Arkadaşlar doktor onay verirse artık ameliyat olmayı düşünüyorum. Sağ bacaktaki varislerim son bir yıldır yaşam kalitemi olumsuz yönde etkiler oldu. 😑
Bu ameliyatın riskli tarafları var mıdır? Ağrı, sızı yaşar mıyım? Hemen taburcu ediyorlar mı? Lokal anestezi mi uygulanıyor?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Bana da lazım bu bilgiler. Ne kadar zamandır var ağrılar. Teşhisten sonra ne kadar zaman ameliyatsız idare edebildiniz?
Bana doktor lokal yaparım demişti sorunsuz olurmuş yalnız ameliyat sonrası her zaman varis çorabı kullanmam gerekirmiş yoksa tekrar oluşurmuş.
Benim varis başlangıcı 2014 yılına dayanıyor. O süreden beri sağ bacakta yayıldı. Sol bacakta ise hiçbir şey yok. Önceleri önemsemiyordum hemen hemen 2020 yılından bu yana doktor kontrolünde muayene oluyorum. En son 2024 Kasım ayında doktorum yavaş yavaş ameliyatlık seviyeye geliyorsun demişti. Son bir senedir ağrılar arttı. Tuzlu ve yağlı gıda tüketimi, ayakta durma ve çok fazla km yol yürüyüşlerinde varisli damarlar ağrı yapıyor. Doxium, modet denen ilaçları kullanıyorum. O da geçici çözüm işte bayramdan sonraya bir daha randevu aldım. Doktor uygun görürse bu sefer ameliyat olmayı isteyeceğim.
Başlangıc baya varmış. Benim de geçen sene teshis kondu 8cm genisleme olusmuş hemen ameliyat dedi ama ben de korkup istemedim. Böyle giderse mecbur ben de olucam
Geçmiş olsun. 🙏En son olduğum muayene de benim de 8 cm idi damarların genişliği ikimizin de aynıymış. Tabi muayeneyi olalı 1 yılı geçiyor. Doktor ağrı hissetmiyorsan erteleyebilirsin demişti. Zaten obmuayeneden sonra ağrılar az da olsa arttı. Bacak çekiliyor gibi hissediyor insan içine sızı vuruyor damarın kabus gibi 😁
Evet bi de yaralarda geç iyileşme basladı benim doktor demişti. Hala ameliyattan cekiniyorum gittigi yere kadar direnicem 😄
Yapay zekaya sordum ben ameliyatı oradan cesaret alarak olmayı düşünüyorum. Lokal anestezi ile ya köpük tedavisi ya lazer ya da radyo frekans yöntemi uygulanıyormuş. Ortalama bir saate yakın sürüyormuş. Anladığım kadarıyla damarların içindeki o toplanan bölgeyi yakıyor kurutuyor bu tedavi yöntemleri..
Ek olarak sülük tedavisini de duydum ama ilgimi çekmedi. Alternatif tıp olarak uygulanıyormuş. Minicik sülük kanı emiyor bayağı büyüyor ardından duyduğunda bırakıyor damarı. 😂
Aynen onu da dediler, hacamat da iyi geliyormuş hatta. Hacamat olabilir ama sülük işi bana uymaz 😄
Hacamatı duymadım da sülük oradaki kanı çekip doyduktan sonra enzim salgılıyormuş. Çok düşük ihtimalde olsa enfeksiyon oluşabilir deniyordu. Yani her sülük bacağa konmaz. Korkunun ecele faydası yok mu deniyordu?
Varisli damarla hayata tek bacakla bağlanmaya devam. 😅
Kış geçti de asıl ağrılar yaz sıcağında gelecek geçmiş olsun 😄
O zamana kadar belki operasyona girerim. Olur da ameliyata sokarsa doktor geçiş aşamasını sana da anlatırım. Ağız tadıyla varisler azacak diye turşu bile yiyemiyorum. Vaziyet o derece. 😄
Öf yaşlılık is coming 😂
Normal orta yaş sendromuna doğru kulaç atıyoruz. 😂 Saçlar beyazlamış zaten bu saatten sonra çok şey beklememek gerek. 😁
Hiç varisim olmadığı için aşırı şanslı hissediyorum ✨
Arkadaşım soruyu cevapladığı için karşıma çıktı sanırım, onun varislerinin olmasına da üzüldüm artık ikinizde ehtiyarsınız gözümde 😕 @cαssíєєє
Ajsjs bana bi baston alalım işlemeli
Herkes bir yerlerden yakalanıyor işte tufana siz de olmaması büyük şansmış.
İhtiyarlık başa bela bir sonraki aşama baston artık. 🤭
Şeyyy benim bastonum var
Biliyordum sana söylettirdim hehe. Aynısından bana da alalım sjd
@cαssíєєє sana yılan işlemeli alalım 😒✨ ddjdj
Yılan şifanın sembolüdür olur tamam 😌
@cαssíєєє @birazkülbirazduman belki yarın belki yarından da yakın 😁
https://hizliresim.com/ma1e7ci