Arkadaşlar bundan 2 ay önce karın ağrısı ve şişkinliği ile başladı bu ağrılar daha sonra gaz olsun şu olsun bu olsun mide sorunları çektim ama 2. Haftada sırtımda ve göğüsümde ağrılar başladı bu ağrılar sürekli yer değiştiriyor bazen sol göğüsümde bazen sağ göğüsümde ama daha çok sağ göğüsümde ve sağ omzuna çok vuruyor bu aralar ağrılarım. Dün gece o kadar kötü bir ağrı girdiki hem terletti hemde titretti. Psikolojik olarak çöktüm bu akciğer kanserimi diye korkutuyor daha 19 yaşındayım cidden psikolojim bozuldu...
Dahiliyeye gittim mide sorunları ağrı yapar dedi reflü ilacı verdi ama ben 2 aydır ağrılar ile uğraşıyorum bilen varsa bu ne böyle? Canıma tak etti gerçekten lütfen yardımcı olun
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
ağrıların sürekli yer değiştirmesi sağ omza vurması ve karın şişkinliğiyle başlaması aslında bu durumun akciğerle değil sindirim sistemi ve safra kesesiyle yakından ilgili olabileceği Kanâatindeyim özellikle sağ göğüs ve sağ omuz ağrısı safra kesesi taşının veya çamurunun klasik belirtisidir yemeklerden sonra artan şişkinlik ve gece gelen o terleten titreten şiddetli atak tam bir safra krizine benziyor akciğer kanseri genellikle yer değiştirmez ve bu kadar kısa sürede karın şişkinliğiyle başlamaz dahiliyenin verdiği reflü ilaçları eğer safra kesesinde bir sorun varsa etkisiz kalabilir diğer bir güçlü ihtimal ise yaşadığın bu yoğun korku ve stresin vücudunda yarattığı somatik ağrılardır anksiyete kaslarını o kadar çok sıkar ki göğüs kafesinde ve sırtında gezici ağrılar hissedersin dün geceki titreme ve terleme ise yaşadığın yoğun korkunun tetiklediği bir panik atak krizi olabilir yani fiziksel bir başlangıç zihinsel bir çöküşle birleşmiş durumdadır yapman gereken ilk iş bir genel cerraha gidip tüm batın ultrasonu çektirmektir böylece safra kesesi ve diğer organlar netleşir içini ferah tut 19 yaşında vücudun çok güçlüdür ve bu belirtiler genellikle tedavisi olan sindirim sorunlarından kaynaklanır tabi birde fibromiyalji var tetkiklerde hiç bir şey çıkmazsa anksiyete ve fibromiyalji dikkate alınmalıdır geçmiş olsun
Teşekkür ederim tam olarak önerebileceginiz bir bölüm var mı yani baştan aşağı baktirabileceğim
her şeyi kapsayan ve tüm bu şikayetlerin kökenini bir bütün olarak inceleyecek en doğru başlangıç noktası check up tarzı bir tarama yerine iç hastalıkları yani dahiliye bölümüdür ancak bu sefer gittiğinde yaşadığın şikayetlerin sadece mideden ibaret olmadığını göğüs kafesinde gezdiğini sağ omzuna vurduğunu ve gece seni titreten o krizi mutlaka detaylandırmalısın eğer dahiliye uzmanı genel bir değerlendirme yaptıktan sonra spesifik alanlara yönlendirmek isterse sindirim sistemi ve safra kesesi için genel cerrahiye göğüs kafesindeki gezici ağrılar ve akciğer korkun için ise göğüs hastalıklarına sevk edebilir ama tüm bu belirtilerin aynı anda başlaması genellikle tek bir merkeze işaret eder o da ya sindirim sistemidir ya da çok yoğun bir stresin vücuda yansımasıdır baştan aşağı bir kontrol için tam kan sayımı karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri vitamin değerleri ve özellikle tüm batın ultrasonu çektirmek senin içini tamamen rahatlatacaktır
Çok teşekkür ederim iyi günler dilerim
Tabi tut elimden doktora goturum
Ya zaten doktora gittim ben bilgi anlamında yardım istiyorum onlar mide kaynaklıdır dedi ama geçmiyor işte daha 2 gün önce gittim yinemi gideyim
Mide koruyucu ic o zaman