Sağlık sistemi Avrupa'da kötü falan diyorlar ama burada sadece özel hastanede muayene olabiliyoruz. Bugün kadın hastalıkları polikliniğine gittim, doktor muayene etmek istemedi beni. 2-3 hasta aynı anda alıyor, hastalardan biri belki özel bir durum anlatacak, bireysel alması gerekiyor bence. Ben biraz ısrar edince muayene etti ama istemeye istemeye. Kendimi tebrik ediyorum bu zor durumun üstesinden geldim, başka zaman olsa ağlama krizine girebilirdim 😂😂 odaya giren hastalar 2 dk içinde çıkıyor. 2 dk içinde neyin muayenesini yapmış olabilir. Bir de ultrasonla bakmadı bana, ta Nisan ayında ultrason randevum var, doktor değilim bilemeyeceğim tabii ama orada bence 2 dk içinde bakabilecekken bir ay sonraya randevu vermiş gibime geliyor. Belki de başka bir devlet hastanesinin kadın doğum polikliniğini denerim.. doppler renkli ultrasonda daha mı iyi görünüyor peki bilenler varsa yazabilir mi?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Kadın doğum muayeneleri de doktorlar 120-150 arasında hasta bakıyorlar, yakın kadın doğum akrabam var, bir hastaya 2 dakika zaman ayırsa 4 saatte muayene eder tahlili çıkanlara da 1 dakika baksa 2 saat 8 saatlik mesainin 6 saati sırf muayenede geçiyor bir saat wc ve bir çay saati olsa mesai doluyor buna ultrasonla bakma reçete yazım işini ederseniz gerçekten yoğun geçiyor. Bu doktor akrabanın bir arkadaşı oradan wyrilip özel muayene hane açmış anlattığına göre ayda 700-800 bine kadar geliri çıkıyormuş bu devlet hastanesinde çalışan uzman doktorlarw 150 bin TL para ödüyor devlet hem yoğun calistiriyor hemde giderlerse gitsinler diye onları kötüleyip yur dışına kaçırmaya çalışıyorlar. Geçmiş olsun evet sağlık sistemimiz kötü durumda inşallah duzelir
6 saat sırf muayenede geçecek tabi. Bir saat öğlen molası var. O zaman bu işi yapmayacak kusura bakmasın..
Hastanın suçu ne peki? Hepimiz bu sistemde kurban olmuşuz, doktor da görevini hakkıyla yerine getirsin. Halk sağlığı için çalışmak istemiyorsa özel hastanede iş bulabilir. Oradaki hastaya kötü davranacaksa yapmasın bu işi zaten. İnsanların zamanını çalıyor. Özel hastanelerde de kötü davranan doktorlar olabiliyor bu arada. Benim hastalığım hakkında beni bilgilendirmemisti mesela.
Bu konuda devleti yönetenlerin sorumluluğu birinci sırada olmalı, yönetimdeki adam giderlerse gitsinler lafından sonra poliklinikleri den 3 kişi yurt dışına gitmiş, bir kişiye 3 dakika çok az süre bu en az 15 dakika olmalıdır. Bu sürede doktor seni tam dinlemeli önceden gördüğün tedavi sonuçlarını dinlemeli ultrasonla ya da kameralarla muayenesi adam wkilli yaparak teşhisi tam koyup ilaclarini yazıp tedavisini yapmalidir. İşte özel hastaneler bunu yapıyor hatta gereksiz bir çok film ve tahlilleri yapıp sağlık kurumlarından ve müsteriden fazla para alma yollarını da buluyorlar.
İlk defa duydum hangi il ilçe
Kocaeli Gebze'de hastane.
Çok hasta olduğu icindir
Hayır fazla kişi yoktu. Ben geldiğimde doktor odasında yoktu zaten, 20-30 dk yoktu yerinde ve öğle molası saati de değildi. Sonuçta devlet diyor sana öğlen bir saat mola, onun dışında muayenehaneden ayrılması yanlış. Ona göre de ücretini alıyor çünkü. İş etiğine aykırı bir durum..