Hemşirelik nasıl bir meslek sizce? Olumlu ve olumsuz yönlerini anlatır mısınız?
Cevabın nedir?
Hemşirelik bölümü hakkında yorumları okudum bu mesleģi yapan yapmayan farklı farklı yorumlar var. ben de bir hemşir olarak birşeyler söyleyeyim bu meslekte aldığınız maaş gelirinden çok vicdanen bu mesleği yapmak gerekiyor. Insanlarla uğraşmaktan bazen hakaretlere mağrur kalabilirirsiniz. bide şehrin büyük bir hastanhanesinde çalışıyorsanız çok zorlanacaksınız.. rahat calisabileceginiz sağlık ocakları da var günde bir iki kişi ile ilgilen geç. hafta sonları tatil memur gibi.. bazen doktorların asistanları emirleri arasında da kalabilirsiniz tüm gün oturacak vakit bulamayabilirsiz akşam nöbetleri hemde bir yoğun bakımı hemşiresi iseniz vay halinize. ama herşeyden önce bu mesleği vicdanen yapmanız gerekiyor hastalara psikolojisine göre yaklaşmanın gerekiyor , güler yüzünüzü ve samimi tavırda bulunmaya çalışmalısınız neşeli olmalısınız. hastalar hastahanede taburcu olurken ardından size ALLAH ısmarladık demeli size.. akşama kadar onca koşturmacadan sonra bir yaşlı kadının ALLAH razı olsun oğlum sözü ile huzur bulmalısınız.. diceğim şu ki bu mesleği yapmak isteyen insanlar herşeyden önce bu mesleğe yapısı müsait olup olmadığı bakmalı.. bu mesleği bırakıp giden onca insan var bünyelerine ağır gelen.. hemşir veya hemşire olmak için doğduğuna inanmalılar. belki bir doktor kadar karizmanız yok ama günümüz şartlarına göre iyi bir geliri var. bu mesleği seçerken iyi düşünmelisiniz sonradan pişman olmamak için , severek yapamıyosanız sırf para kazanmak ićin yapıyorsanız 5 yıl içerisinde tükenebilirsiniz...(poliklinik hemşiri ismail) :)
72 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılgüzel meslek eşim hemşire çok rahat yani hiç bir sıkıntısı yok
42 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGitmek istiyorsan her türlü mide bulandırıcı şeye alışık olman lazım sonda takıyorsun kalçaya iğme yoğun bakımdaysan hele allah rahmet eylesin hastanın bokunu temizliyorsun. yarası olanların yarasını temizliyorsun hastanenin içi zaten ajite hastalarla dolu birine iğne vurmaya gidersin ağlamaya başlar günde 3 kez tansiyon nabız ateş ayaklarını hissetmezsin. Doktorlar seni yardımcın gibi görür. aile hayatı uyku düzeni yok. Çocuklarınla vakit geçirmeyr halin yok bulaşıcı hastalık kapman an meselesi. kötü yanları dışında hayır duası alıyorsun yani brn hemşirelik 2. Sınıfım ve bıraktım çok sağlam psikoloji gerektiren bir meslek ve insanlara yardım etmeyi çok sevmen gerekli yoksa asla seçilmemesi gereken bir bölüm. Para var nöbetten sonra çalışmıyorsun diye seçersen bir ömür boyu hem kendin hem de bakım verdiğin hastaları mutsuz edersin ve hayatın biter sonuçta 30 yıl bu mesleği yapacaksın iyice düşün.
12 Yorumla- +1 yıl
ben de ikinci sınıfı bitirdim tonla alttan dersim var bırakmak istiyorum şu sen ne okuyorsun peki biraz fikre ihtiyacım var
Cevap sahibi+1 yıl@Oylesineeebirkiz 1 sene daha hazırlandım şu an makinr mühendisliği okuyorum. Hayatımda verdiğim en doğru karar diyebilirim.
+1 yılbildiğime göre zormuş bende hemşire olacam inş ama güzeldir yarni şimdi sen bir teyzenin derdini gidersen ve o sana gönülden Allah razı olsun dese ne kadar güzel bişeydir çokta sevap yani sonuçta insanların derdini gideriyon şimdi yatalak bir hasta yıkanamaz bakım yapamaz sen ona bakımını yapcan acıkınca yemek yedircen ne kadar güzel bişey ama zor iştir tabikide ama maaşıda iyi yani şmdi bir yoğun bakımda çalışsan 4-5 milyar aylık güzel yani nöbetler zordur tabi uykususz kalmak ama ben dayanıklıyım uykusuzluğa şükür :D
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
18Cevap
+1 yılSiz kafayımı yediniz üniversitede hemşirelik okudum 4 yılım boşuna gitti insanın bokuyla uğraşmak hoşuna giderse buyur seç sakın böyle bşr hata yapma kendine vakit ayırmaya zamanın olmuyor. İki kuruş para için özel hayatın aileni aksatıyorsun yok nöbete gel yok o ilacı al yok anjiokat tak aman kalsın. Birde herşeye karşısan hasta yakınlarııı aman
16 Yorumla- +1 yıl
O hasta bakıcıların işi sen niye yaptın ki yapma. Hemşire kan alır tansiyon ölçer tobe tobe
- +1 yıl
@elhasber bende şu an utandım yaptığım şeylerden tekrar aklıma geldi ah afedersinizde yoğun bakımdan bahsediyorum şu an meslektaş değilim okudum öyle basit bir iş yapamam basitlijten kastım hemşirelik güzel ama hastalar kötü bak canım şu an psikolog olmak için uğraşıyorum kadir hasta öğtenciyim bu yaşıma geldim tanıdığımın yanında duruyprum oda psikiyatrist yardım ediyorum ve bir sürü şeyde yanlış yaptım ve hadta yakınları beni kendini öldürmek isteyen öldürmeye çalışan insanlardan bahsediyorum durumları kötü olanlardan yalandan tansiyonu 9/7 olup ahhh ölüyorum diyenlerden değil ben o insanlardan bahsediyorum yoksa güzel ama aldığın parada yaptığın işte en iyi ol taktir ediliyorsun hele istanbuldaki insanlar bir ara jokrr gibi geziyordum gülümsemekten ağzım yamulmuştu bana köyüleri geldi sana iyileri gelir ne güzel yaptığım bakım benim yapmam gereken bir bakım değil keşke olsa ama ben milletin o kokusunu çekemem gadta bakıcıları ne güne duruyor benim çalıştığım hastane böyleydi
- +1 yıl
+1 yılhemşirelik güzel meslek ama gece nöbeti var,yani durmadan hastalarla birlikte oluyorsun. en kutsal mesleklerden birisi ama ülkemizde hep kötü algılanıyor. sağlık meslek lisesi hemşirelik bölümünden bu yüzden ayrıldım ben ailem istemedi yurtta okumamı ama yinede sağlık bölümünü kazandım üniversitede
02 Yorumla
Soran+1 yılhangi bölümü okuyorsun şimdi? :)
- +1 yıl
cocuk gelişimi rehabilitasyon bölümü , çalışıyorum şu an
Gizli Üye(36-45)+1 yılHer işi onlar yapıyorlar sonra da doktorlar kadar değer görmüyorlar hastaneler de. Çok zor meslek yatağından kalkamadığı için bir erkeğe çişini yaptırmak zorunda kalmak sanırım kendi başıma gelen acı tecrübelerden birisiydi. Ama severek yapıyorsa orası ayrı. Benim hemşirem işini severek yapıyordu ve kendisine yakışıyordu da bence. Ben utanmıştım o da bana utanma ben işim gereği bunu hep yapıyorum tabi senin gibi birisine denk gelmek ayrı bir zevk demişti :)
30 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlara yardım etmek güzel birşey. Hatta hayat kurtarıyorsun veya kurtarılmasına yardımcı oluyorsun.
Kötü yanları ise pek çok.
Nöbet nedeni ile düzensiz iş hayatı,
Yoğun çalışma
İnsanlarla uğraşmanın zorluğu30 Yorumla
+1 yılBu sene hemşirelik fakültesini kazanacağım inşallah içinizde hemşire olan ya da hemşire fakültesinde okuyan var mı yani nası meslek önü açıkmı yüksele bilirmiyiz avrupa ya da yurt dışında yapılabilirmi maşı ne kadar ve çok istedğim bir meslek hayalim Ankara üniversitesine gideceğim görüşleriniz nedir bahsedermisiniz ya da önerileriniz nedir?
01 Yorumla- +1 yıl
Önü açık bir meslek , yurt dışında mesleğini yapabilmen için sıvaları falan var onlara girmen belli bir seviyeyi geçmen gerekli. Araştırırsan daha ayrıntılı şeyler var öğrenirsin. Kesinlikle yurt dışında örneğin Amerika'da bu meslek hak ettiği değeri alıyor yurt dışında bu mesleği icra edebilmek senin için büyük bir avantaj olur tabi dilin iyiyse
+1 yılHemşirelik iyi güzel meslekte bunun için neden gizli kullanıcı oldun casus hemşiremisin yoksa itiraf et (:
41 YorumlaÇok ah alrısın ya boşver gereksiz meslek. Onca insanın ağız kokusunu çekceğime gider veteriner falan olr hayvanlarla uğraşırı mdaha iyi
13 Yorumla- +1 yıl
@Pınar3234 ah alicak bisey yok insanlari tedavi ediyoruz
Çoğu işi onlar yapıyor ama genelde sevilmeyen küçümsenen taraf oluyorlar üzülüyorum öyle olunca.
20 Yorumlagünümüz şartlarında iyi ataması olan ve 3000 tl maaşı olan bir amelelik dalı
22 Yorumlakolay atanırlar. toplum iyi bakmaz, doktor avcısı denir ama önce toplum kendine baksın. olumsuz yönlerine takılma.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 397 cevap paylaştı.
+1 yılzor meslek.. çok özveri istiyor.. olumlu yönü sanırım bir hastanın şifa bulmasında yardımcı olmak.. zor yanlarını da say say bitmez..
00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılMaaşları güzel.Kazanması da zor değil.Beni kan tutmasa ben de isterdim hemşirelik.
20 Yorumla bn şu an hemşirelik 2 . sınıfı okuyorm çok sevyorm okulmu insanlara ailene yardım etmek kadar güzel bir şey yoktur bence benceee hemşirelik ÇOK GÜZEL bir meslek...
28 Yorumla- +1 yıl
@otantikos bak ne buldum :D
- +1 yıl
nikleri değişin :) @otantikos
- +1 yıl
arabuluculuk edeyim :) @otantikos
çok istediğini belli etme hava parası vermeyek :D - +1 yıl
seni fatihle başbaşa bırakıyorum @otantikos :D
+1 yılgüzel ama yorucu bir meslek ve kolay gibi görünse de çok zor
10 Yorumlaben sağlık ocağında çalıştım bir süre...ciddi anlamda insanlar pul kadar değer vermiyorlar
11 Yorumla
+1 yıloooo nurses fantezisi :DDD diyerek ne düşündügümü alamışsındır :)))
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhemşireler hep hafif kadın gözüyle bakılan mesleğin fertleridir adları çıkmış 9 a inmez 8 e
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbiraz aşağılanan bir meslek. en azından benim çevremdeki insanlar düşük görüo bu mesleği
00 Yorumla
+1 yıl24 Saat çalışıpta 3 gün izinli olmak harika
Bulaşıcı hastalık kapma riski fazla00 Yorumladeğerleri bilinmez ama kazançları iyi oluyor yerine göre
00 Yorumla
+1 yılKüçük bir ilçenin devlet hastanesindeysen rahatsın ama üniverste veya eğitim araştırmadaysan büyük sıkıntı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhergün g.tler vadisi igne yapip dur:) saka bi yana güzel meslek oldugunu sende biliyorsndur maksat soru olsun
01 Yorumla
+1 yılOnu bunu bilmemde hemşirelik bölümünden iyi kız düşüyor :D
00 Yorumlacok güzel oluyorlar cogu :)
issiz kalmıcagın kesın acık var00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnnem hemşire olumsuz yönü tacize uğruyor doktorlar tarafından
00 Yorumla
+1 yılKolay meslek yoktur.Hemşirelik güzel meslek.
00 Yorumla
+1 yılgüzel hemşirelere hrzaman birşeyler hissetmiştr D:
00 Yorumlaşark görevi yapmak zorunlu mu hemşirelikte
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılGüzel meslek
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılonun bunun g*tüne sok iğneyi
01 YorumlaEbelikten iyidir.
01 Yorumlaçok zor meslek
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Hemşirelik mesleği nasıldır? Olumlu ve olumsuz yönleri neler?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat