Pozisyon: Yazılım Mühendisliği
Soru: Rögar kapakları neden yuvarlaktır.
Cevap: İçine düşmesin diye.
Çünkü kare olursa içine düşme ihtimali vardır.
Görüşleriniz için teşekkürler. 😂😂

telekomun logar kapakları niye dikdörtgen ozaman oda çukur buda çukur? veya mazgallar?
i.sozcu.com.tr/.../mazgal.jpg
www.orjantatilsitesi.com/.../kiscalismalari02.jpg
çünkü Telekom veya elektrik yeraltı kare veya dikdörtgen kapakların olma sebebi, onlarda kanalizasyon bağlantısı olmaması. Şimdi adam kapağı yuvarlak yapmış, sebebini de içine düşmemesi için belirlemiş. Şimdi yuvarlak kapaklarda kanalizasyon olur ve kanallar suyla dolup tastiginda kapağı oynattiginda kapak içine düşebilir bu yüzden yuvarlak. Ama elektrik ve Telekom da bu durum yok yani su geçmiyor onların içinden.
Hiç dikkatimi çekmemişti yorumları okuyunca bişi daha öğrendim teşekkür sayende :D
eyvallah 😂😂
Rica ederim 😊😊
Cevabını bildiğin sorular sormak iyiymiş
İçine düşmesin diye galiba
Doğru cevabı verdiniz hanımefendi. Tebrikler 😂
keşke kalp şeklinde olsalardı❤
Cevap
14Cevap
iceriye dusmez yuvarlak olunca hem tasimasi daha kolay yuvarliyon 😂
Google amcan yanlış cevap vermiş olabilir mi 😂
Ahahaha 😂😂 cevap doğru ama 😊
Gerçekten, içeri düşmemesi için kare olsa düşer.. Kare kapaklarda var ama çoğunlukla yuvarlak kapaktır.
Ahahaha 😂😂 neden yanlış ecrin mis anlamadım. Ayrıca sana başka bir soru daha sormam lazım
Neden 19 yaşında değil de 24 yaşında gibi görünüyorsun 😂👆
Ama sözkonusu sensin 😂😂
Mesela 😂😂
Karşıdaki de güm güm gelirse? 😂😂😂
Ahahah 😂😂 iki yaralı iki şaşkın 😂😂
Dünyadaki basınç en iyi yuvarlak şekiller tarafından emilir bide yuvarlak bir deliğe yuvarlak bir kapak düşmez bu yüzden herhalde
Köşeli olursa ; üstünden geçen araçların tekerlekleri köşelere çarpar ve bombbb :) veya ters takla ama bu şekilde tekerlek patlamaz. Kapak yerinden çıksa bile dikine havada kalırlar geçenlerde semtte oldu ordan gördüm :D
Kare kapakların da kenarları sivri değil ki bombeli şekilde yapılıyor araçların lastiklerini patlatmasi imkansız. cevabı vermiştim zaten, kapağın içine düşmemesi için yuvarlak yapılıyormuş.
Kaldırım köşeleri de bombeli yapılıyor ama çatur çutur patlatıyor :D Kara kapakta kenetli birleştirme yöntemiyle yapılırsa düşmez kardeşim.
Benim mesleğim soğuk-sıcak şekillendirme lisedeyken her türlü yöntemi gösterdiler :D
Bende cevabı verdim zaten. Kapak yerinden çıkarsa eğer içine düşmez dikine havada kalır diye
E o zaman bu teoriyle o yuvarlak kapağı üreten mühendislerle tartisman daha doğru olur 😂😂
Tartışılacak bir konu değil ki maliyet, ve dediğim gibi halkı düşünmek
hiçbir açıyla kapattığı deliğe düşmeyecek tek şekil olduğundan dolayı
Suyu spiral seklinde dondurup daha iyi alabilmek icin mi acaba bilmiyorum kare logar kapagi da var ayrica.
nerde var kare logar kapağı?
Çoğunlukla yuvarlak ama, ayrıca kare kapaklar genelde kanalizasyonda değil elektrik veya telefon hatlarının yeraltı bağlantı noktalarında kullanılıyor.
Dogrudur 😄
peki teşekkür ederim görüşün için 😂
dusen her sekilde duser ne alakasi var. bnce estetik goruntu olsun diye oyle yapmislar hic bir nedeni yok 😁
Komutan logar top olduğu için
https://i.hizliresim.com/770zRP.jpg
İçerisine rahatlıkla insan girsin diye olabilir mi?
Cevabı öğrendim teşekkürler 😂
Nerden öğrendin 😂😂
Yorumlardan senin yazdıklarından 😂
peki sevindim öğrendiğine 😂😂
Böyle soruların var mı çok 😂
Daha gelecek takiple beni 😂😂😂
Sen takip et sorularına bakayım 😂
tamam 😂😂
Google da bizi işe akacaktı tabi 😁
Alacaktı
Ama sorular çok ilginç 😂😂
az sonra 1 soru daha sorcam mesela 😂😂
Haydi sor sor 😂
Tamam geliyor 😂😂
Rögardır o logar olsa duramazsın
Rögar ve Logar fark nedir?
ismi rögar yani logar değil
Rögar desem bu neymiş diye sorarlar diye logar yazdım.. Herkes logar dediği için. Rögar olduğunu biliyorum.
olsun sen doğrusunu yaz
Peki tamam 😂😂
Cunku tencere yuvarlanmis kapagini bulmus.
Genelde kapaklar yuvarlak olur zaten
sebebi ne ama?
bu kızın zekası çok başarılı..
İçine rahat girilebilsin diye
Bilmiyorum neden?
içeri düşmemesi için
Ne alaka
Çok alakası var
Kare olsaymis
Kare içine düşer ama?
Büyük yapsinlar
Tamam söyleyeyim bundan sonra kare yapsınlar.
😄😄 tamam öyle olsun
🙈🙈🙈
Niye acaba
içeri düşmemesi için
Ne alaka kare olunca düşüyomu
yes
Ne alaka ya yuvarlak da düşmem sebebi büyük deliğe göre kareyi de büyük yap düşmez
Bunu düşünen muhendisle bir tartışmamız lazım 😂😂
Ben de makine mühendisiyim
Peki kare logar kapağının, telefon ve elektrik yeraltı hatlarında kullanıldığını bilmiyor musun?
Ee ne var bunda
Bence yuvarlak olmasının sebebi diş vardır muhtemelen civata gibi dönerek yerleşiyodur
olabilir, fakat bunu dissiz ağır yapıp oynamasını bu şekilde de engelleyebilirsin dimi?
olayı çözdüm 😂😂😂😂 sebebi şu öncelikle insan içine inecek kadar büyük olmalı insanın kilosunu falan düşünerek çapı belli boyutta olmalı o daireyi kare düşün daha fazla demir demek faha fazla maliyet demek işin özü daha ucuz oluyo yüzde yüz eminm
E sebep buysa, neden kare logar kapakları var?
Hacı bunda insan aşağı inmeli öbürlerinde kabloyu sokucak kadar olsa kafi o dairenin dışına kare yap bakalım be kadar malzeme kardalar işin özü her şeyde olduğu gibi para
Madem öyle neden plastik yapmıyorlar, maliyeti daha az ve tonlarca yük kaldırabilecek güçte plastikler var?
Yangın falan olursa erimesin diye çeliğin ergime derecesi 1500 pilastipm 200 lerde diye hatırlıyorum
Hayır, çok yüksek ısıya dayanıklı plastikler de var?
Hacı çelikten dha mı yüksek az mantıklı ol ayrıca sana ergime grafiklerini göndermiyim biliyorum da malzeme dersimiz vardı anlarım az bişey
Ya tamam ben seni anlıyorum, fakat onların dairesel veya kare olarak tasarlanisinda metal fazlalığıni hesap ettiklerini sanmıyorum. çünkü kare den daha fazla çapı olan yuvarlak logar kapakları da var.
Ya olayı anladın mı göbekli birinin gireceği boyutya düşünyolardır ya da bir kaza falan olunca iki kişi aynı anda girecek şekilde hesap ediyorlardır bence yuvarlak değil de kare olsa ekstra malzem sarfiyatı olucak daha fazla maliyet demek bu da çelik olmasnın tek sebebi yangınlarda falan logar kapağı yanmasn diye
Olabilir, hayırlısı olsun diyelim ama başlıca sebep olarak su baskınlarında kapağın yerinden çıkıp içeri düşmesini önlemek olarak görünüyor. saygılar
Yanlış bence de ama sen bilirsin
Issizmisin mk saçma sapan şeylere merak sariyonuz
saçma olmayan senin dövmen mi?
zoruna mı gitti stalk yapmadım profilin açık zaten, ayrıca işsiz olan da sensin.
ahahahah 😂😂 Ulan ya gece gece hiç güleceğim yoktu.
Köşe sıkıntıdır her açıdan :/
köşeleri olmadı için asla kapattığı deliğe düşmez.
Çıktığı yer vurarak ordakilerin
Köşesiz olsun diye.
Harbiden neden? :)
Kare olanlarıda var.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar