Güncellemeler
4 ay
ikinci kattan düşen çocuk neden ölmez? beyin kanaması neden olmaz. aşırı hızlı kafama darbe aldım öyle yere düştüm bayılmıştım uyanınca soğuk su döktüler beni öyle kaldırdılar
yüz üstü yere düşüp başı taşa çarpan birisi hemen ölür mü? beyin kanaması neden olmaz
eskiden çok küçük çocuktum sanki 2. kattan düştüm gibiydi hemen hemen aynı. bacağım mosmor oldu başım çok şişti çok hızlı olmuştu kafam öyle darbe aldı bir çocuk beyin travmasında neden hayatta kalır neden hemen ölmez?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
beyin omurilik sıvısı yastık görevi görür ve basıncı emer ama şiddetin boyutuna göre hasar verebilir bilemeyiz çocuk ve bebeklerin kafatasları daha hassas onların kemikleri kafayı tam ortmuyor fontanel denilen boşluklar var
muhtemel yetişkin olmadığım için beyin kanaması olmadı. ikinci kattan yere düştüm gibiydi çok hızlı taşa çarptı ölmemiştim baygındım soğuk su döktüler öyle kaldırdılar.
kafan şişti mi sonra dustugun yer
çok fazla şişti birde mosmor oldu sol bacağımın neredeyse tamamı mosmor oldu kan gibi oldu baygındım etrafı duymuyordum nefes almıyordum kaldırdılar yerden kendimden geçtiğimi anladım başım şişmişti " kafan şişmiş " dediler onun bile farkında değildim. uyanınca etrafa baktım ben yaşıyor muyum dedim çünkü etraf karanlıktı sanki bedenimi terk ettim gibiydi.
hidrosefali deniyor sanırım buna bir internette resmine bak istersen hidrosefalinin
az önce baktım da hidrodefali değil sadece darbe alan yerde morarma vardı
mr bt falan çekindin mi sonra
başımın sol tarafı kaşımın üstünden alnıma kadar şişti darbe alan yer kendimden geçtim ve bayıldım hemen
sonuç temiz çıktı ama darbe alan yer şişti birde morardı
yakın zamanda tekrar git bence bir, su anda bir semptom var mı bir rahatsızlık
evet var
neyin var
midem çok fazla bulanıyor kusuyorum çoğu kez baş dönmesi oluyor.
bence yakın zamanda bir noroljiye git, bence hafif bir ödem dokusu var kafanda ki bu gayet normal. bu yüzden beynin dengeyi algılaması bozuluyor çünkü ödem simetrik değil yani basın bu yüzden dönüyor. mide bulantısı ve kusma da beynin kendisi, vücudun zehirlendigini sanıyor ödemden dolayı. Bu yüzden vücudu kusturmaya çalışıyor zehri atmak için ama aslında ortada bir zehir yok. beyim ödemi zehir sanıyor yani kısaca. muhtemelen böyledir.
ödem yerine başka bir doku da kalabilir aslında ödem uzun vadede olmaz genelde orayı yanlış yazdım
çok teşekkür ediyorum
Benim kayınço kayınbabama yumruk attı
Baba öldü
Savcı bugun nefsi müdafaa dedi