2 ay

Eşimde obsesif titizlik (OKB) var, yeni evliyim bu süreçte ona nasıl destek olabilirim?

Merhabalar herkese,

Yeni evli sayılırım 1 yıl olmak üzere, evlenmeden önce eşimin bazı titizliklerini biliyordum ancak beraber yaşayınca daha net gördüm tabi bayağı ciddi obsesif titizlik hastalığı var ellerini defalarca yıkar duşta uzun kalır çok sık çamaşır değiştirir en ufak şeyde kirliye atar elleri kirlenmesin diye eldiven kullandığı bile oluyor bir çok şey var bunun gibi ve bu kendisini etkilediği kadar beni de etkiliyor elbette kavgalarımızın çoğu bu sebepten çıkıyor bana saçma geliyor çünkü ve tahammülüm bitiyo.

Benden gizliyor ama online terapi aldığına şahit oldum ilaç da kullanıyor bi süredir ama çok büyük değişimler görmedim maalesef üstüne gitmek istemiyorum ama bazen dayanamıyorum. Ayrıca aileden kaynaklı olduğunu düşünüyorum annesi de çok titiz.

Sizce ne yapmalıyım bu konuda ona nasıl destek olmalıyım ne yapayım da iyileşme süreci hızlı olsun. Bu durumu yaşayan ya da çevresinde olan var ise yardımcı olursa çok sevinirim. Lütfen ilgisiz gereksiz yorumlar yapmayın.

Eşimde obsesif titizlik (OKB) var, yeni evliyim bu süreçte ona nasıl destek olabilirim?