Kükürtlü sabun nedir? Sivilce izlerine ve cildin yağlanmasına faydalı olduğu söyleniyor doğru mudur? Kükürtlü sabun işe yarıyor mu? kükürtlü sabun özellikleri
Selam :) Kükürt doğada saf halde bulunan bir madde. Birçok sektörde farklı amaçlarla kullanıldığı gibi kozmetik sektöründe de çok popüler. Kükürtlü sabun da kükürtten ve doğal kokulardan elde edilen bir ürün. Cilt bakımına meraklı herkesin bir kere bile olsa kükürtlü sabun kullanmışlığı vardır. Özellikle sivilce problemi olanlara en çok önerilen sabun kükürtlü sabun oluyor. Doğal bir ürün olduğu için çoğu kişi tarafından tercih ediliyor. Hatta doktorlar da öneriyor. Benim daha önce kükürtlü sabun kullanma deneyimim oldu. Sivilce problemi yaşıyordum ve uzunca bir süre kükürtlü sabun kullandım. Şimdi deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Kükürtlü sabun faydaları nelerdir?
kükürtlü sabun faydaları
Kükürtlü sabun faydaları saymakla bitmez diyebilirim. Her cilt derdine deva desem abartmış olmam. Şimdi kükürtlü sabun özellikleri ve faydalarını sıralayayım.
Kükürt sabunu deyince akla direkt sivilceler gelir. Sivilce tedavilerinde çok önerilen bir ürün. Sivilceleri kurutma özelliği mevcut. Bu yüzden sivilcelere çok iyi gelir.
Cildi fazla yağdan arındırır. Yağlı ciltler için derman niteliğinde. Ancak kuru ciltlerin kullanması tavsiye edilmez. Çünkü cildi daha çok kurutacağından tahrişe sebep olabilir.
Antibakteriyel bir sabun olduğu için birçok cilt problemine iyi gelir. Bu sivilce oluşumunu da engelleyen bir durum.
Tıkanmış gözenekleri temizler. Gözeneklerde biriken kiri ve yağı arındırır.
Siyah noktaları azaltır ve düzenli kullanımda yok eder.
Cilt üzerinde sıkılaştırma etkisi mevcuttur.
Sadece cilt için değil saç için de kullanılabilir. Deri hastalıklarına şifa olur. Saçları fazla yağdan arındırır ve derinlemesine temizler.
Kükürtlü sabun işe yarıyor mu?
kükürtlü sabun işe yarıyor mu?
Kendi deneyimlerime dayanarak söyleyebilirim ki, kükürtlü sabun gerçekten işe yarıyor. Sivilceleri kısa sürede kurutuyor. Cildi yağdan arındırıyor, gözenekleri temizliyor. Ve bunları daha ilk kullanımdan fark ediyorsunuz. Ama yağlı bir cildiniz varsa kullanmalısınız. Kuru ciltler için uygun bir ürün değil, memnun kalmazsınız. Eğer sivilce tedavisi görüyorsanız yüzünüzü yıkamak için kükürtlü sabun kullanmanızı tavsiye ederim.
Kükürtlü sabun fiyatı nedir?
kükürtlü sabun fiyatı
Birçok farklı markanın kükürtlü sabunu mevcut. Ancak hepsi doğal olmuyor. Kimi sabunlar sahte olabiliyor. Bu yüzden güvendiğiniz bir yerden satın almanızı tavsiye ederim. Kaliteli ve doğal bir kükürt sabununu 20-30 TL arasında bir fiyata alabilirsiniz. Ben genelde aktardan alıyorum ama eczanelerde de satılıyor. Artık birçok online sitede de bu tarz ürünler satılmakta eğer güvendiğiniz bir siteyse ve doğal bir ürün olduğundan eminseniz satın alabilirsiniz.
Benim yüzümde gecen sene ilk defa yanaklarimda sivilce cikti cok kotuydu buyuk kirmizi hic gecmiyordu yaz boyunca hersey kullandim doktora gittim verdigi kremler hicbiseye yaramadi daha kotu oldu kabuklandi yuzum sonra kukurt sabununu aldim sabah aksm kullandim iki ay boyunca Şu an hic yok hepsi gitti bide kopurtup masaj yaptiginda yuzun beyazliyo onuda farkettim bide yagli olmuyo direk kurutuyo
cay tabagını alıyosun kardesım. tabanını kaplıycak sekılde madem suyu dokuyosun bıraz.ıcıne de 3 damla falan elma sirkesi damlatıyosun ve cay kasıgıyla 1-2 karıstırıyosun .ardından temız bır pamukla tabakta sıvı kalmayana kadar sorunlu bolgelere press yaparak yuzunu sılıyosun. duzenlı yap bunu her gece yapmadan once sorun kalmıycak