AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Derealize veya depersonalize mi oluyorsun?
Evet sizde de var mıydı
Uzun süre vardı panik atak anksiyete sonrası uzun sürebiliyor. Düzeldi ama biraz zaman alır, uyku çok önemli ilaçları düzenli kullanmak gerek, spor fiziksel ve bilişsel aktivite çok önemli
Evet hepsini yapıyorum ilaçlarımı da kullanıyorum terapi de gidiyom uykum sıkıntılı spor pek yapmıyorum ama
Spor gerçekten ilaç kadar etkili olabiliyor. Önerim haftada 3 kez en az 2 kez yap 45 dakika hafif koşu yüzme bisiklet v. b çok faydalı olur. Uykuyu desteklemek için melatonin veya magnezyum dene olmadı doktor küçük bir ilaç verir çok kısa süreli. Çünkü uyku eksik olursa tedavi çok aksıyor hatta direk dissosiyasyonu tetikliyor
Evet kesinlikle öyle akşam magnezyum ve ilaç da içiyorum gündüz de panik atak anksiyete için ilaç içiyorum
Ama uykum çok bölünüyor o dinlendirici mışıl mıişıl rahat uyku yerini tutmuyor
Ve gözümde bi yere odaklanınca hareketlilik oluyo nigasymus sanırım gibi bişey anksiyete den mi niye öyle bilmiyorum
Ben kötü dönemimde Desyrel 25mg içiyordum kesintisiz uyku yapıyor bebek gibi uyutuyor
Siz ilaç kullandınız mı ne kadar sürdü bu süreç komple iyileşmek
Kullandım bıraktım birkaç kez. O en alevli dönem 2. Ayın sonunda geçiyor ama disosiyasyon çok inatçı ay da sürer yıl da
Desyrel ilk başta içmiştim evet iyi uyutuyordu ama çok felaket başta sıkıştırma hissi ve burun tıkanıklığı oldu ilaçtan mı bilmiyorum ya da anksiyetemden miydi
Yanına ekstra ilaç verilmemişti desyrelin
Ya ben ilk psikolog gittim düzelmedi sonra doktor ama o da devamlı ilaç değiştirdi iki dört hafta da bir falan 5 ay boyunca öyle geçti sonra bişey kullanmadım baktım halen devam ediyor hafızam da epey bi etkilendi
En son farklı yerde gittim doktor düzenli 6 aydır aynı ilaç içiyorum ama uykum çok bölünüyor hiçbir şey anlamıyorum rüya bile göremiyorum ve hafızam da baya bi zayıfladı ağır anksiyete disosiyasyonlar sonrası
Ve önceden stres olduğum şeyler bazen aklıma geliyor Ara da stres oluyorum
Önceden herşeyi takıyordum stres ediyordum artık umrumda değil akışta kalıyom ama bazen de kaygılı düşünce gelmiyor değil
Uykuyu düzeltmen gerek hızlıca hafızana zarar verir uzun vadede
Evet veriyor da ama nasıl düzeltecem
Desyrel yapabilir ama alternatif ilaçlar da mevcut çok düşük doz rameron verebilir. Bi tekrar 50mg ilacı bölüp 25 mg dene eğer olmadı doktorunla görüş. Zaten Desyrel tek başına uyku için yeterli
Benim yatmam lazım erken kalkacağım yarın zaman ayırıp bakarım olur mu siz yazın
Daha önceden redepra ve desyrel kullandım ama o zamanlar anksiyetem epey bi ağırdı belki de ondan pek anlayamadım disosiyasyon falan hep vardı
Olur tabi şu an da selectra100 ile akşam da uyku için magnezyum ve bir ilaç kullanıyorum
Şu anksiyete ve geçmişi geride bırakmak lazım zihnimin içinde kaygılı düşünceye kapılmamak
şu an hala eşlik eden belirti var mı
redepra zaten uyku için idealdir
olmazsa selectra 150 yapabilirsin
Bir iki şeyle alakalı kaygı ve insanların dediklerini takma aile de dahil biraz özgüvenle alakalı da biraz uyku da bölük
Baya kabızlık yapıyor birkaç gündür de bacak ağrısı bar
ne kadar zamandır 100mg gidiyorsun 2-3 ayda düzelme yoksa 150 yapılır genelde
Tam bilmiyorum 25 50 75 100 diye içtim
2 ay kesin olmuştur
Çünkü şimdiye kadar 6 ay oldu bence
Dizimde bir iki gündür baya ağrıyor ilaçtan mı bilmiyorum da magnezyum da içiyorum
onu doktorla konuş izin verirse 150 mg çık akşam 100 sabah 50 şeklinde yap 2. haftada etki başlıyor genelde 2. ayda tam etki çıkar. bacak ağrısı neden huzursuzluk mu var
Bilmiyorum ki tek birinde ani bi hareket de yapmadım diz büküp bağdaş kurup oturma dışında çömelme
Bir arada sanki sürtünür gibi hissettim ilaçtan mı acaba ya da takviye
o geçicidir. çok stresten bacaklarını kasıyorsan hareket ettiriyorsan oda yapar. onu doktorla konuş 150 yap 1 ayda 100 yapmışsın olasılıkla.
Bende epey kabızlık olduğu için ve bünyem de hassas doktor 100 de kalalım dedi bilmiyorum belki ilaç değiştirir ya da devam
kabızlık şiddetliyse artırmayabilir başka antidepresana geçilebilir. cipralex gibi. o daha temiz bi yan etki profiline sahip.
Aynı doz da devam der galiba çünkü epey kabızlık yapıyor bende magnezyum de içiyorum da
Bi de kontrol ettirmek istiyorum mesela işte bacak ağrısı var ya aklıma kötü seneryolar da geliyor doktora gidip kontrol ettirme gibi öyle girmiyom ama bu var ve gelecekle alakalı da kaygı iş aşk vs
psikologla devam et aynı zamanda. o doz sana yetmiyor ya çok açık yani. başka ilaca geçmek lazım escitalopram 20mg veya fluoksetin 40-60mg
Onlar da uykusuzluk yapar mj
Ayda bir hem ilaç hem terapi
Konuşuyom
Şimdiye kadar rahat 8 ilaç kullandım bu süreçte de onlar önceki doktor devamlı değiştirmişti iki üç haftada bir
Pek işe yaramayınca
Esitolopram ve paroksetin kullanmadım
yapabilir yapmayadabilir bişey demek güç, olasılıkla daha iyi olur. ama doktorun kararı önemli bence erken git sen konuş çünkü konuşmandan da anlıyorum kaygın hala yüksek
ilaç seçeneği çokta selectra o kadar yan etki yaptıysa yan etki yönetimi zor demek ki. en hafif yan etki profiline sahip ilaçlar. esitalopram denenebilir.
Bilmiyorum gitçem şu an tatilde Ocak ilk hafta
Kabızlık zaten hep vardı ne içsem de
İlaç da içince artırıyor hafızam da çok etkilendi baya magnezyum takviyesi de içiyorum diz ağrısı da birkaç gündür ayrı
escitalopram o konuda daha temiz profile sahip diye biliyorum genelde ama. ek tedavi deneyebilirsin. kabızlık içn
hafıza için citicoline takviyesi başla günlük 250mg. o hafıza için etkili, ayrıca kitap okumayı ihmal etme. bu arada magnezyum ne kullanıyorsun hangi türü ve dozu kaç? çünkü o kabızlığa çok faydalı
Bilmiyorum bakalım her zaman gittiğim doktora gitçem zaten terapi ile bir
Diz ağrısı da ayrı kaygılandırıyor bi de algı tam net değil gibi donuk biraz
dediğim gibi citicoline faydalı ayrıca buspon düşünülebilir. oda hafif anksiyolitik
Beyaz reçete mi hmm bilmiyorum
Ne verir ya da aynı devam eder
Eskiden çok ağır anksiyete olmuştum hiç yatamama falan
evet beyaz reçete. bilmiyorum ne denendi hiç başka grup ilaç denendi mi
Önceki gittiğim doktor laroxyl ımovane rivaclon ınsovef fluoksetin olanzapin redepra melatonin desyrel
Bunları denedi hepsi kısa kısa 2 hafta 3 hafta maksimum 1 ay
hepsi çok kuvvetli en temizi zaten selectra ve fluoksetin burada. ilaçlar yan etkiden dolayı kesildi sanırım.
Uyku için vermişti düzelmeyince kesti en son senin uykun böyle dedi üstünden zaman geçti baktım disosiyasyon var bende bende başka özel doktor gittim selectra ketya verdi kullandım şimdi akşam tolvon içiyom
ketya uyku için iyi zaten ama tolvonu bilmiyorum
Ketya da içerken ama rüya gene yoktu hatırlamıyorum uyuduğum da arada uyansam da baygın gibiydim tolvon da daha hafif yatıyorum ama anlamıyorum ve bölük bölük
evet ketya uyku yapar çok. desyrel aslında etkili veya redepra. ama yan etki yaptı sende
Evet
Bi de redepra aşırı disosiyasyon yaptı simülasyonda gibiydim
Uykumun geldiğini de hissetmiyorum
yapar sedasyondan dolayı. erken uyu erken kalk. en geç 11 de uyumaya bak ilacını ona göre erken al
İşte ama uyuyamıyordum o dönem çok kötüydü uykum
Şimdi de bölük bölük evet 11 de uzanıyorum
İlaç kullanmadım
Nasıl geçti
Geçmedi ama azaldı eskisine göre biraz daha evlâyım
Duloksetin, trisiklik
Geçti mi peki normale döndü mü
Senin için önerdim, bilmiyorum
disosiyanasyon nedir
Yabancılaşma falan