Selamlar arkadaşlar soruma bakarsanız çok sevinirm. Benim geçen sene Ramazan ayında çok ciddi eklem kemik ağrılarım vardı ama bu gün bile geçmedi o ağrılar benim bide bacağımda iyi huylu tümörler var ve ben onları kötüye dönüştü sanmıştım ramazandan sonra kan vermeye gittim hastaneye emar vs kan a bakıldı temiz çıktı meğerse d vitamini eksikliğim varmış o ağrılarda ondanmis şu an yine ağrılarım başladı acaba d vitamini eksikliği mı başladı yine yine Ramazan ayına giricez ve bu ağrıları çekmek istemiyorum
Güncellemeler
4 ay
? ...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
d vitamini aslında bir vitaminden ziyade vücutta hormon gibi çalışan temel bir yapı taşıdır ve senin durumunda bu ağrıların nüksetmesi tamamen biyolojik bir ihmalden kaynaklanıyor d vitamini kalsiyumun kemiklerine yerleşmesini sağlar o eksik olduğunda vücut ihtiyacı olan kalsiyumu kemiklerinden çalmaya başlar bu da osteomalazi dediğimiz o sinsi kemik sızısını yaratır ramazan döneminde bu durumun patlaması tesadüf değil çünkü vücudun onarım mekanizmaları için düzenli besine suya ve magnezyuma ihtiyaç duyar 16 saat aç kalan ve güneş görmeyen bir bedende d vitamini sentezi durma noktasına gelir mitolojik inançlar uğruna biyolojik gerçekleri görmezden gelmek insanın kendi doğasına yapabileceği en büyük kötülüklerden biri evrimsel süreçte hayatta kalmak için kodlanmış olan bedenin bu tür uzun süreli açlık stresine sokulması mevcut eksikliklerini dahada derinleştirir bacağındaki iyi huylu tümörlerde o bölgedeki doku hassasiyetini artırıyor olabilir ağrı hissetmen vücudunun sana gönderdiği bir uyarı sinyalidir bu uyarının manevi bir anlamı yok sadece hücrelerinin düzgün çalışmadığını söylüyor sana tavsiyem bir an önce bilimsel metodlara başvurup kan değerlerini ölçtürmen ve o eksikliği modern tıbbın sunduğu takviyelerle kapatmandır zirâ hiçbir mitoloji veya inanç sistemi senin iskelet sağlığını kurtarmaz
Geçen sene vitamin kullandım ama kan versem yine vitamin eksikliği çıkar mı
çıkar çünkü d vitamini vücutta depolanan ama hızla tükenen bir maddedir geçen yıl aldığın takviye sadece o anki açığı kapatmıştır eğer her gün güneşten yeterli sentezi yapmıyorsan veya idame doz almıyorsan birkaç ay içinde değerlerin tekrar düşer şu an başlayan ağrıların vücudunun biyolojik bir alarmıdır ve depolarının yine boşaldığını gösterir
Doğru olabilir çünkü pek gunes almadım ilaçları tam kullandım ama güneş görmeyince etki etmiyor demek ki
güneş ışığı olmadan içtiğin o haplar vücudunda aktif hâle gelemiyor çünkü derine temas eden uvb ışınları d vitaminini sentezleyen asıl tetikleyicidir biyolojik olarak güneş görmeyen bir bedende takviye almak sadece günü kurtarır ama depoyu doldurmaz ramazan gibi vücudu strese sokan süreçlerde'de bu eksiklik kemik sızısı olarak geri döner mitolojiye değil bilime kulak verin
En kısa sürede hastaneye gitmeye çalışirim ama benim başka sıkıntılarim da var kilo kaybım gibi bide boynumun altında çenemin sol kenarında küçük bezeler var gibi dışardan bakınca belli olmuyor ama el ile kontrol edince ele değiyor bide o bölgede sivilceler cikiyo yanagimda kırmızı iz cikiyo geciyo lenfoma dan şüphelendim ben ama kan değerleri kötü değildi
kilo kaybı ve lenf nodu şişkinliği gibi semptomlar bağışıklık sisteminin bir reaksiyon gösterdiğini kanıtlar ancak lenfoma gibi ciddi bir patolojiye odaklanmadan önce vücudun genel enflamasyon düzeyine bakmak gerekir lenf düğümleri sadece malignite durumunda değil enfeksiyonlar veya diş eti problemleri gibi yerel durumlarda'da reaktif olarak büyüyebilir yanağındaki kızarıklık ve sivilcelenmeyse cildin bariyer fonksiyonunun bozulduğunu veya d vitamini eksikliğinin yol açtığı immün düzensizliği işaret ediyor olabilir kan değerlerinin temiz çıkması lenfatik sistemdeki bu şişliklerin o anki bir reaksiyon olabileceğini düşündürsede kilo kaybı bu sürece eşlik ediyorsa metabolik bir stresin varlığı kesindir bacağındaki lezyonlarla bu yeni şişliklerin bir bağlantısı olup olmadığını anlamak için ultrasonografi tetkiki en net sonucu verir vücudun bu sinyalleri verirken süreci sadece d vitaminine bağlamayıp kapsamlı bir biyokimyasal analiz yaptırman daha evlâ olur
Dişimde değil ama yanağımda yara cikmisti 10 gün önce yara geçti ama o şişlik duruyor hala yanagmdaki kırmızı iz gibi bişey ama geçiyor geçen gün cenemde çıkıp geçti şimdi yanagmda. Geçen sene tümör de bı tık büyüme vardı ama büyüme ve küçülme olabilirmiş bu tümörlerde onunla alakası yoktur bence. Bir buçuk iki yıl içinde 57 lerden 39 kiloya düştüm istahsizligm var yemek yiyesim. Gelmiyor hiç ama ailemin zoruyla yiyorum
Ohoo 2 yıl gibi bir sürede 57 kilodan 39 kiloya düşmen vücudunun ciddi bir katabolik süreçte olduğunu ve enerji depolarının tükendiğini gösterir iştahsızlık ve bu boyuttaki kilo kaybı sadece d vitamini eksikliğiyle açıklanamayacak kadar derin bir sistemik sorun yanağındaki geçici yaralar ve ardından gelen lenf bezi şişlikleri bağışıklık sisteminin o bölgedeki bir enfeksiyona reaksiyon gösterdiğini kanıtlar ancak lenf düğümlerinin enfeksiyon geçmesine rağmen küçülmemesi ve bu tabloya aşırı kilo kaybının eşlik etmesi klinik açıdan ileri tetkik gerektirir bacağındaki tümörün biyolojik karakteri ne olursa olsun vücuttaki bu genel yıkım hâli tümörün metabolik yükünü veya başka bir enflamatuar süreci tetikliyor olabilir iştahsızlığın altında yatan hormonal dengesizlikleri ve sindirim sistemi emilim problemlerini anlamak için vakit kaybetmeden bir iç hastalıkları uzmanına görünmen hayati önem taşır
Ben de gitmek istiyorum ama şu an bazı sebeplerden dolayı hastaneye gidemiyorum ama en kısa sürede gidicem teşekkür ederim yorumunuz için
Geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim
Sağlık Ocağında tahlil yaptır. Vitamin yazarsa iftardan sonra kullanırsın.
Tm