Merhabalar herkese,
Yeni evli sayılırım 1 yıl olmak üzere, evlenmeden önce eşimin bazı titizliklerini biliyordum ancak beraber yaşayınca daha net gördüm tabi bayağı ciddi obsesif titizlik hastalığı var ellerini defalarca yıkar duşta uzun kalır çok sık çamaşır değiştirir en ufak şeyde kirliye atar elleri kirlenmesin diye eldiven kullandığı bile oluyor bir çok şey var bunun gibi ve bu kendisini etkilediği kadar beni de etkiliyor elbette kavgalarımızın çoğu bu sebepten çıkıyor bana saçma geliyor çünkü ve tahammülüm bitiyo.
Benden gizliyor ama online terapi aldığına şahit oldum ilaç da kullanıyor bi süredir ama çok büyük değişimler görmedim maalesef üstüne gitmek istemiyorum ama bazen dayanamıyorum. Ayrıca aileden kaynaklı olduğunu düşünüyorum annesi de çok titiz.
Sizce ne yapmalıyım bu konuda ona nasıl destek olmalıyım ne yapayım da iyileşme süreci hızlı olsun. Bu durumu yaşayan ya da çevresinde olan var ise yardımcı olursa çok sevinirim. Lütfen ilgisiz gereksiz yorumlar yapmayın.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Davranış yaklaşım ve uyuma ayak uydurmanız gerekecek o aradada bir normalleşmesi için çaba biraz zorlu geçer ama çözümsüz değil
Olamazsın psikolojik bir sorun bu senin çözebilceğin bir şey değil. Biyolojik seviyedeyse ilaç tedavisi gerek
Bahsettigin gibiydim bende yaklaşık 1 sene oldu şükür bitirdim kafamda titizliği destek vermen lazım titizlikle yaşadım ordan biliyorum istersen yazayım farklı düşünceleri
Cok sevinirim nasil destek olabilirim ona
İç çamaşırı örnegin ne sıklıkla değişiyorr öğrenebilirmiyim
Bakmicaksan uyuycamm
Nerdeyse her tuvalete gidişte diyebilirim
Öncelikle baya ileri seviyede ilaç falan sakın kullandırma insanı mal gibi yapıyor gülmüyor etmiyorr
Ilacsiz daha takintili oluyor ama ilacin bir nebze iyi geldigini düşünüyorum
Konuş sakince önce bende yıkardim çok 10 kere falan konuş örnek işte canım gel 6 kere yıka elini 3 gün de mesela hedef koy onun sevdiği birşeyi sürpriz yap hedef sonuna
Sana şöyle soyliyim ilaclar insanda canım etkisi bırakıyor bırakınca etrafında kişiler bişi dese umursamıyorsun falan doktorum birliktelige kadar anlatmıştı bana isede yaramıştı
Çok şeyler var anlatılcak istersen tabi
Nasil atlattiniz peki tam olarak
Biraz üstüne basarak hedef koyarak ben tek atlattım onun yanında destek olanı var
Doktorum baya ilerisinde birlikte olmiyan bile var dedi
Senle tiksinmeden sana yanasiyormu mesela birlikte vb şeyler oluyomu veya ne sıklıkla anlatayım bunları da inşallah geçer atlatır
Tiksinmeden yanasiyor onda sıkıntı yok ama kendini temizlemekten bıkmış teşekkür ederim yorumlariniz icin
Rica ederim bir şey değil üstüne git onunn merak ettiğin bir şey olursa sorabilirsin bana
Üstüne gitmeyin alttan almaya çalışın
Ona yardım ederek yardımcı olabilirsin anca
Cinsellik nasıl oluyor peki:)
O konuda da sonrasi sıkıntı onun için gusul almak falan cok zamanini aliyor o yüzden maalesef sık yaşayamıyoruz
Yani öpüşme oluyor mu mesela hani titiz ya:) abdest 5dk bise6:) napıyor kirklaniyor mu
sadece temizlik obsesyonu yoktur digerleri neler
Kapiyi kapatti mi diye ust uste kontrol eder ev ve arabanin prizleri fisleri kontrol eder
Bi dm gelir misin