İçtiğin zaman ile içmediğin zaman arasında ne kadar fark var? Ben iki günde bir paket alıyorum, 5 yıldır içiyorum, bırakmak istiyorum.
1 ay
İçtiğin zaman ile içmediğin zaman arasında ne kadar fark var? Ben iki günde bir paket alıyorum, 5 yıldır içiyorum, bırakmak istiyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Çok fark var. Bi kere temiz hissediyorsun ağızdan bütün derine kadar. Daha dinç hissediyorsun, nefes alırken yürürken gün içinde olan o halsizlik durumu (sigaradan kaynaklı olan) bi süre sonra kayboluyor. Sigara içmenin verdiği o el alışkanlığı o zorunlu hissetme gereği ortadan kalkıyor, kendini bağımlı değil de özgür hissediyorsun. Sonra cebin rahatlıyor daha ne olsun
Son iki dalım kaldı bırakmayı düşünüyorum rekorum 3 haftaydı. Siz daha önce içtiniz galiba.
Üç yıl kadar kullandım. Ben dört günde bir paket bitiriyordum. O bile çok farketti. Günlük paket içenleri düşünemiyorum bile. Sigara bana göre keyf Bi şey. Her içişte lezzet alamıyorsun sonuçta. Ayda yılda keyften ya da kederden bir yaksam çok bile.
Kaç yıldır içmiyosunuz ve canınız çekmiyormu.
Çok nadir canım çekiyor içsem içerim ama kaynıyor araya. İki yıldan fazla oldu bırakalı. Aslında mesele o şeye senin hülmedebilmen, onun seni ele geçirememesi. Sadece sigara değil tutkuyla yapılan veya bağımlı olunan her şey için geçerli bu. Yöneten olmak yönetilmekten daha keyifli. Örneğin çay tiryakisi olmak da bir bağımlılıktır, tadında bırakmayı bilmeli
Çok güzel söyledin ama aklımı kurcalayan nekadar zaman canım çekecek uzun yıllar hep canım çekip bunaltacakmı ya da 6 ay geçtiği zaman normale dönermiyim tiksinmek soğumak istiyorum sigara şerfsiznden.
Denemeden bilemezsin
Bırakanların çoğu geri başlıyor diyorlar ama bende hiç öyle olmadı olmaz da umarım. Ama ben bağımlı hissetmedim hiç yani tamamen alışkanlıktandı, yokluğunu aramadım. Kolay oldu kısacası. Sende nasıl bilemem
Bak birazdan sigara içeceğim son sigara niyetiyle ama şimdiden gerildim. Yaşımız aynı ne yaşlanması ayrıca sigara içmiyorsun kim bilir ne kadar dinçsin.
Gerilirsen olmaz. Sigarayı istediğin zaman erişebildiğin ama gerek olmadıkça tüketmediğin bir doğum günü pastası gibi düşünürsen bırakman kolay olur.
Sigara ekstra yük yoksa genel günlük stres ve yorgunluğu alma garantisi veremem. Bunca şeye birini daha eklemiyorum sadece
Yani doğum günü pastasından kastın arada içmi diyosun uykun var mı bu arada.
Pastadan kastım relax olmak. İstesek her gün pasta alabiliriz kendimize göre. Bi kısıtı yok yani kendimize pasta yiyemezsin gibi Bi çizgi çekmediğimiz için aklımıza bile gelmiyor çoğu zaman. Sigarayı da öyle görmelisin. İstersem içerim zaten içiyorum, sadece bundan sonra onu görev gibi uygulamayacağım. Gibi..
Sen içiyosun ama peki dur sigara içenin kokusunu alabiliyomusun
Hayır içmiyorum. içtikten sonra o kalan koku varya ondan nefret ediyorum, başkasından alsam o kokuyu rahatsız ediyor
Sigara kullanmıyorum
Nasıl duygu peki