Birkaç gündür fena halde midem bulanıyor ve başım dönüyor çok sıkıcı bir durum. Mide bulantısı nasıl geçer?

Birkaç gündür fena halde midem bulanıyor ve başım dönüyor çok sıkıcı bir durum. Mide bulantısı nasıl geçer?
Mide bulantısı en nefret ettiğim şey. O kusma olayı benim gözümü korkutuyor. Bakalım mide neden bulanırmış, evde mide bulantısına ne iyi gelirmiş.
Mide bulantısı ciddi bir hastalığın habercisi de olabilir, çok da önemli olmayan bir durumun neticesi de. Mide bulantısının temel sebepleri;
Ya da bunlardan hiçbiri olup basit bir üşütme/soğuk algınlığı da olabilir.
Öncelikle mide bulantısının nedenini bulmak burada önemli. Yediğiniz bir şey mi dokundu, fazla alkol mü tükettin ya da soğuk algınlığı mı neden oluyor bunu tespit etmek gerek.
Yukarıda yazdığım, gıda zehirlenmesi, beyin travması, kalp krizi gibi ciddi durumlar da ihtimal dahilinde olduğu için, nedenini kendin bulamıyorsan mutlaka doktora görünmelisin.
Ben, ciddi olmayan nedenlerden dolayı oluşan mide bulantıları için, mide bulantısını geçiren doğal çözümler önereceğim.
Evde uygulayabileceğin çeşitli yöntemler var. Mide bulantısı için ne yapmalı:
Mide bulantısı nasıl geçer anlatmaya çalıştım. Yukarıda da dediğim gibi nedenini tespit edemiyorsan ya da geçmeyen bir mide bulantısı yaşıyorsan mutlaka doktora görünmelisin. Geçmiş olsun şimdiden. 😇
Midem ağrıyo , dönüyo, Türk kahvesinin içine nane ve limon dök, eczaneden ilaç al, uzan dinlen, sıcak banyoya gir bir kaç dakika sonra kendine gelirsin.
Nane limon.
İyi günler.. Öncelikle çok çok çok geçmiş olsun. Tuzlu kraker midenin suyunu çeker ve kusmayı engeller.
Onun yanında bahçe balkon gibi bir yerde taze nane yetiştiriyorsanız nane çiğne. ( taze nane ).
Eğer taze nane yoksa normal nanenin suyunu yap. Kokusunu dumanını çek içine.
Salatalık tüket.
Muz ye.
Zencefil diyicemde ben tadından sevmem.
Geçmiş olsun İyi günler.
Nane çiğne.Limon ısır.
Cevap
12Cevap
Önce mide bulantı ve baş dönmenin nedenlerini öğren, ona göre tavsiyelere uy derim ben... Birkaç gün devam eden mide bulantısı- baş dönmesi normal değil. Nedenleri çok çeşitli. Önce doktora... Ama nane limon iç, zarar vermez o rahatlatır...
Benimde bulanıyordu nane limon kaynatıp içtim hemen geçiriyor geçmiş olsun.
saol :))
tuzlu şeyler yiyebilirsin başında tansiyondan dönüyo olabilir zeytin ye iyi gelir tabi bi doktora görünsen daha iyi
bence herşeyden önce bi tansiyonunu ölçme imkanın varsa tansiyonunun durumuna göre hareket et.açık havaya çık..iyi gelir
Bir kac gündür migden bulandigina göre, bir doktora görünsen iyi edersin.
tuzlu şeyler ye bastırır ya da yavan ekmek ye ama haftasonu da sürerse doktora görün mutlaka
limon ye ısırarak kesin çözüm benim mide bulanınca yerim hemen geçer
ya bence tansiyonunu ölç..düşük olabilir bende de öyle oluyor çünkü
Git bir doktora görün !
Bol tuzlu ayran ve slk slk yuzunu soguk suyla yika
nane yoksa zencefil cok iyi gelir.
Tuzlu ayran yap iç iyi gelir.
Ayran sanırım
motilium kullanabilirsin..
Nane -limon kaynatıp iç
üşütmüşsün sen sıcak iyi gelir mideye.
Sade soda..
üç yudumla süt.