Sürekli düşünüyorum, geçmişi, hatalarımı. İlaç kullanıyorum, kalp çarpıntım var
Nasıl düzeleceğim
Nasıl düzeleceğim
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Aslında her insanın yapması gerekeni yapsan düzelirsin. Öncelikle tevbe et ve Rabbe sığın ve bunu kimseye de anlatma. Namaza başla. Tevekkül et. Spora başla. Yürüyüşler yap. Sağlıklı temiz beslen. Günlük 2.5 lt su tüket. Erken uyu. Kitap oku. Bazı günler film izle. Kendi bakımını aksatma. Saç bakımını aksatma. Pozitif düşün. Vücut düşünceye göre sinyal verir. Bunları hem vücuduna hem hayatına oturttur. Zamanla mutlu huzurlu hissetmeye başlayacaksın. Bir düzenin bir hayatın ve sağlığın olacak. Ama işte istemek gerek.
Ailede bir tek ben böyleyim 21 yaşındayım bir sürü ameliyat geçirdim artık vücudum strese kaldıramıyor ilaç kullanıyorum çok umutsuzum, her şeye şükrettim ama dayanamıyorum her şeyi tek başıma aştım korkuyorum bir şey olucak diye çünkü artık vücudum tepki vermeye başladı uykularım bozuk 1 yıldır ne hale geldim çok üzgünüm çok çaresiz kaldım. Allah’a sığınmayı da denedim tek başıma ailemden görmedim kendim öğrendim namaz kılmayı okumayı, her şeyi denedim abi çok zordayım bana dua eder misin Allah razı olsun
Ederim. Rica ederim. Bak bende bir psikoloji atlattım. Ve bir nevi danışmanlık yaptığım halde yaşadım. Sana şöyle söyleyeyim. Senin düşünce yapım genelde hep negatif olduğu için günün stabil geçtiği için ve daima her günü aynı yaşadığın için bu ruhuna ve vücuduna yansıyor. Mesela sabah çık 1 saat yürüyüş yap. Mesela öğle spor yap. ya da akşam çık parka ip atla. Sana şöyle örnek vereyim. Aylar önce bu psikolojideydim. Bir karar aldım ve uyguladım. Şimdi hem enerjik hem zihinde hem sağlıklıyım hemde pozitifim. Bu işte hayatını çeşitlendirmekten geçer. Stabil yaşama. Farklı şeyler türet ve uygula. Vücudun mutluluk hormonu üretsin. Mesela be birazdan yürüyüşe çıkıcam. Bu şekilde zihinde rahatlar.
Evet her günüm aynı dışarı bile çıkmıyorum aylardır yıllardır , yalnız olmak da zor her şeyde ama sen çok güzel kalpli bir insansın abi. Allah senden razı olsun.. duygulandım çok umutsuz hissetsem de olmamam gerek insanız yardıma ihtiyacımız var konuşmaya ihtiyacımız var işte. Zorlanıyoruz inşAllah geçer her şey…. Ben 1 yıldır uyku sorunum var bir de yaşım senden biraz genç abi bilmiyorum insan üzülüyor okulu da bıraktım kaldıramadım artık kaldıramıyorum
Hiç geçmeyecek gibi artık bir desteğe bir yazıya ihtiyaç duydum artık napıcağımı şaşırdım ama dışarı cıkıcam bugün.. iyi ki varsın seni tanımasam da
Magnezyum kullan. Uyku düzenini sağlar. Rica ederim. İnsanız , kolaylıklar kadar zorluklar da var elbet. Ama kime göre neye göre zor. Düşüncene bağlıdır. Kafaya takmamak gerek. Eğer ki hayatına değişiklikler eklersen zamanla zihnin de ruhun da bedenin de buna cevap verecektir. En basiti yürüyüş. Yürümek hem bedenine iyi hem ruhuna hem zihnine. Psikolojik bir tedavidir aslında. Hayatına yeni bir düzen koy ve o düzeni devam ettir. Üşenme her şeyi vaktin de yap. Mesela temiz beslen. Beyaz ekmek tüketme. Dışarıdan bir şey tüketme. Zamanla cildin de güzelleşir oda sana moral ve motivasyon olur. Bak ben orucum ama yine oruçta olsam spor saatinde sporu film saatinde film kuran saatin de kuran namaz saatin de namaz uyku saatinde uyku bu sistemde ilerlerim. He sosyal medya telefon bunlardan da uzak durmak gerek. Çünkü ; insanız robot değiliz. İnsansı aktiviteler edinmemiz gerek. Mesela işte her sabah çık parka yürü. Temiz hava he zihnini hem bedenine iyi gelir. Ve gerekirse akşamları da yürü. Zaten bedenini zihnini yordun mu ve her akşam erken yattığın da bu düzeni oturttuğun da göreceksin vücudun kendiliğinden erken uyuyacak.
merhaba daha iyiyim güzel yazdıklarınızı tekrar hatırladım ve tebessüm ettim hep var olun, inşAllah gönlünüz hep ferah olur iyi ki varsınız , her şey geçici mutlu olalım..
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için 🤲yani kendinize odaklanın. İnsan bu şekilde huzur buluyor. şu an parka geldim mesela ip atlamaya. Bu işte hem fiziksel hem ruhsal hem zihinsel insan rahatlıyor. Hayat bile gelip geçici sadece yaşadığınız hayattan keyif alamaya bakın 🤲
Boş kalırsan geçmişi düşünürsün, hobilerinle uğraş oku gez spor yap zamanın kalmadığınd ahayatın akılında olan şeyleri düşünmeye başlarsın bir süre sonra sağlıklı hale gelir geleceği düşünürsün bir anda olmasını bekleme zaman ver kendine
Bu hale geldiğim için çok üzgünüm 21 yaşındayım ilaç kullanıyorum kendi başıma yapamıyorum hiç bir şeyi işe yaramasz hissediyorum her gün aynı üzüntü
Sana böyle hissettiren kişileri hayatından çıkar geçmişte olan biriyle düşünmemek için uğraşlar bul kendine şans ver
Geçicek mi
Allah razı olsun dinlediğin için gerçekten zor
Elbette insan her şeye alışan bir duygusal yapıya sahip
Duygulandırdın güzel insan Allah razı olsun
Ne demekk inşallah her şey yoluna girer senin için bugünleri bile hatırlamayacak kadar güzel olur
İnşAllah senin de
Cevap
7Cevap
zamanla düzelir
En büyük ilaç sevgidir Seni seven seni anlayan Sana değer verendir
Düzelinmiyor maalesef. O açıklık hep kalıyor
Nasıl
Yani o düşünceler bitmiyor. Sürekli oluyor. İlaçla bastırmakta bir yere kadar oluyor maalesef
Nolucsk böyle
Annen veya babanda da mutlaka vardır bu hissiyat. Çok iyi psikologlarla danışanlığım oldu. Ama asıl konu şu. Bu durum anne veya babandan sana köyü miras
Ailede bir tek ben böyleyim 21 yaşındayım bir sürü ameliyat geçirdim artık vücudum strese kaldıramıyor ilaç kullanıyorum çok umutsuzum
Çok yoruldum
Başka bşr hastalık daha mı var
Çok mutsuzum abi
Allah şifa versin kardeşim. Ne diyebilşrim bilmiyorum
Noldu geçmişte
Allah yardımcın olsun
Geçmişi değil geleceğini düşünerek aşarsın
Namaz kıl
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?