Kalp çarpıntısı da var, hastaneye gitsem ne yaparlar? Tek başıma uğraşamayacağım. Nazara geldik.

Kalp çarpıntısı da var, hastaneye gitsem ne yaparlar? Tek başıma uğraşamayacağım. Nazara geldik.
Çok geçmiş olsun öncelikle aşırı mide bulantısına şunlar iyi gelir : az az su iç yudum yudum, tuzlu kraker veya sade ekmek ye, zencefil veya nane çayı iç, temiz hava al, uzanıp başını hafif yükselt, yağlı, ağır ve kokulu şeylerden uzak dur. Söylediğim en önemli bilfi mide bulantısına kalp çarpıntısı da eşlik ediyorsa bu basit olmayabilir. Susuzluk, panik atak, düşük tansiyon, enfeksiyon gibi nedenler olabilir. Hastaneye gidersen orada tansiyon, nabız ölçerler, kan tahlili yapabilirler, serum takabilirler, bulantı için ilaç vereceklerdir.
şu an ne yapmalısın eğer çarpıntı + halsizlik + kusma artıyorsa bekleme, direkt git acile
“nazar” gibi hissettirse de bu belirtiler ciddiye alınmalı. Tekrar geçmiş olsun acil şifa diliyorum.
Aciliyet olduğunu düşünüyorum, kalp çarpıntısı ve şiddetli bulantı birlikte ciddi bir durum olabilir. En doğrusu hemen bir acil servise gitmek veya 112'yi aramak; orada hem mide, hem de kalp değerlendirmesi yapıp gereken müdahaleleri yaparlar. Tek başına kalmayın, bir yakınıyla birlikte gidin ya da yardım isteyin.
Çok geçmiş olsun, mide bulantısına eşlik eden kalp çarpıntısı önemli olabilir. Vakit kaybetmeden bir hastaneye gidip ölçümlerini yaptırman en sağlıklısı olacaktır. Gitmeden önce rahatlamak için yudum yudum su içmeyi, tuzlu bir kraker atıştırmayı veya nane-limon çayı denemeyi ihmal etme. Acil şifalar dilerim.
Acaba tansiyonun mu düştü? Bugün benim de aşırı midem bulanıyordu ama stresten olduğunu bildiğim için kaderime razı oldum dhsj. Tuzlu kraker ye, ayağını yukarı kaldırıp uzat ağzına şeker falan da atabilirsin. Geçmiş olsun.
teşekkür ederimm evett tansiyonumu ölçtüm bi düşük bi yuksek çıktı gerçekten onda sorun varmış, stresten de etkilendim büyük ihtimalle birkac bir sey denedim siteden onerdiler ve ilac aldim su an daha iyiyim, sana da gecmis olsunn.
Cevap
38Cevap
Geçmiş olsun dikkat et kendine gadası
teşekkür ederimm sag ol
Çok geçmiş olsun. Hastaneye gitmenizi öneririm. İhmal etmeyin çarpıntı da varmış. Ama gidemem derseniz de haşlanmış patates tuzla iyi gelebilir.
cok teşekkür ederimmm denerim gecmezse
Rica ederim umarım önemli bişey yoktur 🙏🏻
umarımm, gecmezse mecbur gidecegim hastaneye belli olur tekrar teşekkürler 🙏🏼
Tekrar rica ederim ama dediğim gibi tavsiyem erkenden hastaneye gitmeniz olur. Sağlık ihmale gelmez 🙏🏻
hafifledi biraz, onerilen seyleri deniyorumm🙏🏼haklısıniz
Çok sevindim umarım hemen geçer.
Nane çayı yap sakinler mide ağrısı geçmiş olsun
teşekkür ederimmm🙏🏼
bi çay kaşığı türk kahvesine 3-4 damla limon sık ye biraz leş bişe ama direkt kesiyo fghh
tadini hisettimm hshs tamam teşekkür ederimmm deneriz
o derece iddialısın yaniii
neyse su an hafifledi deneyince haber edecegim gecmezse sana 1 cay bardagi hediyem olsun hshsh
boll köpüklü ve tuzlu
puskurtme garantili beyefendi jajsjs
o zaman bal olsun icinde, puskurtme😋
tatli oluyorr hahsh afiyet
İyi olunca güncellemeye yaz bari. Neden oldu ki böyle @frambuazlıçilek
tansiyondan ve stresten kaynaklı sanırımm, onerilen birkaç seyi denedim ve ilac ictim gecti
Limonlu su içmek iyi gelebilir, geçmiş olsun 💐
teşekkür ederimmm denerim simdi🫶
Rica ederim 🙏
Nane limon iyi gelir diye biliyorum geçmiş olsun 🍓
teşekkür ederimm🙏🏼💗
Çarpıntı ve mide bulantısı varsa sıkıntı kalp krizi riskin olabilir hemen acile gitmelisin.
verilen onerilerden birkaç bir sey denedim ve ilac ictim gecti su anlik, tekrarlarsa gidecegim🙏🏼teşekkür ederim
Rica ederim geçmiş olsun
Mide bulantısı caviscon la geçer kalp çarpıntısıda psikolojik olur hastaneye gidince kafa olarak rahatlayınca geçer orada tansiyon nabızz bakarlar rahatlarsınız
Tuz sizin dostunuzdur. Tuzlayarak mümkünse salatalık tüketin. Hafif, sıvı tuz orantılı
teşekkür ederimmm, tuz yedim az önce
Yarım saat kadar herhangi bir gida ya da sıvı almayın. Uzanmayın. Geçmiş olsun
aa uzaniyorum su an, neden ki
Reflüye döner. Oturup hafif kaykılabilirsin
anladimm teşekkür ederimmm🙏🏼
Ricass 👋
Mirildanmayi dene, acil mide bulantin varsa mirildan. Temiz hava almak, soguk su icmek (cok abartmadan) ve tuzlu ayran iyi geliyo
Geçmiş olsun 🙁 serum falan takabilirler veya ne gerekiyorsa yaparlar en iyisi hastaneye gitmek gibi şu an
Geçti mi iyi misin ambulans çağırayım 😃
evet evet geçti, sakin olabilirsiniz hshshs
İyi bakalım yoksa iğne yiyecektin 😃
hic sormaaa hshshs
Nane limon iyi gelir, geçmiş olsunn 🥺🙏🏻
evet aklima geldi de üşendim yapmaya teşekkür ederimmm🫶
Yapacağın en iyi şey nane ile limon kaynatmak
Tuzlu krakerler hızlı çözüm.
Sert kahve veya bol tuzlu patates
Serum ye biseyin kalmaz
Zencefil Melisa çayı falan iyi
Geçmiş olsun acil şifalar diliyorum Doktora gidin
Git zaten bekleme bile
Nane limon ıhlamur iç bide şekerli su iç sıçak
Hayatından milropları çıkarmak. (Konunun sağlıkla ilgisi yoktur!) :))
Zencefil denedin mi
denemedimm
dene benceee
Bir git bence aşırı olması normal değil gibi
su an hafifledi, ilerleyen saatlerde gecmezse gidecegim🙏🏼
Hafiflemesine sevindim, geçmiş olsun 🙏
teşekkür ederimm🙂💗
Rica ederim 😸🤍
Gecmis olsun
teşekkür ederim 🙏🏼
Ne yapiyorsun
Psikolojik olabilir mi?
sanmıyorum, başımda ağrıyor. hicbir seyin kokusuna tahammülüm yok su an
yok hamile degilim
daha önce psikolojik bulantılarım da olmustu, onları biliyorum az cok istahsizlik vs oluyordu bu daha farkli oldu. teşekkür ederimmm🙏🏼
tuzlu yiyecekler iyi geliyor.
Ölüm 😂 yaşadığım için bilirim bunu
Ölürsen de nazardan öldü derler
Limonu dilimle, tuz döküp ye. Müthiş iyi gelir
aynı durumdayım şu an
İstifra etmek en güzeli
Kuru ekmek
Yoğurt ye bence
Soda iyi gelir
Acile git
Değişik neler yedin?
hamile testi