Bunlar psikolojikmi yoksa paronormal şeylermi?

Şimdi benim yıllardır bi takım bişeyler yaşadığım oldu ama sebebinin ne olduğunu hiç bilmiyorum işte yıllar önce internetten gördüğüm bi ritüeli yaptım tabi ne olduğunu sonra farkettim sonra bişey oldu 5 ay sonra bi takım işte biri izliyor gibi geliyordu sonra bi takım rüyalar kabuslar sonra uykuda korkma falan karaltı hissetme bi kaç kere birinin yanıma yattığını hissetme vs ilk bi hocaya gittik kurandan baktı sende bişey yok kızım kafana takıyorsun takma sonu iyi olmaz dedi bide senin bi borcun var dedi ne demek istediğini bilmiyorum sonra belirtiler geçmeyince bu sefer bi tanıdık tavsiyesi ile bi hocaya baktırdık oda musallat dedi sonra muska yazdı onu uzun süre taktım ama tabi yine devam etti bazı şeyler bi kaç hocaya gösterdi ailem sonra muska verdiler vs birileri nazar dedi birileri musallat dedi biri uğrama dedi vs her biri farklı dedi şimdilerde bişey yok ara ara uykumda bağırıyorum karabasan durumu oluyor bi keresinde bu sene uykumda içimden bi ses yakında evleniceksin gelinliğini hazırlicam gibi bişey dedi ben düşünüyorum benim öyle bi durumum yokki diyorum bi süre karşı geldim sonra sustu bi kerede besmele çekiyordum bi erkek sesi hemen ardından tekrarladı sonra işte bi kaç kere gündüz karabasan yaşadım biri resmen ağzımi kapıyor sonra içimden okudum o sırada bir hırıltı sesi geldi bırakmadı bi süre sonra bıraktı bunlar ne olabilir anlam veremiyorum yaşayan arkadaşlar olduysa sizin neyden kaynaklı olmuştu
Bunlar psikolojikmi yoksa paronormal şeylermi?