5 mg vermişti doktor ama bana bayağı iyi geliyordu. İnternetten araştırdım şizofren ve bipolar bozuklukta veriliyormuş. Onu içince sanki beynime kan geliyor çalışmayan beynim çalışıyor bunu net anlıyorum ve bir çok şeyi boşu boşuna kafama taktığımi fark ettiriyor. Kendim oluyorum resmen. Ama tek başına kullanılmıyor keşke tek başına kullanılsa. Yanında başka bi antidepresanla veriliyor. Aripa diğerini güçlendirmek için sanırım. Çünkü tek başına kullanınca aşırı sersemlik yapıyor. Sizce neden verdi doktor ve bu ilaç hakkında ne düşünüyorsunuz. Kullanmalı mıyım?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
aripa aslında antipsikotik sınıfına giren bir ilaçtır ve aripiprazol etken maddesini içerir piyasadaki en ağır ilaç olduğunu söylemek doğru olmaz çünkü düşük dozlarda genellikle yan etki profili diğerlerine göre daha dengelidir doktorun sana 5 mg gibi düşük bir doz vermesi muhtemelen sendeki depresyon veya anksiyete tedavisini desteklemek ve kullandığın asıl antidepresanın etkisini güçlendirmek içindir bu yönteme tıpta güçlendirme tedavisi denir ilacı içince beyninin daha iyi çalıştığını ve gereksiz takıntılardan kurtulduğunu hissetmen ilacın dopamin ve serotonin sistemini dengeleme yeteneğinden kaynaklanır internette sadece şizofreni veya bipolar için yazıldığını görmen seni korkutmasın çünkü bu ilaç düşük dozlarda dirençli depresyon ve yaygın anksiyete bozukluğu gibi durumlarda da çok başarılı sonuçlar verir tek başına kullanıldığında sersemlik yapması ise vücudun ilaca verdiği bir tepkidir ve bu yüzden genellikle bir antidepresan ile kombine edilerek denge sağlanır doktorun bu ilacı senin zihnini berraklaştırmak ve takıntıların önüne geçmek için tercih etmiş görünüyor hissettiğin bu olumlu değişimler ilacın senin kimyanda doğru yere temas ettiğini gösterir doktorunla konuşmadan ilacı bırakmamalı veya dozunu değiştirmemelisin
Yapay zeka cevabı
Tıp fakültesi mezunuyum kardeşim hakaret sayarım ve emeğe saygı beklerdim her şeye yapay zeka demeden önce ne iş yaptığımı sorsaydın dilersen mezuniyet belgemide atarım neyse geçmiş olsun sağlıklı günler dilerim
Kusura bakmayın öyle zanmettim çünkü bu tarz bi kaç soruda hep öyle denk gelmiştim.
Yanında duxet kullanıyorum. iyi gibi ama sanki ağırmiş gibi hissediyorum ve ağrı kesici gibi daha çok. Bende sosyal kaygı da var ama bu duxet ona iyi gelmiyor sadece günü idare ediyorum
Mühim değil de bazen bende bana yapılan yorumları ya da münazara ederken verilen cevapları acaba oradan mı kopyala yapıştır yapıyor diye vehmediyorum senide anlıyorum ama insanın zoruna gidiyor tabi neyse konuya dönecek olursak duxet de aynı şekilde hem depresyon hemde vücut ağrıları üzerinde etkili bir ilaçtır ve sende ağrı kesici hissi yaratması bu özelliğinden kaynaklanır aripa ile birlikte kullanılmasının amacıda takıntılarını azaltarak tedaviyi güçlendirmektir eğer sosyal kaygın bu kombinasyona rağmen düzelmiyorsa ilaçların dozunun ayarlanması veya sosyal fobiye daha odaklı bir ilaç vardır muhakkak onu doktorun kolay bir şekilde ayarlar
Ya aslında duxette iyi. Çünkü yazın sıcakta nefes alamıyorum iş yapamıyorum gücüm halim yok ama bu duxet içince sanki ağrı kesici içmiş gibi vücuduma can geliyor. Ama bacaklarda hareketlilik yapıyor dürtüsellik gibi bişey. Bunun biraz daha hafifi olabilir mi ya da dozu mu yükselmesi gerekiyor. Bi de ben bu ilaçlarla engel raporu alabilir miyim ekpss için
duxet bacaklarında akatizi dediğimiz o huzursuz hareketliliğe sebep oluyor olabilir bu durumda dozu artırmak şikayetini tetikler daha hafif bir alternatif veya doz ayarı iyi olur engel raporu sadece ilaçla değil hastalığın iş gücünü ne kadar etkilediğiyle alakalıdır %40 oranını yakalamak bu teşhislerle oldukça zor
Sence teşhisim ne peki? Aripa şizofreni ve bipolarda kullanılıyormuş bnde zaten ikisinden şüphe ediyorum. Şizofren teşhisim olsa bile engel raporu alamaz mıyım. Çalışamıyorum ki hayattan insanlardan iyice izole oldum. Girdiğim iş yerlerinde sıkıntı yaşıyorum hep. üniversite mezunuyum çalışmak istiyorum
bu ilaçlar onlarda değil ağır depresyon ve dirençli anksiyete vakalarında da sıklıkla tercih ediliyor zaten şizofreni teşhisi olsa bile engel raporu alabilmen için bu durumun tedaviye rağmen çalışmanı ne kadar kısıtladığına bakılır eğer bu hastalık nedeniyle sosyal hayattan izole olduysan iş hayatını sürdüremiyorsan %40 ve üzeri rapor alma ihtimalin elbette mevcuttur benim tahminimce
Bi de sürekli ölmek istiyorum intihar düşünüyorum. İlaç içince geçiyor ama ilaçta tam etkili değil gibi. Bi de ilacı bırakınca beynim daha çok duruyor yani beyin işleyişi ilaca mahkum oluyor. Bıraktıktan sonra kendi kendine ilerlemiyor sistem hepten durmuş gibi
Hafif doz antipsikotikleri hekimler depresyon, anksiyete bozukluğunda yazabiliyorlar, ilacın antipsikotik olması sizin psikotik bir durumunuz olduğunu göstermez, muhtemelen anksiyete sebebi ile yazılmıştır, hekiminize güvenin tedaviye hekim kontrolünde gidin. Geçmiş olsun.
Ama aripa bayağı iyi geldi bana. Ama duxet pek iyi değil. Zaten bu aripa dxueti güçlendirmek için sanırım. Normal mi sizce
Aripa 2.5 ya da 5 mg dır muhtemelen, hafif doz antipsikotikler anksiyete bozukluğunda özelikle Okb de fayda sağlıyor. Geçmiş olsun. Hekiminize güvenin.
Ben o ılacı 2 ılacla birlikte kullanıyorum uzun zamandır kullanıyorum ben onu unıpolar depresyon hastasıyım o yuzden kullanıyorum
Bana ne olduğunu söylemedi ama alınganlık vs var dedim. Duxetin yanına bunu verdi. Aslında bayağı iyi geldi kafama takmıyorum çoğu şeyi. Mantıklı düşünüyorum ve beynime kan gelmiş gibi. İnsanlarla konuşamıyordm sanki sesim içime kaçmış gibi konuşmak istesem bile bişey tutuyordu o derece. Ama bunu içince bayağı rahatladım ve konuşmaya başladım. Duxet hiçbir işe yaramıyordu. Bu ilaçla beraber işe yaradı. Peki sence nasıl bu ilaç memnun msn? Ve yanında kullandığın diğer ilaçlar nedir
Ben arıpa 10 mg 20 mg kullandım ama agır geldı rısperdal 3 mg cedrına 50 mg
Ben daha cok bunları uyumak ıcın kullanıyorum yıne de fayda etmiyor yıne ayni uyku düzenim bana ıyı gelıyor benım ılac raporum da yazıyor tanı ordan biliyorum unıpolar olduğumu
Sen ne zamandır kullanıyorsun bu ılacı?
Bende duxet 60 mg aripa 5 mg kullanıyordm 2 buçuk sene kullandım ama bir yıldır hiç kullanmıyorum. Bu aripayi araştırdm şizofren ve ya bipolar bozukluk olanlara veriliyormus. Bnde şüphe ediyorum ikisinden biri var bence ama tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Dehb den de şüphe ediyorum. Çalışırken kullanıyordm işten çıkmak zorunda kaldım ve ilaçları bıraktm ama ilaçsız yapamıyorum kafam durmuş gibi hiç çalışmıyor. Ortamda canım gibi oluyorum ama ilaç içince kafam çalışıyor sanki kan akışı gidiyor o derece hissediyorum
Bende 1 1.5 senedir kullanıyorum daha once baska ılaclar kullandım onlar fayda etmedi uykum duzenım duzelse hersey düzelecek gıbı gelıyor bana
Aripa uyku yapmıyor mu? Bende yapıyordu yatağa kafayı koyar koymaz uyuyordum. Bende bayağı kullandım ama hep bıraktım
Zestat diye ilaç var uyku için. kullandın mı
Ben düzenli kullansam bıle yapmıyor bı cedrina yapar gıbı oluyor ben cok sık uyanan bırısıyım uykumdan ılacları degıstırmeyı istedim bu sefer doktorum ızın vermedı ters tepkı yapar diye
Uyku apnesi olabilir mi? Bölük bölük mü uyuyorsun ve karabasan olayı yaşıyor msn
Cok sukur hıc karabasan yasamadım boluk boluk 2 saat uyuyorsam en az 1 saat tekrar uyumak için bekliyorum
Alla alla ilginç. Bende önceden çok uykusuzluk çekerdim ama ilaç içince düzeliyor. Ama 1 yıldır senin gibiyim bölük bölük kopuk uyuyorum. Hacamat iyi geliyor diyorlar
Onu hıc denemedim benım eskıden ne guzel uyku duzenım vardi ya aksam 10 nda uyurdum sabah 8 gıbı uyanırdım ne olduysa son yıllarda oldu
Ne ılac denedıysem fayda etmedı uyku düzenime
Kafana taktığın şeyler mı var çözemedigin? Kaç senedir ilaç kullanıyorsn. Ne zaman gitmeye başladın doktora
Ben neredeyse 7 /8 senedır tedavi goruyorum oncesınde tabı yanlıs tedavı uygulandı tabi sureklı o yuzden doktor degıstırmek zorunda kaldım en son doktorum bunu bana soyledı
Aslında oyle pek bisey kafama takmam
Ee durup dururken mi böyle oldun. Hayatın nasıl stresli vs? Çalışıyor msn yorulmak lazım bi de
Hatırladıgım kadarıyla evet durup dururken boyle oldu hayır calısmıyorum ama evde de yorulduğumu dusunuyorum bıde bende gecmıs yok gecmısımle ilgili cok az şey hatırlıyorum o yüzden pek bı fikrim yok
Dehb olabilir msn? Dehbler uykusuz olur genelde. Ama belirtileri çocukluktan başlar. Dikkat eksikliği yaşıyor msn
Sanmıyorum dehb olduğumu benimkisi depresyon o kadar doktora gittim hıcbırı boyle bisey demedı hep depresyon dediler
Zaten depresyon ve diğer anksiyete okb de olur. Bunlar hep devam ediyorsa çözülmüyorsa altta yatan sebep dehb olabiliyor. Depresyonla çok karıştırılıyormuş ve her doktor anlamıyor. YouTube da kendime notlar Cevat diye biri var onu izle. Fikir sahibi olursun az çok
Tesekkur ederim tavsiyen için ben uyumaya gidiyorum anca uyurum
Rica ederim. İyi geceler. Dertleşmek istersen yazabilirim