Güncellemeler
2 ay
Türkiyeyi seviyorum gerçekte iyi insanlar ama neden internette siber zorbalık yapılıyor belli başlı ırklara. Evet türk olmadığım için bunu sorun olarak görüyorum.
Güncellemeler
2 ay
Of bugün sınavım da var çok gerginim zaten
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
türkiye ırkçı bir ülke değil türk olmasan başka bir kulp takacaklardı
olsan*
Türkiye ırkçı değil de okulum bir garip
Ne ile alakalı?
Yazdım yukarda😭
Ee hani nerede?
Millete cevap olarak yazdım o cevaplar aşağıda kalmış
Dostum soruyu güncellesene ya da detay olarak yazsana tek tek cevap mı kovalayacağız yahu? adsjkasdjk
Mantıklı gnhbhbhnbnnn
Hangi ırktansın?
Ona göre mi ırkçılık yapacaksın😭
Evet , Arap falansan ülkene dön modumu açacağım. Kürt isen asıl siz yapıyorsunuz modumu açacağım. Hangisisin?
İkisi de değilim? İşte bahsettiğim tipler tam olarak sizsiniz. Ben bugüne kadar asla bir türkü ırkından vurmadım sma siz her zaman ırktan vuruyorsunuz
şu an yaptığın da bunu kanıtlıyor😭 ayrıca arap olsam neden türkiyede durayım
Hitabını düzgün tut öncelikle haddini bilerek konuş ya da sus. İkincisi de benim ülkeme gelen herhangi bir yabancıyı sevme ya da benimseme zorunluluğumuz yok. Gayet de s. ktirin gidin ülkenize geri dönün modunda takılabiliriz. Son olarak ise evet oradan vuruyoruz niye? Çünkü ben bu saydığım veya saymadığım yerlerin dillerini bilmiyorum ülkelerine milyonlarca göçmen sokmuyorum. Faydadan çok zararım dokunmuyor değil. O yüzden de ön yargı ve bu tarz yargılamalar sosyal yaşamda gayet normaldir keza siber zorbalık dediğin şey ile uzaktan yakından alakası dahi yoktur. Sosyal ortamıma almak ya da sevmek zorunda değilim sizi. :d
Sevmek zorunda değilsin ama doğums büyüme türkiyede olan birine ülkene dön demek garip. Ayrıca evet ırkçılığı ona göre yapıcam diyen sensin ben neden hitabetimi düzgün tutmak zorundayım? Göçmen sorunu ile olayın ne alakası var? Türkiyenin sayısız yerden kontrolsüz göç alması benim suçum değil.
Garip falan değil ananın babanın buraya 20 sene önce gelmesi buranın senin vatanın olduğu veya dönmemen gerektiğin anlamına gelmez. Keza halk olarak istememekte seni en doğal hakkım. Göçmen istemiyorum. Evet dedim sebebini de söyledim. Bahsettiğim tipler tam olarak sensin ya da benzeri tarzı beni betimlemek senin haddin değil de ondan. Beğenmiyorsan ülkene dön meraklın değiliz zaten istemiyorum göçmen grupları. Göçmensin ondan olabilir mi? Sende onlardan birisin. Sen dahil hepinizin ülkemden gitmesini istiyorum ve savunuyorum. Yerlisi olarak bunu istemek hakkımdır.
Hitabetini düzgün tut haddini bil ne demek😭 yazdıklarımda asla hakaret bile yokken bunu bana neden dedin
Hayır değil çünkü ben yıllsr öncesinde göçen bir bireyim yani türk vatandaşıyım sonuç olsrak ırka göre git demek normsl değil. Eğer ben bir göçmen olsam ve sonradan göç etsem türkiyeye ya da annemler türkiyeye göç etse beni burada doğursa bunu demek hakkın olurdu ama zaten nesillerdir burada olsn birine ırkı yüzünden git ülkene demek garip ve bunun göçmdn sorunuyla ilgisi yok😭 ayrıca sen beni betimleyebiliyorsan ben de seni betimleyebilirim sanki hakaret etmişim gibi haddini bil demişsin
Ekstra olarak hiçbir zaman göçmen sorununu inkar etmedim ve insanların ülkesinde mülteci istememesini destekliyorum. Ama madem asırlardır zaten burada yaşayanların bile gitmesini istiyorsunuz, dna testi yapıp safkan türk olmayana git demek gerekmiyor mu?
Hayır değil mi? Göçmensin vatandaşlık almış olman bir şey ifade etmez bazı kişilerin sayesinde şu an zaten Suriyeliler bile alıyor o vatandaşlığı bu yüzden bir anlamı yok. Hükümet gider , Rejim değişir ise sizde gideceksiniz ve o vatandaşlığında alınacak ki tanrıdan tek dileğim budur...
Garip falan değil; İstemiyorum göçmenleri , devşirmeleri ülkemde. Senin işte beni betimleme vs gibi bir hakkın yok asla da olmayacak çünkü ; Burası benim ülkem , benim ana vatanım konuştuğun dil bile benim. Sen sonradan gelmiş bir göçmensin sadece. İkimiz aynı ve bir değiliz burada. Senin beni betimle ya da eleştiri gibi hakların yok. Ağzını açmaya dahi beğenmeyen ülkemden gider. Kaldı ki nesillerdir burada olması da tarihi bir yalandır. Biz bu ülkeyi tırnaklarımızla kurduk yanımızda ne arap ne farklı bir millet vardı. şu an gördüğün diğer Türk milletlerinin kurulmasına dahi biz öncülük ettik Azerbaycanı dahi Atatürk'ün ev arkadaşı Nuri paşa kurdu neredeyse. Hazıra konmanıza izin vermeyeceğiz.
Sonradan gelmedim. Ben hep buradaydım anlamıyor musun biz hep Ankara ve çevresinde yaşadık dedem de onun dedesi de. Ve ben sana neden yalan söyleyeyim? Yani benim senden hiçbir farkım yok vatandaşlık olarak fatklı olan tek şey kökenim yani ona bakılırsa türkiyede birsürü etnik var bu konuda napacaksın mesela? Ayrıca türkçem gayet iyidir çünkü ana dilim
Sen hangi ırktansın asırlardır Osmanlı'da ve burada yaşıyorsun bir söylesene bana? 1453 yılında Atam Fatih Osmanlı ile geldi İstanbul'a sonra 1923 yılı oldu Atam Atatürk işgalinde kurtardı. Sen hangi ırktansın neredeydin o zamanlar?
Ve evet ikimiz aynı ve biriz çünkü anayasaya göre din dil ırk ayırt etmeden herkes vatandaştır. şu an neyi savunduğunu vallahi anlamadım. Sana kaç kere göçmenliğin sorun olduğunu söyledim ama sen zaten burada yaşıyorum dememe rağmen benim etniğim şöyle o yüzden bir değilix bize getiriyorsun😭 ben de dedim ki yıllardır buradaydık ve hiçbir zamsn buradan gitmedik zaten, göçmenlikle ilgili bir durum yok ortada
Ermeniyim
Kavga etmek de istemiom aslında bugün sınavım var çok gerginim zaten çok gerildim
Değiliz senin ataların benimkiler gibi savaşmadı kan dökmedi ya da bir çok şey yapmadı bir kağıt parçası aldın modern zamanda diye eşit falan sayılamayız onu bir geç öncelikle rejim ve hükümet değiştiğinde Türkçü birileri geldiğinde tekrar görüşürüz. Zor bir şey değil de bu arada seni ve aileni vatandaşlıktan atmak tek bir emre bakar onu da bil. İkinci olarak ; Senin ailen sonradan Osmanlı zamanı devşirilmiş devşirmeler. Yani günümüz tabiri ile Göçmen. Yani göçmensiniz. Bu kısmı kabullenmek zorundasın. Ulan değiliz çünkü değiliz atalarımın kanı ile bezenmiş topraklarda biriz mesajı vermem ben başkasına. Türkün ülkesi burası. Biz kurduk her bir karışında benim atamın kanı var. Yıllardır burada olman bir şey değiştirmiyor işte. Bunu kabul etsen ve desen ki tamam da senin gibi bende burayı seviyorum ve hizmetimi buraya vermek istiyorum falan filan gene anlayacağım da biriz falan diyorsun. Kabul edeceğimiz bir şey falan değil. Bizi başkaları ile karıştırma bizim için bu konu aşırı derecede önemli ve hassastır. O yüzden de bu şekilde yaklaşmak zorundasın.
Bu arada şunu da söyleyeyim ben benim ırkımda olsn ama türkler bize katliam yaptı diyen kişileri de savunmuyorum. Ama birini etniğinden vurmak da doğru değil.
Bende istemiyorum lakin konuşmaların aşırı derece de tahrik edici. Binlerce yıldır savaşıyoruz tek başımıza şu topraklarda ve modern dünya düzenine milenyuma falan girdik diye hak iddia ediyorsun ya kendini denk görüyorsun ya bize deliriyorum resmen. Modern dünya sisteminde bir vatandaşlık denilen kağıt parçasını aldın diye denk olamazsın abicim sen ya. Yok öyle bir şey. Unut onu. Hani desen ki ermeni asıllı bir göçmen olarak zorbalanıyorum ve hiç arkadaşım yok falan gibi bir şey seninle ile arkadaş olmak isteyecek benimdir. Göçmen arkadaş ister misin can de seni ilk film izlemeye çağıracak adam benim. Diğer türlü konuşunca alnımdaki damarlara kadar çatlıyor böyle sinirden var ya. d
Tekrarlıyorum ; etiğinden ya da ırkından vurduğum falan yok sadece denk görüyorsun aynıyız falan diyorsun bizim gibi bu kadar hassas olan bir toplumda bu asıl çok yanlış bir tutum. Yahu bak diyeceğin şu Can benim gibi ermeni ya da göçmen bir arkadaş istemez misin? Misal hani anladın? Şunu desen seninle ilk arkadaş olacak benim bak. Hiç bir sorun yok bak sıfır problem. İlk çaya kahveye çağıracak benim ya seni. Ama cidden aynıyız dengiz falan diyorsun. Ulan hakaret resmen bu ya benim ırkıma , tarihime farkında mısın?
Bu arada ben hiçbir zaman türk insanına kötü bir şey demedim ırkçılık yapanlar hariç ama ona bakılırsa yani türkler de buraya sonradan göç etmiş orta asyadan yani böyle bir durum da var evet türkiye adı üstünde türkün ama hiçbir yer saf değil ki azınlıklar her yerde mutlaka olacaktır hiçbir rejim de bunu değiştiremez ki, benim ismim soyismim türk olmayabilir ama türkçe konuşan ve sorun çıkarmayan biri olmama rağmen ırkçı yaklaşıyorlar.
Amacım kimaenin tarihini aşağılamak değil😭 öyle düşündürmek istemedim. Ben Atatürkçüyüm
Sonradan mı göç etmiş? Ulan burayı biz kurduk biz inşa ettik ne saçmalıyorsun?1071 yılıydı yani Bin yıl önce gelip beylikler kurup oradan büyüyerek İmparatorluğa çevirip 6 asır dünyayı yönetmek ile 50 sene önce buraya göç etmek ya da Osmanlı dönemi devşirilmek aynı şey mi? Irkçılık yapanlara da söyleme gibi hakkın yok bu arada insanların kendi ülkeleri ve gelip hazıra konan yabancıları istemeye bilirler haklarıdır. Rahatsız olan gidecek kendi anavatanına. Yani? Türk azınlıklar olur. Azeri , Özbek falan. Soyu Türk olan gelir aynı kaderi paylaştığımız. Ki burası neredeyse safkan zaten 80 milyon nüfusunun 60 küsür milyonu safkan direkt 15 milyonu ise Kürt keza o soyunun bir çoğu 1950'den bu zamana kadar arttığını da düşünürsek oda bizden safkan sayılabilir. Yine azınlık gerçeğini ve bölme ya da hak iddia etme gibi olaylara giremez ama elin bin kat yabancısı da değildir. Kaç yaptı 75 - 80 milyon civarı dimi zaten? Ee tamam ülkem neredeyse safkan bunu bozan yasadığışı 6-7 milyonluk bir arap göçmen grubu var. Harici hak iddia ya da denklik şeklinde konuşmazsan da sana da kapımız açık. Ama dediğim gibi sınırını bildin sürece.
Bak denklik dediğim de yaşama hakkı ya da sosyal haklar falan ben tarihi olarak diyorum sadece yoksa tabi ki sağlık ve diğer sosyal haklara sahip olacaksın insansın sende senin de bir yaşam hakkın var. Ve bizim çatımız altında olduğun sürece de seni koruyup kollamakta bizim vazifemizdir bize sığınanı asla geri çevirmez ya da yarı yolda bırakmadık bırakmayız. Tarih de anlaşamıyoruz sadece seninle
Harici hak neden iddia edeyim ben Apo p*çi miyim
Bunu sevdim devam et :))
Ama şöyle bir şey var benim devşirme olduğumu söylüyorsun ama taa ne zaman geldiğimi bile bilmiyorum bu durumda eski sayılmıyor muyum
Yani orta asya türkleri kadar eski değilim belki ama çok yeni de sayılmıyorum bence
Canım bak devşirme nedir biliyor musun? Osmanlı'da ki yabancı Saray görevlileri Saray hizmeti vs olaylar için işgal topraklardan getirilen personeller ki bunların içerisinde askerler dahi vardı. Misal Pargalı yani Kanuni'nin veziri Yunan devşirmeydi. Yani şu dönemim okumak , çalışmak vs için gelen " yasal" göçmenleri. Kötü bir şey değil ve hakaret amacıyla da söylemiyorum. Soyun Osmanlıya dahi dayanabilir evet yeni yasılmazsın o kadar eski de değilsin de. Diyorum ya yaklaşımını biraz değiştirsen tabirlerini falan sıkıntı yok Ermeni olman dinin , dilin ya da ırkın cidden problem değil. Yani bu yüzden yargılayıp seninle arkadaş olmak değil. Yaklaşımın çok yanlış sadece. Tek sorunun o.
Yani uzun lafın kısası ben yapmam gerekeni yapıyorum sadece burada sorun sende sen o şekilde yaklaşmayıp normal gelsen inan cidden ben seni arkadaş olarak kabul eder hatta seni daha korur kollar savunurum. İçtenlikle söylüyorum. Yobaz bir kafa yapısına sahip değim.
Ben de sadece türk düşmsnı olarak görülmek istemiyorum ama adım soyadım yabancı diye okulda çok kötü davranıyorlar, kötü bir şey demiyorum bu arada kimseye neden dediklerini anlamıyorum
Adın ve soy adında ne var ki?
İsmim karine
Katarina diye bir kız arkadaşım vardı oda senin gibi yabancıydı onu hatırladım niyeyse ismin benziyor. Bu arada yunan ve diğer milletlerden de kız arkadaşlarım oldu. Hani yabancı olan insana selam vermiyorum değil dasjkasdkj
Yok drmek istediğini cidden anladım ben de zaten türkiyeyi seviyorum yani bayraktan bile gocunsn ezikleden değilim ama okulda yapılanlar da üzüyor beni yani.
Muhatap olma ya da hangi üniversite ise adını söyle gidip iki tur tokatlayayım onları. d
Bana sorarsan ben anlatabilirim
Nedir sorun
Türkiyeyi seviyorum gerçekte iyi insanlar ama neden internette siber zorbalık yapılıyor belli başlı ırklara. Evet türk olmadığım için bunu sorun olarak görüyorum
Sorun değil mi
Sorun veya değil, sana bunu adım adım çözeceğine inandıran ne?
nedir sorun
Sorunu bilsem
Soruna bağlı
Bence sanala takılma. Sanalda herkes zorbalığı yapıyor. Hadi gelsinler de yüzüne yapsınlar. Sınavında başarılar
Biz nerden bilelim ki senin sorununu
Söyle de anlatayım
Sorunu yazsaydın ya
Soruya bak aq
Sorunu söylemen lazım
Konu ne
Sor bakalım
Sorun nedir?
Sorun ne
Nerelisin
Ermeni ama Ankara'da doğdum
Türkler Ermenileri sevmez zaten genel olarak
Bende ankaraliyim orada yasıyorum sen Ankara 'da mi yasiyosun
İşte nie yani sorduğumda türkiyede doğup büyümeme rağmen ülkene dön mk diyorlar hadi bura benim ülkem değil diyelim, çok mu iyi burası? Yani ne ile neyi aşağılıyorlar?
Azerbaycan-ermenistan olaylarından dolayı
Bizim o olayds suçumuz ne ki yani yapmışsa da atalarım yapmıştır yani kimin tarihi çok masum ki bunu unutmak gerekmiyor mu
Sorun nedir
Türkiyeyi seviyorum gerçekte iyi insanlar ama neden internette siber zorbalık yapılıyor belli başlı ırklara. Evet türk olmadığım için bunu sorun olarak görüyorum.