman ilaç destek olur. En iyisi tek taraf değil; gerekirse terapi + doktor + kendi çaban birlikte.