Submandıbular bezde sağda 20*10 solda 21*11 reaktif lenf
Bu bı 7 yıldır felan benımle aşka gecmıyor aynı büyüklükte neden geçmiyor
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Submandıbular bezde sağda 20*10 solda 21*11 reaktif lenf
Bu bı 7 yıldır felan benımle aşka gecmıyor aynı büyüklükte neden geçmiyor
tıp dünyasında bu duruma skarlaşma yani doku iyileşmesi sırasında oluşan kalıcı sertleşme diyoruz yedi yıl gibi uzun bir süre boyunca boyutunun hiç değişmemiş olması aslında tıbbi açıdan oldukça rahatlatıcı bir işaret çünkü kötü huylu oluşumlar zamanla büyüme ve çevre dokulara yapışma eğilimi gösterir seninkiler ise yerini sevmiş sabitlenmiş birer nöbetçi gibi duruyor submandibüler bölge yani çene altı ağız içi diş eti veya boğaz enfeksiyonlarına en çok tepki veren yerdir geçmişte yaşadığın şiddetli bir diş iltihabı ya da ağır bir tonsillit bu lenf düğümlerinin iç yapısının bağ dokusuyla dolmasına neden olmuş olabilir ve bu da onların eski küçücük formlarına dönmesini engeller ultrason raporlarında reaktif ifadesinin kullanılması bu nodların kanser hücresi taşımadığını sadece bir uyarana tepki verip öylece kaldığını belgeler eğer bu düğümlerde ani bir büyüme aşırı sertleşme veya üzerine dokununca geçmeyen bir ağrı oluşmuyorsa bu durum senin anatomik bir parçan haline gelmiş demektir yinede içini ferah tutmak için belirli aralıklarla bir doktor kontrolünde fiziksel muayeneni yaptırman yeterli olacaktır
Ya rahatsız edıcı ama çok büyük keşke kötü huylu olsada tedavısı olsa
@cicimxs sûalin mi vardı?
Cevap
3Cevap
Bazıları zararsızdır takip ederler ya da çıkarırlar operasyonla doktorun takip ediyorsa korkma.
Geçecek bu da geçecek Nalan
Benim de 10 yıldır aynı
Nıye böyle
Doktor sorun yok dedi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?