Bunlar paranormal mi?

Arkadaşlar bu gun kuzenlerimle bizim evde gecen paranormal olaylari konusuyoduk ben bir keresinde bisi yasadim ve bunu gostererek anlatirken kapali olan pc kapanip acildi bunu herkes gordu evde tektik ve iceri gittigimizde salonda salincak var kapi falan kapaliydi sallaniyodu. Kuzenim boyle seyleri hisseder ve benim ruyamda gordugum ya da yanindan gecerken korktugum yerleri gosterdi bunun gibi bir suru sey yasadik daha once de sizce bunlar paranormal mi

( basimdan gecen olay su bana hic karabasan gelmedi ve ne oldugunu bilmiyorum sole oldu brn o zmnlar geceleri uyuyamiyodum surekli kabus goruyodum ya da bisi uyumama engel oluyordu bir gun tam uykuya daldım ve 15 dk sonra ustume bir agirlik cokmesiyle uyandim kipirdayamadim sadece gozlerimi hareket ettirebiliyodum agzimi oynatmaya calistim korktum agzimi oynatinca agirlik gitti tekrar yatmaya calistim geri geldi agzimi oynattim derken bu 2 3 defa tekrar etti en son agirlik coktu gene ve gözümü yana cevirdigimde gozumun yaninda kocaman goz vardi tekrar kalkmaya calistim ve bu sefer yattigim yerden kalkip salona gidip oturdum..)
Bunlar paranormal mi?