Bir kızın kafasını birsürü erkek aynı anda dakikalarca yumruklarsa, kız bayılacak, bilinci kapanacak kadar kötü dayak yerse.
Bu kızın beyninde kalıcı hasar olur mu?
Bu hasar, saldırıdan 3 yıl sonra beyin mr'ında belli olur mu?
Bir kızın kafasını birsürü erkek aynı anda dakikalarca yumruklarsa, kız bayılacak, bilinci kapanacak kadar kötü dayak yerse.
Bu kızın beyninde kalıcı hasar olur mu?
Bu hasar, saldırıdan 3 yıl sonra beyin mr'ında belli olur mu?
Yıllar sonrada MR da belli olur. Beyin fonksiyonları için MR dan sonra elektroesnefalografi çektirebilirisiniz. MR kadar önem arz eden bir test. Kalıcı hır hasar konusuna gelecek olursak sinire denk gelen bölüm varsa yenilemez ama beyin hücreleri yenilenebilir
Maalesef, bu sorunun cevabı tıbbi ve hukuki açıdan oldukça karmaşık olabilir. Şiddet içeren bu tür bir saldırı, son derece ciddi bir suçtur ve derhal polise bildirilmelidir.
Şiddetin neden olduğu hasarın büyüklüğü, saldırının şiddeti ve süresi, kızın vücut yapısı, yaşadığı travmanın türü ve benzeri faktörlere bağlıdır. Saldırı sonrasında kızın beyin hasarı alıp almadığını belirlemek için bir doktor tarafından değerlendirilmesi gerekir. Ancak, herhangi bir şiddetli darbenin beyinde kalıcı hasara neden olabileceği bilinmektedir.
Beyin hasarı, genellikle özel tarama teknikleri kullanılarak teşhis edilir. Beyin MR'ı, hasarlı dokuyu ve diğer yapıları görüntülemek için kullanılabilen bir tarama yöntemidir. Ancak, beyin hasarının her zaman MR görüntülerinde görülebileceği garanti edilemez. Ayrıca, beyin hasarı teşhisi koymak için sadece bir MR taraması yeterli olmayabilir ve diğer testler de gerekebilir.
Sonuç olarak, bu tür bir saldırının sonuçları oldukça ciddi olabilir ve kızın hemen bir sağlık uzmanına başvurması ve saldırıyı polise bildirmesi gereklidir...
Olaydan uzun zaman geçtiği için polise bildirdim ne olur bilemiyorum
Korkumdan ve hafıza kaybı yaşadığım için polise gidemiyordum. Tehditleri devam ediyordu o dönem
Eğer tehditler devam ediyorsa, hala güvenli değilseniz ve polis yardımı almak istiyorsanız, bir güvenlik birimine başvurarak durumunuzu açıklayabilirsiniz. Polis veya diğer güvenlik birimleri sizinle iletişime geçerek size yardımcı olabilirler. Ayrıca, psikolojik destek alarak korku ve hafıza kaybı gibi sorunlarınızın üstesinden gelebilirsiniz. Sağlık kuruluşlarındaki profesyonellere danışarak, size uygun bir tedavi planı geliştirebilirsiniz.
Muhakkak doktora gidip durumu izah edip tetkik yaptırın. Sadece paranız mı alındı?
Çok daha kötü şeyler yaptılar ama bileziğimi de çaldılar. Ölmekten şans eseri kurtuldum
Bugün doktora gittim randevu verdi haftaya mr çekilecek
Tomografi falan da mı çektirsem
namusunuza zarar gelmemiştir insaAllah :( Allah belalarını versin
Cektirin insaAllah kalıcı hasar yoktur
Onu da yaptılar
bunu duymasam iyiydi :((((
Cevap
2Cevap
Muhtemelen kalıcı olabilir. Beyin MR'sinde tepist edilebilir.
Gasp çetesi saldırdı bana 3 sene önce. Çok kötüydü. Haftaya mr çekilecek. Keşke olay günü çekilseydi mr
Gene görülebilir. Nöron ölümleri geri dönüşümsüzdür.
mr a gerek yok, bi sürü belrti çıkar ortaya zaten
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?